banner69

MAN TGE’ler 2023 yılında hem bireysel hem de filolar için karlı bir yatırım aracı oldu

banner113

MAN hafif ticari aracı TGE ile 2023 yılında da önemli başarılara imza attı. Yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 60’a yakın bir büyüme gösteren pazarda MAN TGE, pandemi sürecinde tedarik nedeniyle pazara sunamadığı ve yeni modelleri portföyüne ekleyerek, müşterilerinin ihtiyaçlarına hızlı çözümler sundu. 2023’ü genel anlamda iyi geçirdiklerini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, “Yıl içinde ürün portföyümüzü yeni ürünlerle daha da güçlendirdik. Özellikle filo alımları noktasında İstanbul, Bursa, Ankara ve Antalya gibi etkin pazarlarda müşterilerimize önemli satışlar gerçekleştirdik. Bu satışlarla aynı zamanda, MAN TGE’nin hem bireysel kullanım hem de filolar için cazip ve karlı bir yatırım aracı olduğunu kanıtladık. Ayrıca geçen yıl başlayan satış ve servis ağımıza yeni partnerlerin eklenmesi süreci, 2023 yılında da hız kaybetmeden devam etti. Yeni bayi ve servisler ile satış ve servis altyapımızı daha da genişlettik, güçlendirdik” dedi.

banner114
OTOMOTİV 22.12.2023, 12:34 Erkan YILMAZ
MAN TGE’ler 2023 yılında hem bireysel hem de filolar için karlı bir yatırım aracı oldu

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, 2023 satışları ve 2024’e ilişkin beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. MAN TGE ile 2023 yılında önemli başarılara ulaştıklarını vurgulayan Kutlubay, şunları söyledi:

“HTA pazarı, ilk 3 çeyrekte yüzde 60’lık bir artış yakaladı”

“2023 yılı içinden geçtiğimiz zorlu süreçler nedeniyle hepimiz için zor bir yıl oldu. Türkiye hafif ticari araç sektörü bazında 2023 yılına baktığımızda, öngörülmesi ve planlanması çok zor bir yılı geride bıraktık. 2023, olumlu rüzgarların estiği bir yıl olarak başladı. 2022 yılından bu yana kısıtlı araç arzı nedeniyle ertelenmiş olan araç taleplerine, düşük faizli kredi olanlarının ve enflasyonist baskıların eklenmesi ile pazar önemli bir artış ivmesi yakaladı. Buna bağlı olarak, yılın ilk 3 çeyreğinde hafif ticari araç pazarı bir önceki dönemle kıyaslandığında, çok büyük bir gelişim gösterdi ve yaklaşık yüzde 60 oranında bir artış yakaladı.

Artan faiz ve kısıtlı kredi imkânı düşüşe yol açtı

İkinci el pazarında, yılın ilk 9 ayında yakalanan bu olumlu hava, yılın son çeyreğinde yerini durağan bir seyre, hatta düşüşe bıraktı. Ekonomi yönetiminin, enflasyonu kontrol altına alabilmek için yıl içinde düzenli olarak faiz artışına gitmesi, yine bunun yanında kredi olanaklarının ciddi anlamda kısıtlanması 3’üncü çeyreğin sonunda başlayan ve son çeyrekte de kendisini net bir şekilde hissettiren bir talep düşüşünü beraberinde getirdi. İkinci el pazarı, ekonomide yaşanan bu gelişmelerle birlikte yılı da düşüşle tamamladı.

2023’te ürün portföyümüze önemli araç tiplerini ekledik

MAN olarak 2023 yılını değerlendirdiğimizde genel anlamda çok başarılı bir yıl geçirdik. Yıl içinde mutluluk verici pek çok gelişme yaşadık. Öncelikle 2023 yılında ürün portföyümüze önemli araç tiplerini ekledik. Bunların bir kısmı daha önce ürün portföyümüzde yer alan araçlar olurken, bir kısmı da portföyümüze ilk kez eklenen araç tiplerinden oluştu.

Bu yıl ürün portföyümüze, panelvan ürün grubunda sunduğumuz 4X4 çekiş sistemini, şasi kamyonetlerde de sunar hale geldik. Bunun yanında, 9+1’den 15+1 koltuk sayısına sahip önden çekişli 177 hp minibüs tipi araçlar da portföyümüze eklendi. Ayrıca pandemi döneminde üretimi ertelenen, tedarik nedeni ile aksamalar yaşadığımız, ekstra uzun şasi, arkadan itişli, süper tek teker, 163hp, yeni tip Euro6e motor tipinde 16+1 ve 19+1 koltuklu minibüslerimizi de müşterilerimizin kullanımına sunduk.

Yeni partnerlerimiz gücümüze önemli bir güç kattı

2023 yılı içerisinde araç satmanın yanında, aynı zamanda etki ve hizmet alanımızı genişletme noktasında da önemli adımlar attık. Özellikle geçen yıl başlayan satış ve servis ağımıza yeni partnerlerin eklenmesi süreci, 2023 yılında da hız kaybetmeden devam etti. Yeni bayi ve servisler ile satış ve servis altyapımızı daha da genişlettik, güçlendirdik.

Özellikle de hafif ticari araçlar açısından değerlendirildiğinde önemli bir pazar olmasının yanında, aynı zamanda yoğun araç trafiği açısından kritik öneme sahip geçiş noktaları olan Kocaeli, Kayseri ve Antalya’da aramıza yeni iş ortaklarımız katıldı. Bu katılımlar, bu bölgelerde gücümüze çok önemli bir güç kattı. Bu sayede söz konusu bölgelerde önemli projelere imza atarak, yüksek oranda müşteri memnuniyetine ulaştık. 2024 yılında da yine yeni katılımlarla ülkemiz genelindeki etkinliğimizi daha da genişletmeyi ve müşterilerimiz için daha geniş bir alanda ulaşılabilir olmayı hedefliyoruz.

Filolar için de TGE tercih sebebi oldu

2023 yılı, TGE aracımız açısından çok olumlu geçti. Önceki yıllarda gerek araç adedimizin kısıtlı olması, gerekse de piyasada yeni bir oyuncu olmanın getirdiği nispeten sınırlı bilinilirlik nedeniyle filo alımlarında TGE, çok beğenilmesine rağmen sınırlı miktarda tercih ediliyordu. Bu yıl ise, özellikle hafif ticari araçlar açısından değerlendirildiğinde çok önemli pazar ve bunun yanında, yine araç trafiği kritik öneme sahip geçiş noktaları olan İstanbul, Bursa, Ankara ve Antalya gibi önemli pazarlarda müşterilerimize yaptığımız adetli satışlarla, MAN TGE’yi yeni bir seviyeye taşıdık. Özellikle de önemli filo satışları ile MAN TGE’nin hem bireysel kullanım, hem de filolar için cazip ve karlı bir yatırım aracı olduğunu kanıtladık. Bundan sonra da en büyük amacımız; yeni müşterileri ürünlerimizle tanıştırmak ve onların da şu anki müşterilerimizin aldığı yüksek kalitede servis ve satış hizmetimizi deneyimlemelerini sağlamak olacak.

2024 yerel seçimler nedeniyle öngörülmesi zor bir yıl olacak

MAN Ailesi olarak, yaşanan zorluklara rağmen başarıyla geçirdiğimiz bir yılın ardından artık yeni bir yıla hazırlanıyoruz. 2024 ülkemiz için yerel seçimlerin yapılacağı önemli bir yıl olacak. Her seçim döneminde olduğu gibi, bu dönemde de yine seçim süreci ve uygulanacak politikalar belirleyici olacak. 2023 yılı hafif ticari araç pazarının bir önceki yıla oranla ciddi artış gösterdiği bir yıl oldu. 2024 senesinin 2023 yılına oranla daha zor bir yıl olacağını düşünüyor ve stratejilerimizi bu şekilde oluşturuyoruz.

2024 yılında da tüm paydaşlarımıza ve lojistik sektörüne elimizden gelen en iyi ve en üst seviye hizmeti vermeye devam edeceğiz. 2024 yılının, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Çalışanlarımız, paydaşlarımız ve müşterilerimiz için de beklentilerinin gerçekleştiği güzel bir yıl olmasını diliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159