banner69

MAN, üst üste 3’üncü kez aldığı ‘Market of the Year’ ödülü ile 2023 yılında pazardaki iddiasını gösterdi

banner113

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., MAN Truck & Bus bünyesinde her yıl dünya çapında en iyi performansı sergileyen ülkeye verilen ‘Market of the Year’ ödülünü üst üste 3’üncü kez Türkiye’ye getirerek, pazardaki iddiasını ortaya koydu. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “2022 yılı kamyon pazarı, son 10 yılın en yüksek ikinci pazarı olmuştu. 2023 yılında ise deprem felaketi, Mayıs ayı seçimlerinin yol açtığı belirsizlik, yüksek enflasyonu düşürme amaçlı parasal sıkılaştırma ve kredi sınırlama politikaları gibi faktörler kamyon pazarını zorlayan etkenler oldu. Ancak tüm bunlara rağmen 2023 yılı ise henüz ilk 10 aylık verileriyle dahi 2022 yılını neredeyse yakalamış durumda. 2023 ilk 10 ayındaki kamyon satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25’lik büyüme gösterdi” açıklamasında bulundu.

banner114
OTOMOTİV 22.12.2023, 12:08 Erkan YILMAZ
MAN, üst üste 3’üncü kez aldığı ‘Market of the Year’ ödülü ile 2023 yılında pazardaki iddiasını gösterdi

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, 2023 satış stratejileri ile 2024 hedefleri hakkında şunları söyledi:

“2022 yılı son 10 yılın en yüksek ikinci pazarı olmuştu. 2023 yılı ise ilk 10 aylık verileriyle 2022 yılını neredeyse yakalamış durumda. 2023 yılı Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı etkilerinin artık etkisini yitirdiği bir yıl olmasına rağmen henüz yılın ilk aylarında yaşanan büyük deprem felaketi, Mayıs ayı seçimleri öncesindeki belirsizlik durumu, yüksek enflasyonu düşürme amaçlı parasal sıkılaştırma ve kredi sınırlama politikaları gibi faktörler pazarı zorlayan etkenler oldu. Tüm bunlara rağmen istikrarın devam etmesi ile özellikle müşteri talebinin hala yüksek olduğu yılın ilk yarısında pazar büyük bir büyüme gösterdi. Ancak sonrasında piyasada kredilerin adeta kullanılamaz duruma gelmesi, müşteri talebi olmasına rağmen pazarın bir miktar geriye gitmesine sebep oldu. Yine de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25’lik büyüme dikkat çekici. Yıl sonu itibariyle sürecin daha stabil hale geleceğini, arz ve talep dengesinin bulunacağını öngörüyoruz. Bu çerçevede MAN olarak, istikrarlı üretim ve satış planlamamızla birlikte 2023 yılını satış adetlerimizi artırarak kapatmayı hedefliyoruz.

Satış ve Servis ağımızı genişlettik

MAN olarak, 2022 ve 2023 yıllarında satış ve servis ağımıza yeni noktalar ekleyerek, müşteri memnuniyetimizi artırmak adına önemli adımlar attık. Kocaeli, Kayseri ve Antalya’da yeni satış ve servis noktalarımızı bünyemize kattık.

İş Ortağımız olarak gördüğümüz değerli müşterilerimiz için, bu dönemde hazırlamış olduğumuz zengin içerik ve uygun maliyetli Bakım Paketi kampanyamız ile sadece satış anında değil, sürecin tamamında onlarla birlikte olduğumuzu bir kez daha hissettirdik.

Büyük deprem felaketinde depremzedelerin yanında olduk

2023 yılının ikinci ayında yaşanan büyük deprem felaketleri sonrasında ilk günden itibaren MAN olarak bölgedeki tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştık. Acil ihtiyaçlar doğrultusunda araç ve otobüslerimizle bölgeye erzak, giyim ve maddi yardımlar yaptık. Bunun yanında depremden en fazla hasar gören illerden Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Malatya belediyelerine 5 adet yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanımlı itfaiye araçları hibe ettik. MAN Truck & Bus SE olarak teslim edilen özel donanımlı 5 aracı da kapsayan, çadır, jeneratör ve gerekli diğer ekipmanların alımında kullanılmak üzere 1 milyon Euro bağışta bulunarak, her zaman bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Bununla birlikte MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, gerek bölgedeki enkazlarda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında görev alan, gerekse de bölgeye görevli taşıyan ya da afetzedelerin tahliyesinde görev alan MAN marka kamyon, çekici ve otobüslerin hizmetlerini aralıksız sürdürebilmeleri için 7/24 ücretsiz ve yerinde bakım & onarım desteği sağladık.

MAN Trucknology Festival’de tüm dünyadan üstyapıcı ve müşterilerle bir araya geldik

6-8 Temmuz tarihleri arasında 3 gün boyunca Münih’teki MAN Truck Forum’da gerçekleştirilen MAN Trucknology Festival’de, 200’den fazla araç ile MAN ve tüm sektörden üstyapıcılar uzmanlıklarını sergiledi. Dünyanın dört bir yanından 7.000’in üzerinde ziyaretçinin katıldığı MAN Trucknology Festival’e yetkili bayi satış ekiplerimizle birlikte katılım sağladık. Uzmanlarından araçlar ve üstyapılarla ilgili bilgileri yerinde alarak, müşteri ve iş ortaklarımızla bu coşkuyu yaşama fırsatı bulduk.

Üst üste 3. kez ‘Market of the Year’ ödülünü aldık

Her yıl dünya çapında en iyi performansı sergileyen ülkeye verilen ‘Market of the Year’ ödülünü MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak üst üste 3’üncü kez alarak şampiyon ceketimizi 3’ledik. Bu muhteşem performansı, asıl sahipleri olan tüm MAN ailesi ile yetkili satış ve servis ekiplerimizin katılımıyla birlikte Temmuz ayında Sapanca’da harika bir organizasyonla kutladık. 2023 yılında da tüm değerli iş ortaklarımız ve saygıdeğer müşterilerimiz için tüm zorlukların geride bırakarak en iyi performansımızı bir kez daha sergileyeceğimize ve bir rekora daha imza atarak ‘Market of the Year’ ödülünü üst üste 4’üncü kez Türkiye’ye kazandıracağımıza inanıyoruz.

MAN eTruck Deneyim Günleri: Tam bir başarı

100 Milyon Euro Ar-Ge yatırımı ile geliştirilmiş ve seri üretimine 2024 yılında başlanacak olan MAN eTruck'ın satış lansmanı için, EU27 pazarlarının satış ekipleri yeni ürüne ve yeni tahrik teknolojisine hazırlanmak üzere Ekim ayında Münih'te bir araya geldi. Tek şarj ile 600-800 Km arası menzile ulaşabilen yeni elektrikli aracımız, hızlı şarj olma yeteneği ile etkinlikte hem fark yarattı, hem de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 27 Ekim’e kadar farklı ülkelerden 1.200 satış elemanı ile birlikte Münih’te ilk gün satış, danışmanlık, şarj ve hizmetler ile ekosistem üzerine atölye çalışmaları yaparken, ikinci gün eTruck, Battery ve Marketplace ile devam ettik. Ayrıca eTGX / eTGS'yi, MAN test pistinde sürme fırsatı bulduk. Bu müthiş deneyimi şimdiden yaşayabilmek ve MAN’ın eTruck uzmanlarından tüm sorularımızın yanıtlarını alabilmek ve tartışabilmek, bizler için çok değerli bir fırsattı.

2023 yılını yeni bir ödül ile kapatıyoruz

MAN olarak otonom sürüş projelerimizle ‘Kamyon İnovasyon Ödülü 2024’ü kazandık. MAN Truck & Bus, otonom sürüş alanındaki araştırma ve geliştirme projeleri ANITA ve ATLAS-L4 ile ‘Truck Innovation Award 2024 - Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi, projelerle ilgili değerlendirmesinde ‘MAN projeleri, otonom kamyonların lojistiği daha güvenli ve daha verimli hale getirebileceğini kanıtlıyor’ övgüsünü yaptı.

MAN’ın ödüle layık görülen ANITA Projesi; yükleri karayolundan demiryoluna aktarırken otonom kamyonlarla yüzde 40'a varan verimlilik avantajı sağlamayı; ATLAS-L4 Projesi ise lojistik merkezleri arasında araçların sürücüsüz ilerlemesiyle, yorgunluk kaynaklı kazaları azaltmayı ve nakliye süreçlerini optimize etmeyi öngörüyor.

2024 yılı zor bir yıl olacağa benziyor

2024 yılı da yine bir önemli seçim sürecinin yaşanacağı bir yıl olacak. O nedenle özellikle ilk çeyrekte bu belirsiz sürecin etkileri hissedilecektir. 2023 yılı geçen yıla göre pazarın büyüdüğü bir yıl olurken, 2024 yılında ise bu yıla göre büyümenin yavaşlayacağını öngörüyoruz. Bunun yanında inşaat kamyonu segmentinde ise 2023 son çeyreğinde başlayan hareketlenmenin 2024 yılında artarak devam etmesini bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159