Mercedes-Benz Türk, “AB Teşvikli Projeler Bilgi Günü” etkinliği ile farkındalık yarattı

banner113

Üretim tesisleri ve AR-GE Merkezleri ile inovasyon, kalite ve gelişimin merkezinde yer alan Mercedes-Benz Türk, “AB Teşvikli Projeler” konusunda bir toplantı düzenledi. Günümüzde 7 AB Teşvikli Projesi’ni eş zamanlı olarak yürüten şirket, “AB Teşvikli Projeler Bilgi Günü” adı ile düzenlediği etkinlikte tecrübelerini çalışanları ve partnerleri ile paylaştı. Mercedes-Benz Türk’ün yürüttüğü projeler arasında çıktıları açısından dikkat çeken ESCALATE Projesi, 40 ton taşıma kapasitesine sahip kamyonla tek şarj ile 800 km yol kat edilmesi nihai hedefi doğrultusunda yürütülüyor.

banner114
OTOMOTİV 30.05.2023, 18:32 Erkan YILMAZ
Mercedes-Benz Türk, “AB Teşvikli Projeler Bilgi Günü” etkinliği ile farkındalık yarattı

Üretim tesisleri ve AR-GE Merkezleri ile inovasyon, kalite ve gelişimin merkezinde yer alan Mercedes-Benz Türk, sanayinin gelişimi açısından büyük önem taşıyan “AB Teşvikli Projeler” konusunda düzenlediği etkinlikte farkındalık yarattı. Hali hazırda 7 AB Teşvikli Proje yürüten ve söz konusu alandaki proje sayısını artırmak için çalışmalarını ara vermeden sürdüren şirket, “AB Teşvikli Projeler Bilgi Günü” adı ile düzenlediği toplantıda tecrübelerini çalışanları ve partnerleri ile paylaştı.

AB Başkanlığı’nın katılımı ile Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda düzenlenen etkinlikte; Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel, Sanayi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Bilen, AB Çerçeve Programları Müdürü Çağrı Yıldırım ile Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe yaptığı konuşmada, “Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretime başladığımız 1995’ten bugüne 28 yıllık süreçte sürekli gelişen, üreten ve yenilikleriyle öncü markamızın konumunu, otobüs alanındaki bayrak taşıyıcılığı misyonuyla sürdürüyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak, dünya standartlarındaki İstanbul ve Aksaray AR-GE Merkezimiz ile inovasyon ve gelişimin merkezinde yer alıyoruz. Üretim birimi olarak AB Teşvikli Projeler’in bilinirliğinin artması ve projelere katılım bizim için oldukça önemli. Üretim süreçlerini sürekli iyileştirme prensibi ile hareket eden bir şirket olarak, imalattaki verimliliğimizi artıracak her AB Teşvikli Proje’de yer almak için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bilgi alışverişinin de gelecekteki çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacağını inanıyorum” dedi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel ise şunları söyledi: “TÜBİTAK’ın yönlendirmeleri ile 7 yıl önce tanıştığımız AB Teşvik Programları’nın kazanımlarını önemsiyoruz. 7 yıl içerisinde; OEM-tedarikçi, teknoloji geliştiricileri, üniversiteler ve akademisyenler ile karşılıklı olarak birçok tecrübe paylaşımında bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Otobüs ve kamyon geliştirme birimlerimiz ile dolaylı ya da direkt olarak dahil olduğumuz AB Teşvikli Projelerimiz dışında dönemsel olarak açılan her çağrıyı titizlikle inceliyor; hem şirketimiz hem de paydaşlarımızla bu teşviklerden maksimum derecede faydalanmayı hedefliyoruz.”

ESCALETE Projesi ile tek şarjla 800 km

Mercedes-Benz Türk’ün yürüttüğü projeler arasında çıktıları açısından dikkat çeken ESCALATE Projesi, 40 ton taşıma kapasitesine sahip kamyonla tek şarj ile 800 km yol kat edilmesi nihai hedefi doğrultusunda yürütülüyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE ekibinin öncülüğünde yürütülen proje kapsamında; yol verilerinin toplanması ve optimize edilmesi, plastik/kompozit taşıyıcı parçaların malzeme modellerinin ve mekanik analizlerinin gerçekleştirilmesi, doğrulama ve validasyonlar için yapay zeka destekli bir analiz modelinin oluşturulmasının yanı sıra enerji verimliliği optimizasyonları gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159