Maxion İnci Jant Grubu’na Altın İhracat Ödülü

banner113

Maxion İnci Jant Grubu, 2020 yılında pandemi koşullarına rağmen gösterdiği üstün ihracat performansı ile Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından “Altın İhracat Ödülleri”ne layık görüldü.

banner114
Maxion İnci Jant Grubu’na Altın İhracat Ödülü

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 fabrikasıylatoplam jant üretim kapasitesi yaklaşık 12 milyon olanMaxion İnci Jant Grubu, 1.700 çalışanı ve 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Grubun yaptığı ihracat, toplam cirosunun %72'sini oluşturuyor. 2020’de pandemi koşullarına rağmen gerçekleştirdiği ihracatile Grubun iki şirketi MaxionJantaş ve Maxion İnci, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından “Altın İhracatÖdülü”ne layık görüldü.

Alınan ödüllerle ilgili açıklama yapan Maxion İnci ve MaxionJantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “2020’de10milyona yakın jantürettik ve 240 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2021 yılında ise hedefimiz 300 milyon dolar ihracat gerçekleştirmek. Sürekli gelişim ve dijital dönüşüm odaklı yenilikçi çalışmalarımızla sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz.Sektörün ihracat liderlerinden biri olarak, dünyanın dört bir yanında Manisa’da ürettiğimizjantlarımızın tercih edilmesi, üstün kalitemizin ve sağladığımız müşteri memnuniyetinin bir göstergesi. Bu başarımızınsektörümüz için büyük öneme sahip Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından da takdir edilmesinden mutluluk duyuyoruz. MaxionJantaş ve Maxion İnci olarak iki şirketimizle bu ödüle layık görülmek hepimiz için gurur kaynağı. Bizi bu ödüle layık görenlere ve tabii ki bu başarıda en büyük payı olan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Maxion İnci Jant Grubu olarak ülke ekonomisine değer katmak ve otomotiv tedarik sanayinin gelişimine destek olmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Maxion İnci Jant Grubu 

Türkiye’de jant üretimine yön vererek sektörün lokomotif firmalarından Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştirakleri, Maxion İnci Jant Grubu’nun şirketi olan Maxion Jantaş, 1968 yılında Cevdet İnci tarafından kuruldu. 1974 yılında Maxion Jantaş ticari ve ağır vasıta sac jant üretimine başladı. 2000 yılında üretiminin yüzde 70’ini dünyaya ihraç etmeye başlayan Maxion Jantaş, Avrupa’da en çok tercih edilen tedarikçi konumuna yükseldi. Ticari ve ağır vasıtalar grubunun lider jant üreticisi olan Maxion Jantaş, bugün yıllık 2.4 milyon jant üretim kapasitesine sahip 20 bin m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 34 bin m2’lik tesisinde üretimini gerçekleştirmektedir.

1992’de binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan bir başka iştirak Maxion İnci ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretime başladı. Maxion İnci Çelik adı altında bugün yıllık 5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 19 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 36 bin m2’lik fabrikasında üretimini gerçekleştirmektedir. Bu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otomobil sac jant üreticisi olma özelliğine sahiptir.

2006’da yine Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretme kararı alan Maxion İnci, Maxion İnci Alüminyum olarak üretime başladı. Bugün yıllık 4.5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 70 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2’lik tesislerinde üretim yapmaktadır.

Yıllık yaklaşık 12 milyon jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion İnci Jant Grubu, tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumunda üretimine devam etmektedir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159