Toyota Yaris Cross 667 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de

banner113

Toyota Yaris Cross, Türkiye’de satışa sunuldu. B-SUV segmentinin iddialı yeni temsilcisi Yaris Cross, lansmana özel 667.800 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota plazalardaki yerini aldı. B-SUV segmentindeki tek tam hibrit seçeneği olan Toyota Yaris Cross Hybrid ise, 702.600 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

banner114
OTOMOBİL 22.06.2022, 18:23 Erkan YILMAZ
Toyota Yaris Cross 667 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de

Yaris Cross, Yarishatchback modeline göre 95 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 240 mm daha uzun olarak tasarlandı. 2,560 mm ölçüsüyle Yarishatchback ile aynı aks aralığına sahip YarisCross’un 170 mm yerden yüksekliği bulunuyor. SUV tasarımına destek veren bu yükseklik, aynı zamanda sürücüye daha iyi bir görüş açısı sunuyor. Toyota’nın yeni SUV’uYaris Cross, Türkiye’de 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Benzinli versiyonlar; Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack; hibrit versiyonlar ise Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack ve Passion X-Pack donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Yaris Cross modelinde, 8 inç Toyota Touch 2 multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Andriod Auto akıllı telefon entegrasyonları, 7 inç renkli TFT sürücü gösterge ekranı, kablosuz şarj ünitesi, geri görüş kamerası ve elektronik park freni standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte versiyona göre 10 inç ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, çift bölgeli otomatik klima, sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtma özelliği ve ambiyans aydınlatma daaraçlarda yer alan özellikler arasında. YarisCross’un akıllı mühendisliği ve iç yerleşimi sayesinde, 397 litre ile sınıfında rekabetçibir bagaj hacmi sunuluyor. Arka koltuklar katlandığında ise, bagaj hacmi 1097 litreye kadarçıkıyor. 40:20:40 oranında katlanan koltuklarla birlikte çift katlı ve çift taraflı bagaj tabanı pratikliği daha da artırıyor.

B-SUV segmentindeki tek tam hibrit: Yaris Cross Hybrid

Toyota Yaris Cross, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle birlikte hem yüksek sürüş keyfi hem de düşük tüketim sağlıyor. 4. nesil hibrit teknolojisine sahip Yaris Cross, B-SUV segmentindeki tek tam hibrit. Yüzde 40 termal verimliliğe sahip üç silindirli 1.5 litre HybridDynamic Force motor, elektrik motoruyla kombine ediliyor. Düşük devirlerde de yüksek güç ve tork sunacak şekilde tasarlanan motor, hibrit sistem ile kombine edildiğinde 116 PSgüç ve 120 Nmtorksağlıyor. Birleşik WLTP değerlerine göre 4.6lt/100 km tüketim ve 105gr/km CO2 emisyon değerine sahip.Yaris Cross Hybrid, Toyota’nın tüm hibritlerinde olduğu gibi e-CVT otomatik şanzımanı kullanıyor. Yaris Cross sadece elektrik motorunu kullanarak 130 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte Yaris Cross Hybrid, yalnızcaPassion X-Pack versiyonuna özel olarak sunulan sahra sarı gövde ve siyah tavan renk seçenekleriyle tercih edilebilecek. Hibritversiyonun yanı sıra Yaris Cross ürün gamında 1.5 litrelik benzinli motor seçeneği de sunuluyor. Hibrit sistemde kullanılan ile aynı güç ünitesine sahip benzinli Yaris Cross, CVT şanzımanla eşleştirildi. 125 PSmaksimum güç ve 153 Nm maksimum tork değerine sahip motor, YarisCross’un dinamik yeteneklerine uygun performans sunuyor. YarisCross’ta Toyota Safety Sense 2.5 aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemleri, Yaris Cross modelinde standart olarak sunuluyor.Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem, tüm hızlarda çalışan Adaptif Hız Sabitleyici, Akıllı Şerit Takip Sistemi ve Otomatik Yanan Uzun Farlar hem güvenliği hem de konforu ön planda tutuyor. Bununla birlikte Toyota ürün gamına Yaris ile birlikte katılan Ön Orta Hava Yastıkları ve Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi Yeni YarisCross’ugüvenlikte eksiksiz bir otomobil yapıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159