banner69

Bayraktarlar Merkon’dan Mis Amasya Tur’a Tourismo

banner113

Mis Amasya Tur bünyesinde bireysel otobüsçü olarak çalışan Vahit Göbel ve Nahit Göbel 1 adet Mercedes-Benz Tourismo yatırımı yaptı. Aracın satışını Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi. Teslimatta Vahit Göbel, Nahit Göbel, Yılmaz Göbel, Yasin Göbel hazır bulundu.

banner114
PİYASA 22.11.2022, 19:24 23.11.2022, 12:16 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Mis Amasya Tur’a Tourismo

Araç yatırımı ve sektördeki mevcut durum ile ilgili Vahit Göbel’in oğlu Nahit Göbel Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 22 yıldır bireysel otobüsçü olarak şehirlerarası otobüs sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve 22 yıldır da Mis Amasya Tur bünyesinde çalıştıklarını belirten Nahit Göbel, “Kendi bölgemizin firması, eşimizin, dostumuzun olduğu bir firma. Mis Amasya Turizm ile bir alışkanlık oluşmuş durumda. Kendi yöremize, insanımıza hizmet vermek mutlu ediyor. Ayrıca taşımacılık işimizi sürdürürken çifçilik de yapabiliyoruz” dedi.

22 yıldır tercihimiz Mercedes

22 yıldır da tercihlerinin hep Mercedes-Benz markası yönünde olduğunu belirten Nahit Göbel, “403 model ile başladık ve bugünlere kadar geldik. Mercedes’in servis ağının yayğınlığı olsun, araçların sürüş konforu, yakıt tüketimi olsun yine araçların ikinci elde kolay satılabilmesi, yatırım değerini koruması açısından tercihimiz Mercedes yönünde oldu” dedi.

Bayraktarlar Merkon ile işbirliği

Bayraktarlar Merkon ile ilk kez otobüs alımına yönelik bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten Nahit Göbel, “Allah onlardan bir kez değil, bin kere razı olsun. İlk kez otobüs aldık. Eski otobüsümüzü takas ederek yeni otobüs alma planını yaparken Sayın Cezmi Ağırtaş ile tanıştık. Ondan Allah razı olsun. İşin başından sonuna kadar takip etti. Elinden gelen yardımı yaptı. Araçların fiyatı, bakım konusu, yazıları olsun başından sonuna yardımcı oldu. Ayrıca ona teşekkür ediyorum” dedi.

Sektörde bireysel otobüsçü olarak varlığını sürdürmenin giderek zorlaştığına dikkat çeken Nahit Göbel, “Ayakta durmak varlığını sürdürmek artık kolay değil. Araç yenileme süreci de hiç kolay değil. Biz artık 22 yıldır bu işi yaptığımız ve babam Vahit Göbel’in de mesleği olduğu için devam ettiriyoruz. Babam 60 yaşında ama hala otobüs kullanıyor. Ben babamın yanında muavinlik yaparak bu işe adım attım. Bu işi de çok sevdim. Sevmeden yapılabilecek bir iş değil. Çok zor ve riskli bir meslek. Evden, ailenizden uzak kalıyorsunuz” dedi.

Bu yıl sezon iyi geçti

Bu yılın iyi geçtiğini de belirten Nahit Göbel, “Geçtiğimiz son iki yıla göre bu yıl daha iyiydi. Artan maliyetleri yönetmek kolay olmuyor. Ayrıca kış sezonuna girdiğimiz içinde yoğun bir rekabet başladı. Amasya transit geçiş noktası. Tokat, Taşovo, Erba otobüsleri, Erzurum’dan gelen otobüsler buradan geçiyor. O yüzden de rekabet çok yoğun. Amasya-İstanbul yaz sezonunda 450 TL iken şu anda 300 TL’ye kadar gerilemiş durumda. Amasya-İstanbul seferinde en az 350 TL litre yakıt tüketimi var. Yakıtın toplam maliyeti 10 bin TL’yi buluyor. 3. köprü, otoban, personel, otogar çıkışları ile maliyet çok daha fazla. Şu anda 300 TL bilet fiyatı ile sefer maliyetini karşılamak mümkün değil. İnsanların yaşadığı maddi güçlüklerde yolculuk talebini düşürüyor” dedi.

2023 beklentisi

2023 yılında da hareketliliğin en az 2022 kadar olmasını beklediklerini belirten Nahit Göbel, “Seçimler yolculuk talebini daha da arttıracak. Hareketlilik en az 2022 kadar olur. Bizi tek endişelendiren husus maliyetlerimizin daha da artması olur. Sigorta maliyeti çok arttı. Geçtiğimiz yıl 35 bin TL’ye yaptırdık kasko, sigorta. Bu aracın kasko ve sigortasını yeni araca aktardık. 3 ay sonra yenilime olacak. 200 bin TL üzerinde bir kasko, sigorta maliyeti çıkacak önümüzeki bu çok ağır bir maliyet” dedi.

Otogar çıkış fiyatlarına düzenleme yapılmalı

Nahit Göbel özellikle otogar çıkış fiyatlarına bir düzenleme yapılması gerektiğini de aktardı: Nerede bir belediyenin işletmiş olduğu otogar var ucuz ama nerede özel işletmelerin yönettiği otogarlar var pahalı. İzmir Otogarı en önemli sorun haline geldi. Park parası ile çıkış ücreti 400 TL civarına kadar geldi” dedi.

Bireysel otobüsçüler her zaman çok önemli unsur

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş’da işbirliğine yönelik yaptığı açıklamada, “Bireysel otobüsçüler bu sektörün en önemli unsurları. Onlar varlığı sürdürdükçe sektörde güvenlik ve hizmet düzeyi hep ileri taşınacak. Bireysel otobüsçünün aracına gösterdiği özen, yolcuya hizmet sürecindeki yaklaşım çok daha farklı. Bu yüzden bizde bireysel otobüsçülerin yeni yatırım süreçlerinde destek vermeye ve onların her zaman yanında olmaya özen gösteriyoruz. Yeni Tourismo’nun Göbel ailesine hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (2)
Yasin GÖBEL 1 yıl önce
İlginize alakanıza teşekkür ederiz. Bayraktar Merkon ile ilk tanışmamızdı. Daha nicelerine inşAllah.
Bay HANEDAN gayrımenkul&Otomotiv 1 yıl önce
Sektöre dair güzel ve detaylı bir röportaj olmuş.
Hayırlı uğurlu olsun göbel Ailesine Mis Amasya Tur bünyesine
banner117
15
açık
banner159