banner69

Maxion İnci Jant Grubu’na TAYSAD Başarı Ödülü

banner113

Maxion İnci Jant Grubu, 2023 yılındaki ihracat performansı ile Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından TAYSAD Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

banner114
OTOMOTIV YAN SANAYİ 22.03.2024, 15:13 22.03.2024, 15:20 Erkan YILMAZ
Maxion İnci Jant Grubu’na TAYSAD Başarı Ödülü

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin en yetkin kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) başarılı üyelerine verdiği, TAYSAD Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Maxion İnci Jant Grubu şirketlerinden Maxion İnci A.Ş., “İhracat Performansı” kategorisinde bir kez daha TAYSAD Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 2014 yılından bu yana ihracat performansıyla düzenli olarak ilk üçte yer alan Maxion İnci Jant Grubu, dünyanın en büyük jant üreticisi Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion Jantaş ve Maxion İnci şirketlerinden oluşuyor.

Maxion İnci Jant Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Maxion İnci Jant Grubu olarak hem otomotiv tedarik sanayinin hem de ülke ekonomisinin lokomotif şirketleri arasında yer alıyoruz. Sadece Maxion İnci şirketimizin ihracat performansı ile dahi TAYSAD Başarı Ödülü’ne layık görülmek bizim için büyük bir mutluluk ve gurur. Grubumuz, yıllık 13 milyon jant üretim kapasitesi, 1.800'den fazla çalışanı ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 5 fabrikası ile 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Güçlü ihracatımız ile ülkemizin ekonomisini desteklemeye ve nice başarılara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Maxion İnci Jant Grubu

Temelleri 1968 yılında atılan Maxion İnci Jant Grubu, dünyanın en büyük jant üreticisi Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion Jantaş ve Maxion İnci şirketlerinden oluşmaktadır. Toplamda 1800 kişiye istihdam sağlayan Grup, yıllık yaklaşık 13 milyon jant üretim kapasitesine sahiptir. 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye ihraç ettiği alüminyum ve sac jant, cirosunun %70’ni oluşturmaktadır. Grup, 1968’de yapmaya başladığı yatırımlarla, jant üretiminde Ege Bölgesi’nin markalaşmasına öncülük etmiştir. Bugün, Avrupa’da tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumundadır.

Ticari ve ağır vasıta sac jant üretimi yapan Maxion Jantaş, ülkemizde ağır vasıta ticari araçlar için jant üretimi konusunda açık ara lider konumdadır. 2022’de açılan 2.fabrikası sonrasında bugün yıllık 3 milyon jant üretim kapasitesine sahiptir.1992’de binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan Maxion İnci A.Ş. ise Maxion İnci Çelik İşletmesi ile bugün yıllık 5 milyon jant üretim kapasitesine sahip Türkiye’nin lider ve en büyük binek ve hafif ticari sac jant üreticisi konumundadır.Maxion İnci Alüminyum İşletmesi ise 2006’dan bu yana binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretmektedir. 2012’de ikinci alüminyum fabrikasının devreye alınmasıyla birlikte bugün toplam 4,5 milyon alüminyum jant üretim kapasitesine sahiptir.

Dijital Dönüşüm, İnovasyon, Operasyonel Mükemmellik ve İnsan Kaynakları uygulamalarında ulusal ve uluslararası ödüle sahip birçok proje ile öncü konumda olan Grup, sürdürülebilirlik ve Çeşitlilik-Kapsayıcılık kültürü ile geleceğin otomotiv tedarik sanayisine güçlü adımlarla ilerlemektedir. Toplumsal Etki Programı kapsamında gönüllüleri ve farklı STK işbirlikleri ile topluma dokunmaya devam etmektedir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159