ZF, “Yeni Nesil Mobilite” Stratejisiyle Önemli Adımlar Atıyor

banner113

ZF’nin Yeni Ticari Araç Çözümleri (CVS) bölümü faaliyetlerine başladığı altı ay içerisinde önemli siparişler aldı. Bu sonuç müşterilerin yeni entegre ürün portföyüne olumlu tepki verdiğinin bir göstergesi. Bu olumlu gelişmeden güç alan ZF, IAA öncesinde Almanya Jeversen’daki test alanında en son yeniliklerini ve teknolojik ilerlemelerini sergiledi. Ticari araç endüstrisinin en büyük tedarikçilerinden biri olarak, kamyon ve treyler’ler için dünya çapında bir sonraki seviye güvenlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik standartlarını sağlayan, kapsamlı entegre sistem çözümlerindeki başarısını kanıtladı. "Yeni Nesil Mobilite" stratejisini daha da geliştiren ZF, otomasyon ve elektrikli aktarma organları gibi alanlarda farklı araç segmentleri arasındaki teknolojileri ve yetkinlikleri eşsiz bir şekilde aktarabilme avantajını kullanıyor.

banner114
OTOMOTİV 22.08.2022, 11:38 22.08.2022, 11:52 Taşıma Dünyası
ZF, “Yeni Nesil Mobilite” Stratejisiyle Önemli Adımlar Atıyor

Yeni Elektrikli Steer-by-Wire Sistemi

Binek otomobiller için geliştirilmiş ilk tel yönlendirmeli sistemi sergileyen ZF, kapsamlı 'by-wire' teknoloji portföyünü endüstrinin ön saflarına taşıdı. Her yıl düzenlenen küresel teknoloji etkinliğinde ZF, ön aks için geliştirilen ileri direksiyon teknolojisini sundu.

ZF’nin CEO’su Wolf-Henning Scheider, "ZF'nin yeni tamamen elektrikli direksiyon sistemi, en son kablosuz teknolojiye sahiptir. Kapsamlı portföyümüz, Grubu son derece rekabetçi bir ortamda tam otomatik kablolu araç kontrolü elde etmek için benzersiz ve güçlü bir şekilde konumlandırıyor" dedi ve “Bölümlerimiz, karşılıklı teknoloji transferinin faydalarını optimize etmek için yakın bir ortaklık içinde beraber çalışıyor. ZF'nin yeni kablosuz direksiyon teknolojisi, binek otomobillerde gelişmiş otomasyon için önemli bir ön koşuldur ve 'bir kez geliştir, her yerde devreye al' kılavuz felsefemize uygun olarak, ticari araç otomasyonuna da uygulanacaktır," diye ekledi.

Steer-by-wire teknolojisi, direksiyon simidi ile ön aks arasındaki mekanik bağlantıyı ortadan kaldırarak, sürücü komutlarını tamamen elektrik sinyalleri aracılığıyla direksiyon sistemine iletir. İleride, by-wire teknolojisinin araç hareket kontrolünün tüm yönlerinde, boylamasına, enine ve dikey olarak da yönlendirme yaparak daha da önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Teknolojiyi geleceğe hazırlayan, kablolu aktüatörleri destekleyen yeni nesil yazılım, herhangi bir zamanda kablosuz olarak güncellenebiliyor. ZF, yeni Steer-by-wire sistemi için şimdiden büyük müşterilerinden siparişler aldı.

Ticari Araçlar için Yeni Nesil eMobilite

Otonom, bağlantılı ve elektrikli araçlara yönelik eğilim, OEM'ler için geliştirme maliyetlerinde büyük bir taahhüt anlamına geliyor. ZF, geniş entegre çözüm yelpazesiyle müşterilerin ürün geliştirme çabalarını azaltırken, teknolojinin ön saflarında yer almalarına fırsat sunuyor.

Dünya prömiyerini gerçekleştiren CeTrax 2, ZF'nin ağır hizmet tipi ticari araçlara yönelik entegre, modüler elektrikli güç aktarma organıdır. Yeni sistem, uygun bir güç-ağırlık oranı ile son derece entegre, kompakt bir tasarımı bir araya getiriyor. Bu sayede 360 kW'lık yüksek, sürekli bir çıkış ve powershift vites değişiklikleri yoluyla geliştirilmiş verimlilik sağlıyor. Ayrıca, stator için firkete tasarımı, yenilikçi bir soğutma sistemi ve ZF'nin binek otomobil uzmanlığından uyarlanan silikon karbür tabanlı bir invertör gibi üst düzey teknolojilere sahiptir. Küresel bir araç üreticisi için seri üretimin önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor.

Hem kamyon hem de treyler için akıllı teknolojileri ve kontrol sistemlerini sorunsuz bir şekilde birleştiren ZF, bütünsel bir sürdürülebilirlik bakışı için benzersiz bir konuma sahiptir. Yenilikçi kamyonları ve yarı römorkları en yeni güvenlik ve verimlilik teknolojileriyle donatan ZF, aynı zamanda eksiksiz araç yaklaşımının, endüstrinin "sıfır kaza" ve bir sonraki seviye verimlilik hedefine yönelik önemli bir adımı nasıl temsil ettiğini gösteriyor.

ZF SCALAR - Filo Operatörleri için Yönetim Platformu

Yazılım geliştirmedeki başarısını gösteren ZF, ticari araç filoları için verimli bir Hizmet Olarak Taşıma (TaaS) sağlayan yeni bir dijital çözüm platformu olan SCALAR'ı dünyaya ilk kez tanıtıyor. Tam otomatik, yapay zeka tabanlı bir planlama, yönlendirme ve dağıtım çözümü olan ZF SCALAR, ticari araçlardaki ve üçüncü taraf sistemlerdeki teknolojileri yapay zeka ile birleştiriyor ve birbirine bağlıyor. Platform, filo operatörlerinin operasyonel verimliliği, sürdürülebilirliği, planlama güvenilirliğini ve kargo ve yolcu güvenliğini artırmalarına yardımcı olacak. ZF ile SCALAR'ın yük ve yolcu taşımacılığı sektörü için vazgeçilmez bir ortak olacağı öngörülüyor.

Otomasyon - Uçtan Uca Otomatik Çözümler

Bileşen üretiminden entegre otomasyon çözümlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren ZF, aynı zamanda yönetim çözümü yeni nesil ADOPT 2.0 ile (Otonom Sürüş Açık Platform Teknolojisi) otomatik şasi kontrol çözümü uzmanlığını uçtan uca nasıl birleştirdiğini açıklayacak. ZF, 20 km/saate kadar düşük hızlı saha otomasyon uygulamalarına yönelik olarak geliştirdiği ADOPT 2.0 yanında, 80 km/s'ye kadar hızlarda merkezden merkeze otoyol uygulamalarına olanak sağlayan ADOPT 3.0'ı da sergileyecek.

Mobilite ve Taşımacılığın Geleceğini Şekillendirecek Güçlü Konum

ZF CEO'su Wolf -Henning Scheider “ZF'nin en son yıllık küresel teknoloji vitrini, firmanın zorluklara göğüs germek ve gelecek için fırsatları en üst düzeye çıkarmak için ne kadar iyi bir konumda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ürün çeşitliliğini artırarak, yeni pazarlara girerek, daha fazla teknoloji penetrasyonu elde ederek ve kanıtlanmış sürdürülebilirlik stratejimizi takip ederek, ZF tarafından e-mobilite, otomasyon ve bağlantılı, yazılım tanımlı araçlarda oldukça önemli ilerlemeler kaydedildi," diye ekliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159