Ford Trucks Danimarka pazarına adım attı ve 48 ülkeye ulaştı

banner113

Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle önemli pazarlarda arka arkaya açılışlar gerçekleştiren Ford Trucks, stratejik büyümesini Danimarka ile sürdürdü. Danimarka hamlesiyle Ford Trucks; Orta, Doğu ve Batı Avrupa’nın ardından bu kez İskandinavya pazarına adım atmış ve toplam 48 pazara erişmiş oldu.

banner114
OTOMOTİV 28.04.2023, 11:55 Erkan YILMAZ
Ford Trucks Danimarka pazarına adım attı ve 48 ülkeye ulaştı

Ağır ticari araç sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, dünya çapında büyümesine Danimarka ile devam ediyor. Doğu ve Orta Avrupa genişlemesinin ardından Batı Avrupa’da İspanya, Portekiz, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Avrupa’nın en büyük pazarları Almanya ve Fransa’da arka arkaya açılışlar gerçekleştiren, 2022 yılında büyüme stratejisini Avusturya, Arnavutluk ve Estonya ile sürdüren Ford Trucks, Danimarka hamlesiyle İskandinavya pazarına adım atmış ve toplam 48 pazara erişmiş oldu.

2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünün sahibi olan çekicisi F-MAX başta olmak üzere, geniş ürün portfolyosu ve yenilikçi teknolojileriyle Avrupa’da başarıdan başarıya koşan Ford Trucks, kuzey ülkelerine yayılım planlarında stratejik öneme sahip Danimarka pazarında FTD A/S iş birliği yapacak. Avrupa’da kilit önem taşıyan pazarlarda ardı ardına açılışlar gerçekleştirerek kalıcı ve güçlü büyüme konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, şu ifadeleri kullandı: “Ford Trucks olarak ‘en verimli taşıma çözümleri ile değer yaratmak’ vizyonumuz doğrultusunda rekorlar senesi dediğimiz bir yılı geride bıraktık. Bir yandan ilklere imza atarken bir yandan da 2023’te de başarı hikâyesi yazmayı sürdürüyoruz. Ağır ticari sektöründe kalite ve hizmet beklentisinin en yüksek olduğu pazarlardan biri olan Danimarka’nın markamız için önemli fırsatlar sunduğuna inanıyoruz ve burada sektörün önde gelen, tecrübeli kuruluşlarından FTD A/S ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ortaklarımızla birlikte, uluslararası ödüllü çekicimiz F-MAX başta olmak üzere tüm ürün ve hizmetlerimizle yeni müşterilerimize değer yaratmayı hedefliyoruz.”

“2024 yıl sonuna kadar 50 ülkede olacağız”

Avrupa'nın Ford Trucks’ın ana ihracat pazarı olduğunu ve Danimarka’nın buradaki büyüme planlarında kilit bir role sahip olduğunu vurgulayan Emrah Duman, “Avrupa, İskandinavya ve Baltık ülkelerini birbirine bağlayarak yüz milyondan fazla tüketiciye sahip bir pazara bağlantı oluşturması nedeniyle Danimarka çok önemli bir ülke. Ayrıca teknoloji ve inovasyon alanlarında Avrupa’nın öncü ülkelerinden. Bu ülkede faaliyet göstermek gerek operasyonlarımız gerekse küresel büyüme planlarımız kapsamında kritik bir adım. Ford Trucks olarak Avrupa’daki büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz, sırada Hollanda ve İsviçre olacak, hedefimiz tüm Avrupa’ya yayılmak. Global operasyonlarımızı 2024 yıl sonuna kadar 50 ülkeye genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ford Trucks, geleceğin sürdürülebilir ulaşım teknolojilerine öncülük ediyor

60 yılı aşkın süredir ağır ticari araç sektöründe ‘müşterilerini önemseyen ve işlerini geliştiren yol arkadaşı olmak’ amacıyla hizmet veren Ford Trucks, ‘Generation F hareketi’ ile sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojilerle büyük bir dönüşüm yolculuğu başlattı. Bu yolculuğun gözbebeği olan, tasarımdan test süreçlerine kadar tamamen Türkiye’de geliştirilen %100 elektrikli kamyonunu 2022 yılında Hannover’de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) tanıttı.Yenilikçi teknolojilere sahip kamyon, Ford Trucks’ın ağır ticari araçlarda 2040’ta sıfır emisyon hedefine ulaşmada dev bir adım niteliği taşıyor. Ayrıca 2030 yılında Avrupa’ya yapılacak satışların %50’sinin sıfır emisyonlu araçlardan oluşması hedefinin gerçekleşmesinde de önemli rol oynuyor. Elektrikli kamyon 2024’te dünya yollarında olacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159