Mısır’a otomotiv ihracatı yüzde 22 artışla 614 milyon dolar oldu

banner113

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), pandemi sonrası ilk yüz yüze sektörel ticaret heyetini Mısır’a gerçekleştirdi. OİB aracılığıyla 17 Türk firması, başkent Kahire’de Mısırlı tedarik sanayi, after market, elektrikli araç, savunma sanayi, orijinal ekipman üretimi ve tedariki gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalara ikili görüşme imkanı buldu. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Türkiye otomotiv sektörü olarak Mısır’a ihracatımızın geçen yıl bir önceki seneye göre yüzde 22 artışla toplam 614 milyon dolar oldu. Bu başarımızı sürdürmek amacıyla düzenlediğimiz Mısır’a sektörel ticaret heyeti gezisi oldukça verimli geçti.”

banner114
OTOMOTİV 06.03.2022, 12:45 Erkan YILMAZ
Mısır’a otomotiv ihracatı yüzde 22 artışla 614 milyon dolar oldu

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), pandemi sonrası ilk yüz yüze otomotiv sektörel ticaret heyetini Mısır’a gerçekleştirdi. Başkent Kahire’ye 1-5 Mart tarihleri arasında düzenlenen heyete, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 17 firmadan 27 kişi katıldı. OİB’in Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlediği Mısır Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonunda Türk firmalar, tedarik sanayi, after market, savunma sanayi, orijinal ekipman üretimi ve tedariki gibi alanlarda faaliyet gösteren Mısır’ın önde gelen 50 firmasıyla ikili görüşme yapma şansı elde etti.

Mısır’a otomotiv ihracatı geçen yıl yüzde 22 arttı

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türkiye otomotiv sektörü olarak Mısır’a ihracatın 2021 yılında bir önceki seneye göre yüzde 22 artışla toplam 614 milyon dolar olduğunu, sergiledikleri bu başarılı grafiği sürdürmeyi planladıklarını söyledi. Baran Çelik “Toplam ihracatımızdan yüzde 2 pay alan Mısır, ülke sıralamasında ise 11.sırada yer alıyor. Mısır’a ihracatımızda mal grubu bazında binek otomobiller en büyük payı alıyor. Bu gruptaki ihracatımız geçen yıl yaklaşık yüzde 25 artışla 412 milyon dolar olurken, tedarik sanayi ihracatımız ise yüzde 26 artışla 174 milyon dolar oldu. Geçen yıl sergilediğimiz bu başarılı grafiği 2022 yılı ve gelecekte de artırmak üzere Mısır’a sektörel ticaret heyeti düzenledik. Pandemi sonrası gerçekleştirdiğimiz ilk yüz yüze sektörel ticaret heyeti organizasyonunu oldu. Heyet gezisi, Türk otomotiv endüstrisi açısından oldukça verimli geçti” diye konuştu.

Bu yıl hedef 33 milyar dolar

OİB Yönetim Kurulu Baran Çelik, son iki yıldır devam eden salgınla birlikte iş dünyasının, özellikle de otomotiv endüstrisinin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını da belirterek, “Ancak yine de otomotiv endüstrisi 2021 yılını 29,3 milyar dolarla üst üste 16. kez ihracat lideri kapattı. Bu yıl için 33 milyar dolarlık bir hedef belirledik. Bu yılın ikinci yarısında çip krizinin de azalacağını öngörüyoruz. Otomotiv sanayi, teknolojik yeniliklerin hayata geçtiği özellikli bir alan. Elektrikli araçlar, sürücüsüz otomobillerin yer alacağı bir gelecek bizi bekliyor” diye konuştu.

Mısır’a yönelik otomotiv heyetinde 17 firma yer aldı

Mısır’a yönelik otomotiv sektörel ticaret heyetinde şu firmalar yer aldı: “Klas Otomotiv, HD Kauçuk Sanayi, Oto Conta Sanayi, Neko Otomotiv, Kormas Elektrikli Motor Sanayi, Nazsan Makina Otomotiv Sanayi, Okyay Yedek Parça, Seger, Feza Akü, Yalçın Dorse Damper Sanayi, Sembol Otomotiv Sanayi, Esan Akümülatör, Kale Balata Otomotiv Sanayi, Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri, Dayel Makina Sanayi, Süper Keçe Otomotiv, Güneybağlılar Oto Yedek Parça Sanayi.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159