banner69

ATO, “ATONET” İLE DÜNYA BİRİNCİSİ…

banner113

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhuriyetle yaşıt Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü kuruluş yıldönümünde "ATONET Üye Hizmet Platformu" adlı dijital uygulamasıyla “Dünya Odalar Yarışması”nda “Dünya Birinciliği” kazandığını belirterek “Ankara Ticaret Odası’nın hizmet kalitesini dünyada tescilledik. Gururla ifade etmeliyim ki ATO, Türkiye ve dünyanın 5 Yıldızlı Odasıdır” dedi.

banner114
MESLEK KRL 07.07.2023, 15:12 Erkan YILMAZ
ATO, “ATONET” İLE DÜNYA BİRİNCİSİ…

Ankara Ticaret Odası,üyelerinin iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla dijital hizmetlerini tek çatı altında bir araya getirdiği "ATONET Üye Hizmet Platformu" uygulamasıyla katıldığıMilletlerarası Ticaret Odası'na (ICC) bağlı faaliyet yürüten Dünya Odalar Federasyonu'nun (WFC) düzenlediği "2023 Dünya Odalar Yarışması"nda"En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesi”kategorisinde ABD’li ve Çin’li rakiplerini geride bırakarak “Dünya Birincisi” oldu.

Ankara Ticaret Odası, dünya çapında kazandığı birincilik başarısını düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarına tanıttı. ATO Fuaye Alanı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, bu yılın Cumhuriyetle birlikte Ankara Ticaret Odası’nın da 100’üncü kuruluş yılı olduğunu belirterek, dünya birinciliğinin en güzel 100’üncü yıl hediyesi olduğunu ifade etti. Baran, “Odamız, ATONET Üye Hizmet Platformu uygulamasıyla, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan, dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu Milletlerarası Ticaret Odası’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Dünya Odalar Federasyonu’nun Cenevre’de düzenlediği Dünya Odalar Yarışması’nda; En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesi kategorisinde ABD’li ve Çinli rakiplerini geride bırakarak Dünya Birincisi oldu. 47 ülkeden 111 Oda'nın başvurduğu “Dünya Odalar Yarışması”nda kazandığımız “Dünya Birinciliği”nin 100’üncü yılımızda gelmiş olması, bizim için ayrıca sevindirici ve anlamlı. Bu dünya başarısı 160 bin üyemizin, 100’üncü yıl Meclisimizin, Yönetim Kurulumuzun ve personelimizin ortak eseridir” diye konuştu.

Dijitalleşme ve inovasyon her zaman odamızın kimliğini oluşturacak 

Ankara Ticaret Odası olarak, 5 yıldızlı Oda olmanın sorumluluğu içinde, her alanda inovasyonu geliştiren, dünyaya egemen olan dijital dalganın getirdiği tüm yenilikleri hizmetlerine uygulayan bir Oda olmaya devam edeceklerini kaydeden Baran,“Dijitalleşme ve inovasyon kavramları her zaman Ankara Ticaret Odası olarak Odamızın kimliğini oluşturacak. Misyonumuz, üyelerimize sunduğumuz hizmetleri, her bir yeni inovasyon ve dijitalleşme çalışmasıyla daha kolay, daha hızlı, daha nitelikli, daha kaliteli, daha ucuz bir noktaya ulaştırmak. Vizyonumuz ise, dünyadaki her bir yeniliği Başkentimizin Ticaret Odası olarak, şehrimize ve ülkemize taşıyarak öncülük etmektir. Bu başarı elbette tesadüfi değildir. Ankara Ticaret Odası’nda yönetime geldiğimiz günden bu yana her yıl üzerine koyarak ilerlediğimiz dijitalleşme serüvenimizin bir sonucudur. 160 bini aşkın üyemiz için çıktığımız bu yolda, üyelerimizin ticaretini, ihracatını geliştirecek, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunacak çalışma azmini seviyoruz”diye konuştu.

Marka oda olmadan marka kent yaratılmaz

Ankara Ticaret Odası olarak, Ankara’yı ticarette marka bir şehir yapmak için olağanüstü bir gayret içinde olduklarını kaydeden Baran, “Marka kentlerin vizyonunun dünyanın her yerinde marka olan kurum, kuruluş ve odalar tarafından çizildiğini biliyoruz. Sonuç olarak marka bir Oda olmadan, marka bir kent de yaratılamaz.Birincilik ödülüyle bir dünya markası haline gelen Odamızın, Ankara’nın dünya markası olma sürecinde de önemli rol üstleneceği inancındayım” dedi.

Dijitalleşme çalışmalarını ATONET ile taçlandırdık 

Ankara Ticaret Odası’nın bugüne kadar yaptığı dijitalleşme çalışmaları hakkında da bilgi veren Baran, Ankara Ticaret Odası olarak, üyelerinin daima ve her koşulda yanında olmaya, ticaret ve ihracatlarının ilerlemesini sağlamaya ve en nihayetinde deülke ve şehir ekonomisinin gelişimine katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, Kovid-19 salgını döneminde yaptıkları dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baran,“Pandemi sürecinde hizmetlerimizin devamını sağlamak üzere Oda belgelerinin büyük bölümünü elektronik ortama taşıdık, dijitalleşme çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bu süreçte adeta ilmek ilmek işlediğimiz dijitalleşme çalışmalarını nihayetinde “ATONET Üye Hizmet Platformu” ile taçlandırdık” dedi.

Türkiye'de ilklerin odası olma ünvanımızı, dünya da ilklerin odası olma kulvarına taşıdık

ATONET Üye Hizmet Platformu ile üyelerininATO Hizmet Binası'na gelmeden, e-devlet üzerinden giriş yaparak, 7/24 e-belge, online başvuru, randevu, vezne işlemleri, bilgi güncelleme talebi, harç iade talebi, sigorta şirketlerinin acentelik başvuruları, kapasite raporları, ekspertiz raporları, iş makinesi tescili, Türk malı, yerli malı belgeleri, NACE kodu değişikliği gibi onlarca hizmeti elektronik ortamdan alabilmelerine imkan sağladıklarını belirten Baran, yine ATONET sayesinde ATO üyelerinin, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve Resmi Gazete bilgileri ile teşvik ve hibe, sektörel bilgilendirme, fuar takvimi, pazar ve sektör araştırmaları bilgilerine kolaylıkla ulaşabildiğini aktardı.ATONET uygulamasının üyelerinin Oda hizmet binasına gelmesine gerek kalmadan yasal mevzuat çerçevesinde dijital olarak yapılabileceği tüm işlemleri kapsadığını bildiren Baran,“Ticarette dijital çağı başlattığımız ATONET uygulaması, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak, e-devlet üzerinden mobil olarak ulaşılabilen ilk uygulama olurken; Ankara Ticaret Odası da bu hizmeti üyelerine sunan Türkiye’deki ilk Oda oldu. Dünya Odalar Yarışması’ndaki birinciliğimiz ile Türkiye’de ilklerin Odası olma unvanımızı, Dünya’da ilklerin Odası olma kulvarına taşıdık” dedi.

ATONET dönüm noktası

Ankara Ticaret Odası’nın, bugün teknoloji ve ticareti buluşturduğu ATONET uygulamasıyla adını dünyaya duyurmasının onurunu yaşadıklarını dile getiren Baran, “ATONET Üye Hizmet Platformu Odamızın 100’üncü yılında asırlık geçmişin geleneğiyle yüzyıllık geleceğimizi inşa etmeye başladığımız bir dönüm noktası oldu.Bu vesileyle desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız aynı zamanda Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na, Odamız Meclisine, projenin ortaya çıkmasına büyük emek veren Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Adem Ali Yılmaz başta olmak üzere Yönetim Kurulumuza, üyelerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal,ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcıları Vecdet Fehmi Şendil ve Ali İhsan Özdemir, Yönetim Kurulu ÜyeleriAdem Ali Yılmaz, Ahmet Akça, Ali Yıldız, Halil İlik, Ömer Çağlar Yılmaz, Yasin Özyoluile çok sayıda ATO Meclis Üyesive basın mensubu katıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159