banner69

MAN Müşteri Hizmetleri 2023 yılında da yeni yatırımlar ile servis ağını genişletti

banner113

Müşterilerine en yüksek standartlarda hizmet vermeyi kendine görev edinen MAN Müşteri Hizmetleri, 2023 yılında yeni açmış olduğu servis noktaları ile hizmet ağını genişletti, güçlendirdi. Son bir yıl içerisinde İstanbul Anadolu yakası, Kayseri ve Antalya olmak üzere 3 ilave servis noktasını hizmete açtıklarını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, “Bir taraftan ilave servis yatırımları yaparken diğer taraftan da mevcut noktalardaki tesislerimizi daha modern hale getiriyoruz. Yaptığımız yenilik ve attığımız adımlar sayesinde bugün Türkiye pazarına daha iyi ve yaygın hizmet sunmaktayız” dedi.

banner114
OTOMOTİV 22.12.2023, 12:23 22.12.2023, 12:30 Erkan YILMAZ
MAN Müşteri Hizmetleri 2023 yılında da  yeni yatırımlar ile servis ağını genişletti

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, 2023 yılında müşterilerine yönelik yaptıkları çalışmalar ve 2024 yılına ilişkin hedefleri hakkında şunları söyledi:

“Servis ağımızı daha modern tesisler ve ilave noktalarla yaygınlaştırıyoruz”

“MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, kurulduğumuz günden bu yana tüm müşterilerimizi ‘Yaşam Boyu İş Ortağı’ olarak gördük. Bu kapsamda, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız ile müşterilerimize satış sonrasında 7/24 kesintisiz hizmet sunuyoruz. Bir taraftan servis ağımızı daha modern tesisler ve ilave noktalar ile yaygınlaştırmaya devam ederken, diğer taraftan da servislerimizi güncel teknolojik altyapı ile donatarak, müşterilerimize daha etkin hizmet veriyoruz.

2022 yılı sonunda İstanbul Anadolu Yakası ve 2023 yılı hemen başında Antalya ve Kayseri’de ilave servis noktalarını müşterilerimizin hizmetine sunduk. Çorlu, Erzurum ve İzmir’de ise, mevcut tesislerimizi 2023 yılı içerisinde yeni noktalara taşıyacağız. Bu çerçevede Çorlu’da 7.500 m2, Erzurum’da 4.000 m2 ve İzmir’de 2.500 m2 kapalı alan üzerine servis inşaatlarımız devam ediyor. Yıl ortası itibarı ile her iki bölgede de servis faaliyetlerimiz yeni ve daha modern tesislerde devam edecek.

Dijital dönüşüm adımları ile en üst düzeyde hizmet kalitesi sunuyoruz

Yenilediğimiz ve yaygınlaştırdığımız servis noktalarımızın yanı sıra, dijital dönüşüm kapsamında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda dijital dönüşümü başlatarak, müşterilerimize daha hızlı ve etkili bir hizmet sunma yolunda önemli adımlar atıyoruz. MAN şubelerindeki servis danışmanları, teknisyenleri ve ustabaşıları, araçlarla ilgili teknik bilgilere iPad üzerinden anında erişim imkanına kavuşturuyoruz. Bu yenilikçi dijitalleşme projesi sayesinde, servis ekipleri araç bakım ve onarımlarını daha verimli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Global kapsamda yürütülen bu projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri ise, araç onarımlarıyla ilgili detaylı bir araştırma gerektiğinde, canlı olarak MAN Almanya'daki teknik uzmanlarla bağlantı kurulabilme imkanımızın olmasıdır. Bu sayede, en karmaşık sorunlar uzmanların gözetiminde çözümleniyor, onarım hızında önemli bir artış sağlanıyor. Ayrıca, araca takılan özel bir aparat ile tüm bilgiler, çalışanların kullandığı yazılım sistemine anlık olarak aktarılıyor. Bu şekilde servis noktalarında iş akışı daha düzenli hale geliyor. Bu yenilik, verimliliği artırmanın yanında, müşterilerimize daha hızlı hizmet sunma imkanı sağlıyor. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Müşteri Hizmetleri’ndeki dijitalleşme projeleri ile sektördeki liderliğini bir kez daha pekiştirirken, aynı zamanda müşterilerine en üst düzeyde hizmet kalitesi sunma misyonunu da güçlendirmeyi sürdürüyor.

MAN Eğitim Akademisi ile eğitimlere devam ediyoruz

MAN kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, attığımız önemli adımlardan bir tanesini de, eğitime yönelik çalışmalarımız oluşturuyor. Şirketimiz, bünyesinde bulunan MAN Eğitim Akademisi, yıllardan beri teknisyenlere yönelik boya-kaportadan şanzımana, motordan fren sistemlerine kadar pek çok başlık altında eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlere ilave olarak, 2023 yılında servis danışmanları ve servis müdürlerine yönelik eğitim programlarını da başlatmış bulunmaktayız. Bu sayede müşteri, teknisyen, servis danışmanı, servis müdür üçgeninde iletişimi hızlandırmayı ve müşterilerimize daha etkin hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Bakım paketlerimiz ile müşterilerimizi değişken maliyetlere karşı koruyoruz

Bunlarla birlikte geleneksel olarak, yıllardan beri öncülüğünü yaptığımız kapsamlı bakım paketi hizmetlerimiz ile MAN marka araçların hem en doğru ve en yetkin servis hizmetini almasını sağlıyoruz. Bu sayede de müşterilerimizi değişken maliyetlere karşı koruyoruz. Almanya merkezden aldığımız desteklerle bu hizmetleri müşterilerimize çok uygun fiyatlarla sunuyoruz.

Bakım paketlerimizi genel olarak; Comfort, ComfortPlus ve ComfortSuper olmak üzere üç farklı seçenekte sunuyoruz. Buna ilaveten müşterimize kullanım koşullarına ve araç parkına göre, farklı kombinasyonlarda özel hizmet paketleri veya yerinde hizmet seçenekleri de sunuyoruz. Bu hizmetlerimizi, sadece sıfır araçlar için değil, MAN TopUsed üzerinden satılan ikinci el araçlar için de yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Bu çerçevede çekicilerde yaştan bağımsız 1.100.000 km’ye, şehirlerarası otobüslerde ise yine yaştan bağımsız 2.000.000 km’ye kadar farklı bakım paketi seçenekleriyle müşterilerimize destek oluyor, her daim yanlarında oluyoruz.

2023’te yedek parça ciromuzu € bazında %38 arttırdık

2023 yılında da bir taraftan nihai müşterilere, diğer taraftan ise servislerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz kampanyalar ile orijinal yedek parça kullanımını yaygınlaştırmayı hedefledik. Düzenlemiş olduğumuz kampanyalar ile 2023 yılında yedek parça ciromuzu bir önceki yıla oranla € bazında %38 arttırmayı başardık. Yetkili servislerimizde takılan orijinal yedek parçalar 2 yıl garantiye sahip. Böylelikle müşterilerimizin yüksek kaliteli ve daha dayanıklı ürünler ile güvenli sürüşler yapmalarını sağlıyoruz. Merkezden aldığımız desteklerle, müşterilerimize yönelik avantajlı kampanyalarımızı 2024 yılında da sürdüreceğiz.

2024 yılında da yeniliklerimiz devam edecek

Müşterilerimiz ile sürdürülebilir iş modelleri yaratmak, MAN Müşteri Hizmetleri olarak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu çerçevede müşterilerimizin iş modellerini anlamak, onların işlerini basitleştirmek ve ortak kazan-kazan modelleri üretmeyi kendimize hedef seçmiş durumdayız. Dijitalleşen dünyada teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, müşterilerimize daha iyi hizmet verme çabamız da, ‘yaşam boyu iş ortağı’ felsefemiz doğrultusunda, 2024 yılında da yeniliklerimiz devam edecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159