banner69

Yeni Hyundai ELANTRA Şimdi Türkiye’de

banner113

Hyundai Assan, yeni sedan modelini satışa sundu. Türkiye pazarında tek motor ve beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin lansmana özel başlangıç fiyatı 231.500 TL. Sportif ve dinamik bir görünüşe sahip otomobilin en üst donanım seviyesi olan Elite Plus ise 410.000 TL.

banner114
OTOMOBİL 15.04.2021, 21:55 Erkan YILMAZ
Yeni Hyundai ELANTRA Şimdi Türkiye’de

Hyundai Assan, 2021 yılındaki model atağına Yeni ELANTRA modeliyle başladı. Yeni ELANTRA, markanın Türkiye’de 2021 yılında lansmanını yapmayı planladığı beş modelden ilki konumunda. Sedan segmentine farklı bir bakış açısı getirmesi hedeflenen otomobil, özellikle sıra dışı sert ve keskin çizgilerden oluşan tasarım diliyle rakiplerinden ayrılıyor.

İlk kez 1990 yılında tanıtılan ve akabinde satışa sunulan Hyundai ELANTRA, 30 yılda 15 milyon adetten fazla sattı. Aracın Türkiye’deki hedefi, daha sportif ve aynı zamanda farklı bir tasarım çizgisine sahip sedan araç isteyen bireysel müşterilere ulaşmak.Yeni ELANTRA’nın toplam uzunluğu 30 mm ve dingil açıklığı da 22 mm artarken toplam genişlik ise 25 mm artırılmış. Yükseklik 10 mm alçalırken ön kaput ise neredeyse 50 mm geriye doğru kaydırılmış. Bagaj hacmi, bir önceki jenerasyona göre 16 litre daha fazla alan sunarak tam 474 litreye çıkıyor. Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 mm daha fazla. Yani rahat bir yolculuk için toplam 964 mm’lik bir değer sunuyor.Hyundai ELANTRA, Türkiye’de ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Araç, 1.6 litre atmosferik beslemeli motora ve CVT şanzımana sahip. CVT’ye ek olarak, 6 ileri manuel şanzıman sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor. Motor, 123 beygir gücünde. Türkiye’de “Style”, “Style Comfort”, “Smart”, “Elite” ve “Elite Plus” olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin, teknolojik özellikleri de en az tasarımı kadar iddialı.

30 yılda 250’den fazla ödül

Yeni ELANTRA’nın online basın toplantısında, açılış konuşmasını yapan Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, şunları söyledi. “Hyundai'nin dünya çapında en çok tercih edilen modeli olan ELANTRA, 30 yılda 250'den fazla ödül ve övgü aldı. Son jenerasyon ise Ocak ayında kazandığı prestijli “Kuzey Amerika Yılın Otomobili” ödülüyle, iddialı olduğunu göstermeye başladı. Umarım Yeni ELANTRA, Türk halkı tarafından da sevilir ve dünya çapındaki milyonlarca mutlu ELANTRA sürücüsü gibi mirasını bu topraklarda da devam ettirir”.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise, “Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu” sloganıyla satışa sunduğumuz Yeni ELANTRA ile birlikte model Amacımız, Yeni ELANTRA ile sedan sınıfında fark yaratmak” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159