banner69

Bayraktarlar Merkon’dan Ali Demir ve Ahmet Gündüz’e Tourismo teslimatı

banner113

Sektörde herkesin Tramvay Ali olarak tanıdığı Ali Demir ve Ahmet Gündüz, 2+1 koltuklu Tourismo yatırımı yaptı. Bayraktarlar Merkon’un satışını gerçekleştirdiği Tourismo, Özkaymak Turizm bünyesinde hizmet verecek.

banner114
PİYASA 06.05.2023, 12:17 06.05.2023, 13:07 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Ali Demir ve Ahmet Gündüz’e Tourismo teslimatı

Özel Haber-Erkan YILMAZ

Şehirlerarası firmaların filoları yeni otobüs yatırımlarıyla güçlenmeye devam ediyor. Özkaymak Turizm bünyesinde hizmet verecek olan bireysel otobüsçüler Ali Demir ve Ahmet Gündüz’ün yeni otobüs yatırımında tercihi Mercedes-Benz Tourismo oldu. Tourismo, 5 Mayıs 2023 Cuma günü Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde sektörün Tramvay Ali olarak tanıdığı Ali Demir ve Ahmet Gündüz’e teslim edildi. Tourismo’nun satışını Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi. Aracın teslimatında Kaptan Sait Demir ve Kamil Doğan’da hazır bulundu.

Bireysel Otobüsçüler Ali Demir ve Ahmet Gündüz ile yeni araçları Tourismo ile Konya yolunda seyir halindeyken bir görüşme gerçekleştirdik. Söyleşimiz önce Ahmet Gündüz ile başladı. Konya’da elektrik malzemeciliği toptancılığı işi yapan Ahmet Gündüz’ü otobüs yatırımına yönlendirenler 20 yıldır bu işin içinde olan kayınpederi ve teyze çocukları olmuş.

Tourismo, 5 Mayıs 2023 Cuma günü Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde sektörün Tramvay Ali olarak tanıdığı Ali Demir ve Ahmet Gündüz’e teslim edildi. Tourismo’nun satışını Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi. Aracın teslimatında (soldan sağa) Kamil Doğan, Ali Demir, Ahmet Gündüz ve Sait Demir yer aldı.

Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle akrabalarına destek olmak adına otobüsçülük alanına adım attığını belirten Ahmet Gündüz, “Ben aynı zamanda Günhan Elektrik ile elektrik toptancılığı işindeyim. Sektörde herkesin Tramvay Ali olarak tanıdığı akrabam Ali Demir, 20 yıl boyunca Kontur Turizm’de kaptan olarak hizmet verdi. Tramvay Ali olarak tanınması ise Konya’da bir süre tramvay vatmanlığı da yapması nedeniyle oldu. Onların sektördeki tecrübesi ve hep birlikte bu yolculukta olacak olmamız bana bu işe girme noktasında çok güven verdi. Çocukluğumdan bu yana da akrabalarımın bu işte olması nedeniyle de zaten ilgim vardı” dedi.

Sektörde herkes ‘Tramvay Ali’ olarak tanır

Bu noktada söyleşimiz sektörde herkesin Tramvay Ali olarak tanıdığı Ali Demir ile devam etti: 2004 yılında otobüs sektöründen ayrılarak 11 ay boyunca tramvay vatmanlığı yaptım. Elektrikten kafam karıncalandı. Tekrar otogara döndüm. Dönünce de ‘otogarda çok Ali var. Herkesin de bir lakabı var. Senin de Tramvay Ali olsun’ dediler ve öyle de oldu. Beni herkes Tramvay Ali olarak tanır. 18 yıl boyunca Kontur Turizm’in özmal aracında çalıştım. 3.5 yıl Kontaş Turizm ve kısa bir süre Metro Turizm dönemim oldu. Bu süreçte otobüs yatırımı konusu oldu. Ama ben kaptan olarak devam ettim. 1.5 sene önce ise teyzemin oğlu Ahmet Gündüz ile otobüs yatırımına yönelerek, bir yola çıktık. Kardeşim de Sait Demir kaptan o da bizimle. İlk olarak 2017 model Tourismo ile başladık. Yeni otobüs yatırımı konusu olunca da sıfır alma konusunda Ahmet ısrarcı oldu. ‘Sanayi ile uğraşmak yerine garanti kapsamında olsun aracımız’ dedi ve Tourismo aracımızı aldık” diye konuştu.

Mercedes kolunuzdaki Zenith saat gibi değerli

Mercedes tercihlerini ise Ali Demir, “Zenith saatler vardır. Değerlidir. Mercedes kolunuzdaki Zenith saat gibi değerli. Bizim çocukluğumuzda Tofaş 124 için ‘parçası bakkal dükkanında bile bulunur’ derlerdi. Mercedes için de durum böyle. Her yerde servisi var. Zaten benim de Mercedes ile geçti hep yaşantım. Hep Mercedes otobüs kullandım. Yetkili servislerde ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Diyaloglarımız çok iyi. Yeni Tourismo araçları da çok beğendik. Tourismo yakıt cimrisi, masrafsız. Koltuk konforu çok iyi. Yalnız, Travego araçlarda bulunan 360 derece kamerayı da Tourismo araçlarda da istiyoruz” dedi.

Kazançlı bir sezon bekliyoruz

2022 sezonunun otobüsçüler açısından kazançlı geçtiğine dikkat çeken Ali Demir, “Bu yıldan da beklentimiz aynı yönde. Kazançlı bir sezon olacağını düşünüyoruz, Aracımız Ankara-Alanya-Antalya hattında çalışacak. Turizmin de hareketli olacağını düşünüyoruz. Oteller şu anda çok yüksek doluluk ile hizmet veriyorlar” dedi.

Özkaymak Turizm bireyselciyi destekliyor

Özkaymak Turizm bünyesinde hizmet verecek olmaktanda mutlu olduklarını belirten Ali Demir ve Ahmet Gündüz “Sayın Erol Özkaymak ve Sayın Özkan Özkaymak bizim için çok değerli. Çok seviyoruz. Allah razı olsun onlardan. Dört dörtlük bir yapıya sahipler. Bireyselciyi destekleyen bir anlayışla hareket ediyorlar. Bunun için de tercihimiz Özkaymak Turizm oldu” diye konuştular.

2024’te 1 adet Travego yatırımı daha

Ahmet Gündüz ve Ali Demir otobüs yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını da açıklayarak, “2024 yılında bir adet Travego yatırım planımız daha var. Bu süreçte Tourismo’yu da iyice görmüş olacağız” dediler.

Merkon ile işbirliğinden çok memnunuz

Tourismo’nun alımında Bayraktarlar Merkon ile de işbirliği içinde olmanın kendilerini çok memnun ettiğini de belirten Ahmet Gündüz ve Ali Demir “Sayın Cezmi Ağırtaş gerçekten dört dörtlük bir insan. Canımız, ciğerimiz o. Bu işbirliğinin her sürecinde bize destek oldu. Mercedes tarafına da bunu söyledik” dedi.

Bireysel otobüsçülerin varlığı ile sektörün gelişimi sürer

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş, bireysel otobüsçülerin her zaman sektörün gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bireysel otobüsçülerin sayısının sektörde artması sektörün de güçlendiğini ve sağlıklı bir şekilde büyüme elde ettiğini bize gösteriyor. Eğer zaten bir sektör dışardan hala yatırımcı çekiyorsa güçlüdür. Sayın Ahmet Gündüz’de bu alana yeni adım attı. Ama birlikte yürüdüğü akrabaları 20 yılı aşkın bir süredir bu sektörün içindeler ve çok tecrübeliler. O yüzden de başarılı olacaklardır. Tourismo aracımız, sektörümüzün en önemli firmaları arasında yer alan Özkaymak Turizm bünyesinde hizmet verecek. Yolları açık, kazançları bol olsun. Her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159