banner69

Renault Trucks ticari araç sektöründe Türkiye’de bir ilki tanıttı: EXCELLENCE PREDICT ÖNGÖRÜLÜ BAKIM ONARIM SÖZLEŞMESİ

banner113

Renault Trucks, öngörülü bakım onarım sözleşmesi olan Excellence Predict’i 23 ülkede 15 binin üzerindeki araca sunuyor. Renault Truck, şimdi bu hizmeti Türkiye’de başlatıyor. Türkiye’de bir ticari araç üreticisi tarafından ilk defa sunulan bu hizmet, araçların kullanım süresinin artmasını sağlıyor. Renault Trucks, arıza meydana gelmeden önce önlem alarak müşterilerinin operasyonlarının kesintiye uğramamasını ve öngörülmeyen maliyetlerin azaltılmasını destekliyor. Teknik verilerin analizine dayanan Excellence Predict öngörülü bakım onarım hizmeti, aracın hizmet süresini artırarak yoluna sorunsuz devam etmesini sağlıyor.

banner114
OTOMOTİV 20.10.2022, 22:10 20.10.2022, 22:33 Erkan YILMAZ
Renault Trucks ticari araç sektöründe Türkiye’de bir ilki tanıttı: EXCELLENCE PREDICT ÖNGÖRÜLÜ BAKIM ONARIM SÖZLEŞMESİ

Renault Trucks, müşterilerinin araçlarının kullanım süresini artıracak, operasyonlarını kesintiye uğratmayacak, maliyetlerini azaltacak olan ‘Excellence Predict’ Öngörülü Bakım Onarım Sözleşmesini düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı. 20 Ekim 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen basın toplantısını Renault Trucks Hizmet Süresi Direktörü Anne-Virginie Nesme Deletre, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat, Renault Trucks Türkiye Yedek Parça ve Servis Sözleşmeleri Müdürü Altuğ Karaman katıldı.

12 Avrupa ülkesinde 15 bin araçta uygulanıyor

Renault Trucks Hizmet Süresi Direktörü Anne-Virginie Nesme Deletre, şu anda 23 ülkede kullanılan bu hizmetin ticari araç filolarına maksimum araç kullanım süresi ve dolayısıyla daha fazla üretkenlik sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Excellence Predict bakım onarım teklifi, 2017'de bir pilot çalışma ilk olarak Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nde başladı ve 18 ay süren bir çalışma oldu. O dönemde araçtaki bir veriyi takip ettik ve 600 araç üzerinden ilerledik. Pilot çalışması çok verimli olunca, 15 sensörün takibine başladık. Excellence Predict, 2019'da 12 Avrupa ülkesinde uygulanmaya başlandı. Şu anda 23 ülkede Excellence Predict sözleşmesiyle korunan 15 binin üzerinde araçta yüzde 80 civarında doğru öngörüde bulunarak, 2019 yılından bu yana 6.500 beklenmeyen arızayı öngörerek plansız duraksamaların önüne geçmeyi başardık. Her aracın bu sistemle yılda 2 gün iş günü kazandığını gördük. 2017 yılında bu projeye başladığımızda sadece 2 kişi ile çalışıyorduk, şu an 17 kişilik bir ekibiz. Şimdi bu hizmeti, Türkiye’de ilk sunan ticari araç üreticisi olduğumuz için gurur duyuyoruz.”

Öngörülmeyeni öngörüyoruz

Öngörülmeyeni öngörüyoruz açıklamasında bulunan Deletre, “Bir Renault Trucks kullanıcısı, Excellence Predict sözleşmesini tercih ettiğinde araçlarının kritik bileşenlerinin arıza kodları analiz ediliyor. Olağandışı bir durum tespit edilirse veri analiz merkezi, aracın servise girişini organize etmek üzere bayi ile iletişime geçerek müşterinin hızlıca bilgilendirilmesini sağlıyor ve olası bir arıza riskini ortadan kaldırıyor. Bayi, aracın serviste mümkün olduğunca az zaman geçirmesini sağlamak için parça temini, bakım ve onarım planlanmasını organize ediyor” dedi.

Müşterilerimiz sunduğumuz hizmetten oldukça memnun

Avrupa’da Excellence Predict sözleşmesi kullanımlarına İtalya’daki uygulamaları örnek gösteren Anne-Virginie Nesme Deletre ise; “İtalya’da 2018’de servis sözleşmelerimizin penetrasyonu, yüzde 37’ydi. Excellence Predict sözleşmesini sunduktan sonra 2021’de bu oran, yüzde 52’ye ulaştı ki bunun yüzde 92’sini Excellence Predict sözleşmesi oluşturuyordu. Müşterilerimiz, sunduğumuz hizmetten oldukça memnun. Birçok arızanın önceden tespiti sayesinde araçlarımız, yollarına sorunsuz şekilde devam edebiliyorlar. Önümüzdeki yıl lastikleri bu kapsam içerisine dahil ediyoruz. Lastik hava basıncını takip edebilecek bir çözüm üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Bağlantılı hizmetlerde bir adım daha atıyoruz

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, açıklamasında; “Türkiye’de yeni TCK EVO serisi araçlarımız ile birlikte bağlantılı hizmetleri başlatmıştık. TCK EVO serisi, tüm müşterilerimiz ve sürücülerden üstün araç özellikleri kadar sunduğumuz yeni hizmet çözümleri nedeniyle de büyük ilgi gördü. EVO lansmanını yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirdik ve müşterilerimizden de EVO serisi araçlarımıza yönelik çok olumlu geri dönüşler aldık. Sadece yeni ürünler nedeniyle değil, 360 derece yaklaşımla beraber birçok müşteri çözümünü sunmamızla da müşterilerimizden olumlu geri dönüşler aldık. EVO serisini sektöre sunduğumuzda araçları bağlantılı hale getiren marka olarak şimdi bağlantılı hizmetlerde bir adım daha atıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Excellence Predict önleyici ve öngörülü bakım onarım sözleşmeleri ile müşterilerimizi iş ortağı olarak, hizmet sürelerini maksimize etmeyi, aracın tüm potansiyelini ortaya çıkartmayı ve aslında yapacağımız, öngörülmeyeni öngörülür yapmayı başaracağız. Böylece müşterilerimiz işlerine odaklanacaklar. Bu işlemle olası arızaları önceden tespit ederek müşterinin hareketsiz kalmasını önleyeceğiz. Sadece Türkiye’de değil, müşterilerimizin tüm Avrupa’da karşılacağı sorunlarda yanında olacağız” şeklinde belirtti.

Excellence Predict ile araç hizmet süresi artıyor

Renault Trucks Türkiye Yedek Parça ve Servis Sözleşmeleri Müdürü Altuğ Karaman yaptığı açıklamada; “Predict öngörü anlamına geliyor. Müşterilerimizin araçlarından en yüksek hizmet süresiyle faydalanmasını ve kendi işine odaklanmasını amaçladık. Excellence Predict sözleşmesi temel bakımdan, tüm aracın onarımına, aşınma parçaların değişimine ve yol yardım hizmetine kadar uzanan bir paket. Araçlara uzaktan yazılım yükleyerek, servise çağırmadan güncellemeyi yapabiliyoruz. kullanacak müşterilerimizin araçlarından şu anda şimdilik 15 sensörden aldığımız verileri analiz ediyoruz. Aracı yolda bırakacak sensörlere ağırlık verdik. Verilerin analizi sonucunda olası bir arıza, 3 hafta ile 3 ay öncesine kadar tespit edilebiliyor. Her müşteriye kişiselleştirilmiş bakım paketleri oluşturuyoruz. Bağlantılı hizmetler sayesinde aşınma parçalarını takip edebiliyoruz. Bunlar temel olarak akü, debriyaj, fren balatası ve AdBlue sistemi ana ekseninde yer alıyor. Bu dört aksamda olabilecek bir arıza, aracı çok büyük ihtimalle hareketsiz bırakacağından bu noktalara yoğunlaştık. Excellence Predict ile araç hizmet süresini en yüksek seviyede tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Müşteri sabit bir ücret ödüyor

Altuğ Karaman; “Olabilecek arızaya yönelik tespit yapıldığında müşteri bu noktada en erken 3 hafta, en geç 3 ay içinde bayiye gidiyor. Bayimiz arızanın tipine göre ilgili parçaların teminini sağlarken müşterimiz, iş planına göre aracının servis ziyaretini organize ediyor. Servise gidildiğinde önceden yapılan teşhis ve parçanın hazır olması sayesinde minimum iş kaybı yaşanıyor. Böylece müşterimizin olası bir arızadan dolayı zaman kaybı yaşamasının önüne geçildiği gibi tespit edilen onarımın serviste planlı yürütülmesi sayesinde aracın hizmet süresi maksimize edilebiliyor. Müşteri Euro ile aylık sabit bir ücret ödüyor, süpriz bir masrafla karşılaşmıyor. Gönlü ve kafası rahat. Araçta orjinal parça kullanımı ikinci el değerini de arttırıyor. Müşteri kendi ihtiyaçlarına uygun, kendine özel servis sözleşmesi kullanabiliyor. Bir araca da, 50 araçlık bir filoya da bu hizmet sunulabiliyor. Şu aşamada sadece inşaat kamyonlarında bu hizmet yok” şeklinde açıkladı.

Türkiye’de pilot çalışmalar tamamlandı, 76 araç hizmetten faydalanıyor

“2022 Ocak ayından itibaren Türkiye’de Excellence Predict pilot çalışmalarına başlanıldı” diyen Karaman, “Pilot çalışmalarının 9 aydır birlikte yürütüldüğü müşterilerin iş birliği sayesinde Excellence Predict sözleşmesi, lokal olarak çok olumlu bir yol kat etti. Avrupa hattında ve yurtiçi taşımacılık alanında hizmet sunan müşteriler ile yapılan çalışmalarda toplam 76 araç, Excellence Predict sözleşmesinin avantajlarından yararlanıyor. Her takip ettiğimiz 3 arızadan 2’sini doğru tahmin ediyoruz” dedi. Türkiye’de müşterilerinin, yüzde 25 oranında aktif bir şekilde servis sözleşmelerinden faydalandığını da belirten Altuğ Karaman, Excellence Predict sözleşmesini ise bayilerimiz kanalıyla müşterilerimiz ile kısmen paylaştık ve yakından ilgilendiler. Lansmanı yapılmadan önce bile uluslararası lojistik hizmeti sunan müşterilerimizin bu sözleşmeyi beklediğini söyleyebiliriz” dedi.

Temel amacımız müşterimizin hizmet süresini artırmak

Excellence Predict teklifimiz gelişmeye devam edecek açıklamasında bulunan Karaman,; “Her geçen ay sensörlerin artırılmasını ve yeni sensörlerin eklenmesini planlıyoruz. Aynı mantık ile aracı hareketli kılmak ve müşterimizin hizmet süresini artırmak temel amacımız” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159