banner69

Opel Türkiye yılın ilk yarısında 38 bin 718 adetlik satışa ulaştı

banner113

Opel Türkiye, yıl başından bu yana yükselen performansını haziran ayında da sürdürdü. Haziranda 9 bin 109 adetlik satışla ve yüzde 8,2’lik payla toplam pazarda 4’üncü sırada yer alan marka, global Opel pazarları arasında ise en yüksek pazar payına ulaşan ülke oldu ve yılın ilk yarısında 38 bin 718 adetlik satışa ulaştı. Bu başarıda Opel’in en çok tercih edilen modelleri Corsa ve Crossland başrolü oynarken, yılın ilk 6 ayında Astrada kısa sürede segmentinde ithal kompakt hatchback modelleri içerisinde liderliğe yükselmesiyle dikkat çekti. Haziran ayında Opel, binek araç pazarında gerçekleştirdiği 8 bin 393 adetlik satışla, yüzde 9,3’lük pazar payına ulaştı ve pazarda 3’üncü sırada yer aldı. Böylece Opel haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre binek araçlarda satışlarını yüzde 135, ticari araçlarda yüzde 32, toplam pazarda ise yüzde 121’lik artış sağlamış oldu.

banner114
OTOMOBİL 08.07.2023, 19:38 Erkan YILMAZ
Opel Türkiye yılın ilk yarısında 38 bin 718 adetlik satışa ulaştı

Opel tarihinin en iyi 6 aylık performansını gerçekleştirdiklerini söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, ‘’Geçen yıl toplamda 36 bin 725 adet araç satışı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise henüz ilk 6 ayda 38 bin 718 adetlik satışla 2022’yi geride bıraktık. Opel, bu performansıyla ilk 6 aylık dönemde, geçen yılın ilk yarısına göre satışlarını yüzde 130 artırmayı başardı.Bu yıl için sene başında planımız 51 bin adet seviyesindeydi. Artan performansımız ve tüketicilerin markamıza olan ilgisi sayesinde bu hedefi 60 bin üstü olarak revize ettik” dedi.

Elektrikli otomobil pazarında da Opel’in başarısının artarak devam ettiğini ifade eden Emre Özocak, “Arkamızda bıraktığımız son iki ayda gerçekleştirdiğimiz satışlarımızla elektrikli araç piyasasında oldukça iddialı bir konuma geldik. Mayıs ayında Mokka Elektrik en çok satan elektrikli otomobil modeli olurken, Corsa Elektrik ise haziran ayında Türkiye’nin en çok satan 2. elektrikli otomobili oldu. Markamızın sıra dışı hatlarını taşıyan Mokka Elektrik, 318 adetle mayıs ayının lideri olurken, sınıfının en başarılı modellerinden olan modelimiz Corsa Elektrik, 332 adetle haziran ayında elektrikli araç pazarında 2. sıraya yerleşti. Haziranda her iki modelimizle toplamda 403 adetlik satış gerçekleştirdik ve yüzde 16’lık pazar payıyla 2.sırada yer aldıkElektrikli araçlardaki atağımız yeni lanse ettiğimiz Astra Elektrik’in itici gücüyle sürecek. Hedefimiz yılın en fazla elektrikli araç satan markalarından biri olmak” diye konuştu.

Markanın bu yüksek performansında başrolü Corsa ve Crossland modelleri paylaştı. Opel’in Türkiye’de en çok satış yaptığı model olan Corsa, haziran ayında 4 bin 207, ilk 6 aylık dönemde ise 12 bin 222 adetlik satışla B-HB segmentinin ikinci modeli olarak öne çıktı. Corsa, haziran ayında ulaştığı 4 bin 207 adetlik satışla Opel tarihinin model bazlı en yüksek aylık satış rakamına ulaştı ve bir başka rekora imza attı. Opel’in en fazla tercih edilen ikinci modeli olan Crossland ise, haziranda gerçekleştirdiği 2 bin 366 adetlik satışla B-SUV pazarının ikinci sırasındaki yerini korudu. Crossland de tıpkı Corsa gibi bugüne kadarki en yüksek aylık satış rakamına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Markanın diğer B-SUV modeli olan Mokka’yla birlikte Opel, B-SUV segmentinin en çok tercih edilen ikinci markası olarak dikkat çekiyor. Markanın en yeni oyuncularından Astra da ithal C-HB segmentinde öne çıkmayı başardı.Yeni Astra’da kısa sürede segmentinde ithal kompakt HB modelleri içinde liderliğe yükselmesiyle dikkat çekti

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159