Mercedes-Benz Travego ve Tourismo otobüsler 41 yeni donanımla müşterilerle buluşuyor

banner113

Mercedes-Benz Türk, 2019 Şubat ayında Travego ve Tourismo araçlarda yenilenme sürecini başlatmıştı. Sahada tespitler ve 1,5 yıl süren geliştirme çalışmalarının ardından 41 yeniliğin bulunduğu Travego ve Torismo otobüslerin müşterilerle buluşma zamanı geldi.

banner114
OTOMOTİV 19.02.2021, 19:09 19.02.2021, 19:54 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Travego ve Tourismo otobüsler 41 yeni donanımla müşterilerle buluşuyor

HABER: ERKAN YILMAZ

Mercedes-Benz Türk, 2019 Şubat ayında Travego ve Tourismo araçlarda yenilenme sürecini başlatmıştı. Sahada tespitler ve 1,5 yıl süren geliştirme çalışmalarının ardından 41 yeniliğin bulunduğu Travego ve Torismo otobüslerin müşterilerle buluşma zamanı geldi. 

Travego ve Tourismo araçlarda yapılan 41 yenilikle ilgili Mercedes-Benz Türk, online basın buluşması gerçekleştirdi. 15 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen basın toplantısına Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Tolga Bilgisu, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Ürün Yöneticisi Cüneyt Sütçü ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Miray Kutlu katıldı. 

Yenilikler kazanım sağlayacak
41 yeniliğin birçok ilkleri de içerdiği belirten Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, “Bu donanımlar hem güvenlik hem ekonomik anlamında sektöre çok önemli kazanımlar sağlayacak. Güvenlik konusundaki donanımlar sektörde bir ilk ve tüm araçlarımızda standart olarak sunuluyor. Sigorta şirketleriyle toplanıp bu güvenlik donanımlarını anlatarak, bir şekilde sigorta primi maliyetlerinin daha aşağıya çekilmesi için çaba göstereceğiz. Artık bu donanımlarla kaza riski minimize edilmiş oluyor” dedi. 

Yeni donanımlar ve kullanımları
Araçların geliştiğini, ancak kullanıcıların da gelişime uyum sağlaması gerektiğini belirten Aksoy, “Bu bilincin oluşması da çok önemli. Kaptanların alışkanlıklarını kırmak da çok zor. Sektörde, yakıt ekonomisi anlamında, yük taşımacılığına göre çok daha az ekonomik sürüş standardı var. Burada firma sahiplerine çok iş düşüyor. Eğitim departmanımızın eğitimleri çok önemli katkılar sağlıyor” dedi.
Aksoy, araçlardaki tüm kablo altyapısının değişmediğini de belirtti: “Araçlarımızdaki kablo altyapısı son derece sağlam ve güvenilir. Biz sadece sonradan müdahale edilen yerlerde ileride riskler oluşmaması için, bazı kablolara altyapı sağladık, bazılarının da kabloların gereken noktaları belirgin bir noktaya getirdik. Multimedya kablo altyapısında da gelişmeler sağlandı.” 

Teslimatlar çok yakında
Yeni donanımlara sahip araçların teslimatının çok yakında başlayacağını vurgulayan Aksoy, “Biz yeni araçları pazara sunmaktan mutluyuz. Yükselen faizlerle birlikte bir kampanya ile alım imkanı sunabilmek adına bir özel fon getirdik. İki ay uğraştık bunun için. İlk ürün de çıktı. Kırmızı bir araç. Çok kısa sürede teslimatlar yapacağız” dedi. 

Her zaman öncü marka 
Mercedes-Benz Türk Ürün Yöneticisi Cüneyt Sütçü
, 2019 yılında araç yenileme çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Öncelikle sahada tespitler yaptık, müşterilerle, bayilerle konuştuk, tüm ekip bir Giresun seyahati yaptık. Bu seyahatte yolculardan, şoförlerden, muavinlerden geri bildirimler aldık. Kendi aramızda toplantılar yaparak bu geri bildirimleri değerlendirdik. Bu geri bildirimlerin yanı sıra zamanı yakalamak için de teknolojiyle ilgili yapılması gereken değişiklikler olduğunu düşündük. Sahadan aldığımız geri bildirimlerin yüzde 80-90’ı araçlarımıza yansıdı. Hostes ile ilgili değişiklerin hepsi, kablo altyapı uyumunun da sağlanması sahadan geldi. Bu nedenle değişik kapsamda çok yenilik var. Bugüne kadar büyük oranda bir değişim de olmamıştı. 2021 yılı ile birlikte araçlarımızı kullanıma sunar hale geldik. Bu süreçte 75 kişilik bir ekip çalıştı. Mercedes-Benz Türk her zaman güvenlik ve konforu odak merkezine almış ve bu konularda öncülük yapmış bir marka. Bu donanımlar arasında güvenlik önemli yer tutuyor. Araçlarımızı 41 yenilikle müşterimizin karşısına çıkarıyoruz. Bu hepsi çok önemli yenilikleri sınıflandırmak gerekirse, güvenlik, ekonomiklik, konforu sayabilirim. Ayrıca Covid süreci nedeniyle birtakım güvenlik değişimleri yapıldı. Klima ile ilgili özel antiviral filtreyi araçlarımızda standart olarak sunuyoruz. Şu an, bildiğim kadarıyla, sadece Mercedes-Benz tarafından şehirlerarasında uygulanıyor. Klimaları müşterinin isteğine bıraktık, havayı yüzde 33 daha hızlı temizliyor ve ücretsiz yaptık. Marka olarak multimedya sistemleri ile daha fazla uyumlu bir altyapı oluşturduk. 

Geri bildirimleri değerlendirdik
İlave bir akü verme söz konusu olabilir, bunu değerlendiriyoruz. Akü ile ilgili yanlış kullanımlar da söz konusu. Araç park halindeyken multimedya sistemlerini açıyorlar, akü boşalmıyor ama arızaya geçmesi söz konusu oluyor. Motor bölümünde yangın söndürücü bir yasal zorunluluk. Ayrıca bagaj yatma yerinde bir duman detektörümüz var, otomatik yangın söndürücü zaten standart bir özellik” dedi.

Eğitim başlayacak
Cüneyt Sütçü, araçlardaki yeniliklerin aktarılması adına kaptanlara yönelik sistematik biçimde eğitim verileceğini açıkladı: “Eğitim çok önemli. Siz istediğiniz kadar donanım devreye alın, eğer bu doğru anlaşılmamış, doğru kullanılmamış ise veya kullanımı tercih edilmemişse, devreye aldığınız fayda ve iyileştirme, sahada karşılık bulmuyor. Eğitim departmanımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Bir iki ay içerisinde bu eğitimlerin başlamasını planlıyoruz. Öncesinde bayilerimize eğitimler verdik.” 

Teşvik ediyoruz
Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu
, eğitimin çok önemli olduğunu ve müşterileri bu eğitimleri alması için sürekli teşvik ettiklerini belirterek, “Belirli tarih aralıkları ile bir kontenjanımız var, ancak o eğitim sürecinde kontenjanı dolduramıyoruz. Şoförlerin genelde tavrı, ‘ben zaten biliyorum’ oluyor, zaman zaman da ‘müsait değiliz, seferimiz var’ deniyor. Ama bu eğitimleri almak çok önemli” dedi. 

Bir fark var, odağımız artık insan
Bir farka dikkat çekmek istediğini de belirten Burak Batumlu, “Bu yenilikleri satışlarımızı artırsın diye hayata geçirmedik. Öncelikli amacımız, tamamen müşteri memnuniyeti ve daha fazla güvenlik sunmaktı. Bu yeterli midir, tabii ki hayır. Yıllarca odağımıza ürünü koymuştuk, fakat odağa insanı koyunca o tarafı dinlemek çok önemli hale geldi. Daha önce de dinliyorduk, ama biraz daha fazla dinler olduk. Odağa en güvenli, en konforlu araçlarla seyahat deneyimi sağlanmasını koyunca donanım geliştirmeleri zorunluluk haline geldi. Çok detaylı bir çalışma yapıldı. Burada herkese dokunuldu. Şunu da söylemek gerekiyor; Avrupa’ya göre donanımlarımız çok daha fazla” dedi. ■

OTOBÜSTE 41 YENİLİK 
Sunulan tüm yenilikler ‘Yeni Güvenlik Standartları’, ‘Yeni Konfor Standartları’ ve ‘Yeni Ekonomik Sürüş Standartları’ olarak 3 ana başlık altında özetleniyor.

YENİ EKONOMİK SÜRÜŞ STANDARDI
Powershift otomatik şanzıman da 2021 yılı itibarıyla, yeni ekonomik sürüş paketinde standart olarak sunuluyor. PPC Öngörülü sürüş sistemi, otomatik karoser indirme, lastik basınç izleme ve Eko sürüş asistanı, Adaptif hız sabitleme sistemi… 

 

YENİ GÜVENLİK STANDARTLARI 
İlk olarak ve şimdilik sadece Mercedes-Benz şehirlerarası otobüslerde sunulan donanımlar arasında Dönüş Asistanı (Side Guard Assist), Dikkat Asistanı (Attention Assist), Dönüş farı ve Dur & Kalk (Stop & Go) özelliği sunulurken; Park Sensörü/Asistanı ve Yokuş Kalkış Desteği de otobüslere eklendi. Park Sensörü/Asistanı, Yokuş Kalkış Desteği de standart olarak sunulmaya başlandı. Bi-Xenon farlar yıkama özellikli, LED takip lambası ve geri görüş kamerası bulunuyor. Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı partikül filtreleri standart olarak sunulurken, yeni iklimlendirme sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor 

YENİ KONFOR STANDARTLARI 
Tüm yolcu koltuklarında USB üniteleri standart. 2+1 koltuk düzeninde yeni koltuk ray sistemi sayesinde koltukların yeniden konumlandırılması kolaylaşıyor ve değer kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor. Özel donanımlar arasında koyu renkli camlar, koyu renkli çift camlı tavan kapakları ve Lounge koltuklar yer alıyor. Sürücü konfor paketi deri direksiyon simidi, sürücünün yatma yerinde perde yerine rulo sürgü kapak kullanılarak bir ilk daha Mercedes-Benz ile gerçekleştiriliyor… Hostes konfor paketinde genişletilmiş çift kol dayama desteği ve koltuğun 50 mm aşağı indirilme imkânı sunuluyor. Tourismo modellerinde de genişletilen ayak dayama yeri, bardak tutucu ve hostes çağırma düğmesi sayesinde konfor ve fonksiyonellik arttırıldı. Mutfak üstü dolap, Genişletilmiş çift kol dayamalı koltuk sunuluyor. Ayrıca Tourismo 15 modellerinde otobüs içindeki anonslar için sunulan kablosuz mikrofon da bir ilk olarak standart olarak sunuluyor. Kablo altyapısı ile wifi, server, anten ve FMS altyapısı güçlendirildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159