banner69

DOD Ağır Vasıta 1600 adetlik satış hacmi yakaladı

banner113

Doğuş Otomotiv’in ikinci el ticaretine yönelik markası DOD, ağır vasıta alanına 1,5 yıl önce adım attı. DOD Ağır Vasıta’nın tanıtım lansmanında bu sürede 1600 adetlik bir satış hacminin yakalandığı ve 2017 yılında da 1300 adetlik satış hacmi hedeflendiği belirtildi.

banner114
PİYASA 17.12.2016, 14:12 17.12.2016, 14:20 Taşıma Dünyası
DOD Ağır Vasıta 1600 adetlik satış hacmi yakaladı
DOD Ağır Vasıta, 15 Aralık Perşembe günü düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın toplantısına DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, DOD Ağır Vasıta Müdürü Selçuk Aksakal ve DOD Ağır Vasıta Bölge ve Filo Satış Yöneticisi Oğuz Sönmez katıldı. 

2017’de 19-20 binli adetler seviyesi 

İlhami Eksin, Doğuş Otomotiv’in 17 yıldır DOD markası ile kurumsal ikinci el ticaretinde 25 binlik adete yaklaşan satışlarıyla birinci durumda olduğunu belirterek, “Öncülük yaptığımız ikinci el pazarında ağır vasıtaya yönelik çalışmalarımıza DOD Ağır Vasıta olarak başladık ancak lansmanını ilk defa yapıyoruz. Ağır vasıta sektörü 16 tonun üzerinde sabit kamyon ve çekicilerle tanımladığımız; son 10 yıllık ortalaması 27-28 bin adetler seviyesinde olan bir pazar. Euro 6’ya geçişiyle birlikte geçen yıl talep yükseldi ve 34 bin adet seviyelerine çıktı. Bu yıl ise hem ekonomik nedenler ve geçen yılki yüksek talep nedeniyle 19 binler seviyesinde kapanacak. Bu yüzde 40’lık gibi büyük değişim, bir gerilemenin, daralmanın yaşandığını gösteriyor. 2017’ye yönelik ise ekonomik koşullara baktığımızda 19 bin-20 bin adetler seviyesinde bir pazar öngörüyoruz. Şartlar ne olursa olsun uzun dönemli bakıyoruz, bu geçiş döneminde çalışmasını yaptığımız ve adını duyurma noktasına geldiği için de DOD Ağır Vasıta’yı tanıtıyoruz” dedi.  

Takımın içinde oyuncu olmak

DOD Ağır Vasıta Müdürü Selçuk Aksakal da, 17 yıl önce kurulan DOD’un vizyonunun müşterilerin ikinci el ticaretinde güvenebileceği bir sığınak oluşturmak ve karlı bir organizasyon kurmak olduğunu ve bunun başarıldığını söyledi. 

DOD Ağır Vasıta ile benzer bir strateji ile hareket edeceklerini belirten Aksakal, “Her türlü süreçte, servis ve satış hizmetinde DOD Ağır Vasıta güvenilir bir marka yolunda ilerleyecek ve müşterimizi yarı yolda bırakmayacağız. Diğer markaların yatırımlarından farklı olarak merkezi bir satın alma ve stok yönetme yerine, işin distribütörü olmaktan ziyade takımın içinde oyuncu olmayı istiyoruz. Türkiye geneline yayılmış 17 yetkili satıcı ve servisi tüm markalara eşit mesafede, kendi ayakları üzerinde duran, sürdürülebilen bir karlılığı olan ve müşteri memnuniyeti üzerine kurulu bir teşkilat oluşturmak istiyoruz” dedi.

1,5 yılda 1600 adetlik satış 

DOD Ağır Vasıta ile 1,5 yılda 1600 adetlik satış hacmine ulaştıklarının bilgisini veren Selçuk Aksakal, “4-5 yıldır da takip ettiğimiz süreçte yeni araçtan çok daha fazla ikinci el ağır vasıta satışı var. Noter satışı üzerinden bakıldığında da 170 binler civarında olduğunu görüyoruz. 27-30 bin ağır vasıta üzerine oturan pazarın üç ve dört katı bir ikinci el ticareti var.  Bunun yüzde 3’ü kurumsal olarak satılıyor.  DOD Ağır Vasıta olarak, müşterilere beklentilerin üzerinde hizmet sunmak istiyoruz. Toplam satışımız yaklaşık 1600 civarında, bu yılı 950 adet ile kapatıyoruz. 2017’de hedefimiz ise 1300 adetlik satış hacmine ulaşmak. Bu araçların yüzde 10’u treyler ve üstyapı ile soğutucu seviyesinde olacak. Aylık 100-150 stok adetleri ile dönüyoruz. 20’nin üzerinde uzman personelimiz var. Tüm ortaklarımızın ve bayilerimizin bu işten kazanmasını ve kurumsal yapıda büyümesini istiyoruz” diye konuştu,

Müşterilerimizin çözüm ortağı olacağız

Selçuk Aksakal, DOD Ağır Vasıta’nın çalışma yönelik bilgilendirmelerde de bulundu: “Sitemizi aylık 25 bin kişi ziyaret ediyor.  Müşteri siteye girdiğinde her türlü doğru bilgiye ulaşabiliyor; aracının ortalama fiyatını, kasko ve kredi maliyetini öğrenebiliyor. Beğendiği ürünü sepete ekleyebiliyor. Pro ve ProPlus adında iki farklı ürün grubu var. Bunu çeşitlendirmeyi istiyoruz. Müşteri bize tek bir telefonla ulaşabilecek. 70’in üzerinde İngilizce bilen personel satın alma sürecine kadar müşteri ile iletişim halinde olacak. Takas olmak zorunda değil. Bizden araç almasa da biz aracı alacağız. Ayrıca müşterilere biz ulaşacağız. Aracına yönelik yeni teklifler sunacağız. Emanet araç diye bölümümüzde müşteri istediği fiyata aracını satma imkanı da elde edebilecek. Bu müşteri için çözüm ortağı anlamına da geliyor. Her aracın 111 noktada ekspertiz raporu var. 3,5 saat süren bu işlemleri müşteri çok kolay anlayabilecek yapıda oluşturuldu. Müşteri araçla ilgili eksikleri bilecek. Eksiklikleri orijinal parça ile değişimler yapıldıktan sonra araç satılacak. Müşterilere servis anlaşmaları önereceğiz. Uzun vadeli anlaşmalarla her ay düzenli ödeyebilecekleri bir maliyet sunacağız. Müşteri krediye yönelik her türlü sorusuna cevap bulabilecek. Müşterimizi iyi tanıyacağız. Ne zaman aracını satmak ister bunu bilmeye çalışacağız. Müşteriye sanal bir ekspertiz yapma imkanı da sunacağız. Stok alanlarına yönelik olarak yeni hedeflerimizde var. Bunun içinde görsel kimlik ile kendine özel stok alanı ve satış örgütü olacak. Açık artırma konusuna da değer katmak istiyoruz. Aracın bu satış aracılığında gerçek değerine ulaştığını görüyoruz. İkinci el ağır vasıta denildiğinde ilk akla gelen marka olmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159