2014 FIATA Dünya Kongresi Türkiye’de yapılacak

banner113

12 yıl aradan sonra ikinci kez UTİKAD ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’nde 13-18 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek kongreye 1000’in üzerinde yerli ve yabancı katılımcı bekleniyor.

banner114
MESLEK KRL 28.10.2013, 13:08 28.10.2013, 13:26
2014 FIATA Dünya Kongresi Türkiye’de yapılacak
“Lojistikte Sürdürebilir Büyüme” temasının işleneceği kongreye Avrupa, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Kafkaslar, Çin başta olmak üzere Asya ülkeleri ve Afrika’dan çok sayıda sektör temsilcisi ile üst düzey yönetici, küresel lojistik pazarının yeni ‘üretim ve dağıtım üssü’ olmaya hazırlanan Türkiye’nin lojistik potansiyelini yakından tanımak ve yeni iş birliği fırsatları sağlayabilmek için İstanbul’a gelecek.

İstanbul’a yakışır gerçek bir Dünya Kongresi

UTİKAD’da gerçekleştirilen ‘FIATA 2014 İstanbul’ tanıtım toplantısında kongre hakkında bilgiler veren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, ilki 2002 yılında yine UTİKAD ev sahipliğinde gerçekleşen kongrenin FIATA tarihinin en başarılı kongrelerinden biri olarak kabul edildiğinin altını çizerek, 2014 Dünya Kongresi’ni de FIATA’nın en başarılı kongrelerinden biri yapma hedefinde olduklarını kaydetti: “UTİKAD olarak ‘Kongre Kenti’ İstanbul’a yakışır, gerçek bir dünya kongresi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Kongre bayrağını teslim almak amacıyla Ekim ayında Singapur’da düzenlenen 2013 FIATA Dünya Kongresi’ne katıldıklarını belirten Turgut Erkeskin, “‘Doğu’nun en batısı, Batı’nın en doğusu’ olarak tarif ettiğimiz Türkiye; hava, kara deniz bağlantıları ve potansiyeli ile sadece Avrupa’nın değil, Asya, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika’nın da  dikkatini çekiyor. Tayvan, Malezya ve Çin gibi pek çok ülkeden davetler aldık. Rusya, Ukrayna ve Afrika temsilcileri, Türkiye’ye ile iş yapma fırsatlarını araştırıyorlar. Avrupa ülkeleri ise büyüyen Türkiye’de yatırım fırsatları kolluyor. Bu kongreyi ülkemizdeki ulaşım altyapısına yönelik büyük projelerin yaratacağı potansiyelin dünyaya tanıtılması ve sektörümüzü dünyaya entegre etmesi açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi. Erkeskin, Kongrenin bir yıl boyunca Türkiye ve Türk lojistik sektörünün dünya lojistik gündeminde yer almasına ve farkındalığın artmasına katkı sağlayacağına da dikkat çekti.

Erkeskin, FIATA Başkan Yardımcısı 

Dünya Lojistik Federasyonu FIATA’da, Multimodal Taşımacılık Enstitüsü Çalışma Grubu’nda Türkiye’yi temsil eden ve Singapur’da düzenlenen seçimli kongrede FIATA Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Turgut Erkeskin, bu vesileyle dünya lojistik pazarında alınacak kararlarda, Türkiye’nin söz sahibi olacağı ve çıkacak kararları Türkiye lehine etkileyebileceğinin de altını çizdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159