Michelin 9 aylık bilançosunu açıkladı

banner113

Michelin, 2022 yılının dokuz aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre satışları yüzde 20,5 oranında artırarak 20,7 milyar Euro’ya çıkardı.

banner114
OTOMOTİV 06.11.2022, 18:43 07.11.2022, 17:01 Erkan YILMAZ
Michelin 9 aylık bilançosunu açıkladı

Michelin, bu yılın dokuz aylık dönemine ilişkin bilançosunu açıkladı. Michelin Grubu’nun bu dönemdeki konsolide satışları, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.5 artışla 20.7 milyar Euro’ya ulaştı. Süregelen tedarik zincirindeki sorunlar, yaygın enflasyon ve gelecekteki talebe ilişkin sınırlı görünürlülük ile şekillenen bir pazar ortamında satışlarını artıran Michelin, yılın son çeyreğine girerken başarılı bir operasyon yönetmeye devam ediyor.

Rusya’dan çıkış ve özellikle ikinci çeyrekte Çin’de yaygın olarak uygulanan sokağa çıkma yasaklarından kaynaklanan talep düşüklüğü gibi faktörlere rağmen Michelin satış adetleri yıl bazında sabit kaldı. Bu durum artan Asya ithalatından ve dağıtımdaki yüksek stoklardan üçüncü çeyrekte geçici olarak etkilenen pazar ortamında, Grubun öncelikli olarak birim marjlarını korumaya odaklandığına işaret ediyor.

Michelin Grubu, fiyat karması etkisinden doğan %14,3 veya 2.459 milyon euroluk bir artış sağlarken bunda sistematik olarak satış fiyatlarındaki yüksek maliyetleri aktarma politikası ve fiyat endeksleme hükümleri etkili olan en önemli faktörlerdendi. 18 inç ve daha büyük ebatlı lastiklerin otomotiv segmenti satışlarındaki payının sürekli olarak arttığını ve Madencilik lastiği satışlarında beklenen güçlü ivmeyi yansıtan, karma etkisinden doğan %0,9’luk artış da fiyat karması etkisinden doğan büyümeyi etkileyen diğer bir unsur oldu. Fenner ve filo yönetimi iş kollarındaki güçlü kazançların yönlendirdiği, Grubun gelir büyümesine %1,1 oranında katkı sağlayan lastik dışındaki iş kollarında ise %22 artış sağlandı. ABD dolarının euro karşısında değer kazanması başta olmak üzere olumlu kur etkisinden kaynaklanan kazanç ise 1.116 milyon euro oldu. 30 Aralık 2021’den bu yana Allopneus.com’un bünyeye katılmasından dolayı konsolidasyon kapsamındaki değişikliklerin getirdiği %1’lık artış da 2022’nin dokuz aylık döneminde büyümeyi destekleyen başka bir unsur olarak dikkat çekti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159