Bayraktarlar Merkon’dan Has Ceran Lojistik’e 2 Travego

banner113

30 yıldır lojistik alanında faaliyet gösteren Konya merkezli Has Ceran Lojistik Travego yatırımı yaptı. Bayraktarlar Merkon tarafından satışı gerçekleştirilen Travego Kontur filosunda hizmet verecek

banner114
PİYASA 08.04.2023, 09:22 13.04.2023, 12:54 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Has Ceran Lojistik’e 2 Travego

Özel Haber/ Erkan YILMAZ

Has Ceran Lojistik, Bayraktarlar Merkon’dan teslim aldığı Travego ile yolcu taşımacılığı alanına adım attı. Travego, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde Abdurrahman Ceran ve amcası Mustafa Ceran’a teslim edildi. Konya merkezli Has Ceran Lojistik şirketinin sahibi Abdurrahman Ceran yeni yatırımı, yolcu taşımacılığından beklentilerini ve hedeflerini Taşıma Dünyası’na açıkladı.

Kamyonculuktan otobüsçülüğe tekrar adım atış

30 yıldır lojistik alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Abdurrahman Ceran, “Filomuzda Mercedes, Man ve Scania marka olmak üzere toplam 40 adet çekici bulunuyor. Konya’da Unilever şirketinin lisanslı nakliye taşımacılığını biz yapıyoruz. Lojistik alanının yanısıra petrol istasyonumuz da var. Şimdi 2 adet Travego yatırımı ile de yolcu taşımacılığı alanına da adım atıyoruz. Araçlardan birini 6 Nisan 2023 tarihi itibariyle teslim aldık. Diğerini de gelecek hafta içinde teslim alacağız. Otobüslerimiz Kontur filosunda Ankara-Alanya hattında sabit hatta çalışacak” dedi.

2 Travego yatırımı

Abdurrahman Ceran, otobüsçülüğe adım atış nedenlerini de şu şekilde açıkladı: Yabancı olduğumuz bir sektör değildi. Babam Hasan Ceran, lojistik alanına girmeden önce otobüs sektöründe Ökaymak Turizm’in bünyesinde bireysel otobüsçü olarak çalışıyordu. Daha sonra otobüs sektöründen lojistik alanına geçiş yapıyor. Sonra da akaryakıt tarafına giriş yaptık. Şu anda da otobüs alanına tekrardan bir merak sardık. Babamın da bir süredir tekrar otobüs sektörüne girmeye yönelik bir hevesi vardı. Ben de kırmadım. Ben hep taşımacılığın içinde oldum, bu işte büyüdüm. Bir araç aldığımda teslimata mutlaka ben giderim, aracı kullanırım. Bu işi çok severek yapıyorum. Biri mavi, diğeri kırmızı metalik olmak üzere renkli 2 adet Travego aracı 2022 yılında ön ödemeli sistemle Kasım ayında aldık. Bu yatırımla iş alanımızı da çeşitlendirmek de istedik” dedi.

Has Ceran Nakliyat 2. Travego aracını da filosuna kattı. 

2025 yılında 10-15 adetlik bir otobüs filosu

2 Travego ile yatırım sürecinin bitmeyeceğini ve otobüs yatırımlarına devam etmeyi de planladıklarını belirten Abdurrahman Ceran, “ 2023 yılı içinde teslim almaya yönelik 1 Travego siparişimiz daha var. 2024-2025 yıllarında otobüs sayımızı 10-15 civarına getirmek istiyoruz. Bu alanda bir firma olarak da önümüzdeki süreçte hizmet de verebiliriz. Öncelikle bu alana girmeye karar verdiğimizde de ilk düşüncemiz Mercedes almak oldu. Otobüs denildiğinde perondaki Mercedes otobüsünün görüntüsü, araçların sağlamlığı, kalitesi, ikinci el değerinin yüksekliği, satış sonrası tarafının da güçlü olması bizi etkileyen unsurlar oldu. Özellikle almışken metalik renk ile Travego ile bu yola girelim diye düşündük. Bu yüzden Mercedes ve Travego’yu tercih ettik” dedi.

Mercedes kamyon ile başlayan işbirliıği otobüs ile devam etti

Abdurrahman Ceran, Bayraktarlar Merkon ile kamyon tarafında başlayan işbirliğinin otobüs süreciyle devam ettiğini belirterek, “Son iki yıla kadar daha önce çekici tarafında farklı markalarla çalışıyorduk. Pandemi sürecinde kamyon yatırımı söz konusu olduğunda arayışımız başladı. Bu süreçte araç temininde zorluklar ve enflasyonun çok yükselmesi sürecinde Mercedes ile işbirliği sürecine başladık. Mercedes alan arkadaşlarımın da memnuniyetini görüyordum, duyuyordum. Sayın Cezmi Ağırtaş ile de eskiden de tanışıyorduk. Otobüs tarafında da zaten ilk düşünce oluştuğunda Mercedes’e yöneldik. Cezmi bey de süreçlerle yakından ilgilendi, bize destek verdi. Sağolsun” dedi.

Otobüs sektöründeki eski sıkıntıların olmadığını gördük

Otobüs sektörüne adım atarken bir süre araştırma yaptıklarını da belirten Abdurrahman Ceran, “Pandemi sürecinin ardından 2022 yılında otobüs sektöründe güzel bir hareketlenme olduğunu gördük. Bu yılda bu hareketliliğin devam edeceğini düşündük. Daha önce yolcu yoktu, aksine çok fazla bir yıkıcı rekabet vardı. Firmalar para kazanmıyordu. Akaryakıt fiyatları eskiden daha uygundu. Daha çok otomobille seyahate yönelim vardı. Şu anda akaryakıt fiyatlarındaki, otoban ve yol masraflarındaki artışla toplu taşıma araçlarına yönelim arttı. Yaptığımız araştırmada gördüğümüz en önemli nokta da otobüs sektöründe geçmiş yıllarda yaşanan yıkıcı rekabet sıkıntılarının artık olmadığını gördük. Bu çok önemli. Artık sektöre girmek, araç yatırımı yapmak, sefer yapmak çok maliyetli. Personel, otogar, otoban maliyeti artık çok fazla. Yıkıcı rekabet yapan bir firma artık kendini bitirmek istiyordur. Otobüsçüler çok daha fazla akıllıca hareket ediyor ve kar etmeye yönelik sefer planları oluşturuyor. Bizi en çok teşvik eden unsur bu oldu. Ayrıca otobüs tarafında çalışacağımız personelimiz de çok kaliteli. Yeni araç aldığımızda da bu alanda istihdam edebileceğimiz çok sayıda kaliteli personelimiz de var. Bu yüzden de endişelenmedik” dedi.

Kontur Turizm ile ilgili çok olumlu görüşler geldi

Araçların Kontur Turizm filosunda hizmet verecek olmasından dolayı da mutlu olduklarını belirten Abdurrahman Ceran, “ Bizim lojistik filomuzda hizmet veren şoför arkadaşların Kontur Turizm ile ilgili geçmişte yaşadıkları memnuniyeti ifade etmeleri bizi de bu firmaya doğru yönlendirdi. Kontur Turizm’de bize sabit Ankara-Alanya hattında, hergün aynı saatte olmak şartıyla iki sıra verdi. İyi bir işbirliği içinde olacağımızı düşünüyoruz” dedi

20 adet çekici yatırımı

Lojistik tarafında bu yıl 20 adetlik bir araç yatırımımız olacak. Bunun 8 adetini teslim almış durumdayız. Bu alanda azami 50 araçla çalışalım isteği içindeyiz. Bu adetlik bir filo yapısı bize yetiyor. Konya’dan İstanbul-Bursa ve İzmir sabit hatta çalışıyoruz yine. İstanbul ve Kocaeli’de Gebze’de yerimiz var. Depolama hizmeti de sunuyoruz” dedi.

Lojistik şirketlerinin otobüs sektörüne ilgisi büyüyor

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş, Has Ceran Lojistik ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “ Lojistikçilerin bir süredir otobüs sektörüne ilgileri büyüyor. İşlerini çeşitlendirmek ve risklerini dağıtmak istiyorlar. Has Ceran Lojistik şirketi de Konya’nın önde gelen şirketleri arasında. Kaliteli hizmeth yapıları ile öne çıkıyorlar. Bu hizmet anlayışını otobüs tarafına da taşıyacaklarını ve müşterilerine güvenli ve kaliteli hizmet vereceklerine inanıyorum. Travego araçların şirkete hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159