banner69

Gelecek Otomotiv’den Cemre Turizm’e Tourismo teslimatı

banner113

2005 yılından beri turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Erzurum merkezli Cemre Turizm filosuna 1 adet Tourismo kattı. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 07.02.2024, 15:07 Erkan YILMAZ
Gelecek Otomotiv’den Cemre Turizm’e Tourismo teslimatı

Özel Röportaj-Erkan YILMAZ

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde 6 Şubat 2024 Salı günü düzenlenen törenle Cemre Turizm filosuna 1 adet Tourismo kattı. Cemre Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Şenol, yeni yatırımlar ve hedeflere yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

Öncelikli hedefimiz

2005 yılından beri turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Nuh Şenol, “Turizm taşımacılığı alanının yanısıra inşaat, ithalat, ihracat, sigortacılık ve seyahat acenteliğimiz de bulunuyor. Aynı zamanda TÜRSAB’ın Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı’nı da yürütüyorum. Öncelikli hedefimiz; bölgeyi turizm anlamında canlandırmak, daha fazla turist getirerek bölge insanına yeni iş olanakları yaratmak” dedi.

38 araçlık filo

Cemre Turizm filosunda şu anda 38 araç bulunduğunu aktaran Nuh Şenol, “ Mercedes Tourismo otobüslerle birlikte Vito, Sprinter, Otokar Mega ve binek araçlarımız bulunuyor” dedi.

Tercihimiz yıllardır hep ‘YILDIZ’ oldu

Yıllardır ağırlıklı olarak Mercedes markasını tercih ettiklerini belirten Nuh Şenol, “Büyük otobüs ve hafif ticari araç grubunda tercihimiz hep Mercedes yani ‘Yıldız’ yönünde oldu. Mercedes markası tercihimizde öne çıkan etkenler; yetkili servislere kolay ve hızlı erişim, araçların değerini kaybetmemesi ve en önemlisi de Mercedes markası kullanıcılarına her süreçte sahip çıkıyor olması oldu. Mercedes, aracının arkasında duruyor. İlk alım maliyeti yüksek ama bu araçlar da sağlamlık ve güvenlik anlamında işin hakkını veriyor. Bizim yaptığımız iş sürecinde servis ağlarının güçlü olması, araçların dayanıklı olması, yolda kalmaması gerekiyor. İklim ve coğrafya şartlarımız diğer illere göre çok daha ağır. Biz iyi tercih yapmalıyız ki, iş süreçlerimiz sorunsuz geçsin. Biz, bölgede turizm taşımacılığında hep ilkleri yaşatan firma olduk” dedi.

Yeni yatırımlar

2024 yılına 1 adet Tourismo yatırımı ile başladıklarını belirten Nuh Şenol, “ Yine bu yıl içinde 1 adet Tourismo, 1 adet Sprinter ve 1 adet Vito yatırımımız olacak. Sprinter ve Vito aracımızı sezona kalmadan teslim alacağız ama Tourismo aracımız ancak Temmuz ayında bize teslim edilecek” dedi.

Mercedes-Benz Tourismo aracı Cemre Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Şenol, kaptanlar ile birlikte teslim aldı. 

Yeni Tourismo araçlar daha konforlu, daha heybetli

Yeni Tourismo araçların öncelikle koltuk konforunun artırılmasından memnun olduklarını belirten Nuh Şenol, “Yeni araçlar daha heybetli. Sürüş modunu gördüm çok memnun oldum. Kaptanların dinlenme alanı daha konforlu hale geldi. Şoförün konforunun artması çok önemli bir kazanım. Mercedes şoför konforuna özel bir önem veriyor. Koltuk konforunun artması yolcularımızı da memnun etti” dedi.

2024’te yüzde 30-40 artış bekliyoruz

2023 yılının turizm hareketliliğinden de memnun olduklarını belirten Nuh Şenol, “2023 bizim için çok verimli geçti. Depremde bir, iki ay sendelendik ama seçim süreci ile başlayan hareketlilik yaz boyonca devam etti. Sezon da çok hareketli geçti ve normalde 15 Ekim de biten sezon, Aralık ayının ortalarına kadar devam etti. Cemre Turizm olarak çok parlak bir yıl geçirdik. 2024 yılından da beklentimiz çok yüksek. Turist hareketliliğinde yüzde 30-40 seviyelerinde artış bekliyoruz. Şu an yerli turiste Nisan ve Mayıs rezervasyonlarını yapmış durumdayız. Yabancı turistlerde Ekim ayına kadar da rezervasyonlarda yapılmış durumda” dedi.

Maliyetleri aşağıya çekmenin yolu

Artan maliyetleri aşağıya çekmenin en önemli unsurunun yeni araçlarla hizmet vermek olduğuna dikkat çeken Nuh Şenol, “Yeni araçlar hem yakıt tüketimini düşürüyor hem de bakım maliyetlerini aşağıya çekiyor. Biz de zaten bu amaçla filomuzunu gençleştiriyoruz” dedi.

İyi ki Gelecek Otomotiv’i tercih etmişiz

Gelecek Otomotiv ile işbirliğinden de memnun olduklarını ifade eden Nuh Şenol, “Gelecek Otomotiv bizim bölgemizin şirketi. Yıllardır otobüs ve hafif ticari araç alımlarımızı Gelecek Otomotiv üzerinden yapıyoruz. İkinci el takas sürecinde de destekler alıyoruz. Bu yüzden önceliğimiz bölgemizin firması Gelecek Otomotiv oluyor. Otobüs Satış Müdürü Sayın Cüneyt Ergün ile diyalog sürecimiz çok güzel oldu. Araç alımında destekler verdi. ‘Bize iyi ki, Gelecek Otomotiv’i tercih etmişiz’ dedirtti” diye konuştu.

Kaptanlara hakkını vermek gerekiyor

Turizm taşımacılığı alanına muavinlikten geldiğini de belirten Nuh Şenol, “Kaptan bulmakta zorlanıyoruz ama işverenlerin önce oturup çok büyük paralara aldıkları araçları teslim ettikleri kaptanlara verdikleri ücretleri bir değerlendirmesi gerekiyor. Ben bölgemizin şartlarında en iyi ücretleri vermeye çaba gösteriyorum. Hakkını verdiğiniz zaman kaptan bulmak daha kolay. Kaliteli personel bulmak giderek zorlaşıyor ama öncelikle dediğim gibi; önce çalışanın hakkını vermek gerekiyor ki, bu sektöre girişin bir cazibesi olsun. Kaptan sorunun çözümü içinde meslek liselerinde ve üniversitelerde bu bölümlere ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birçok kişi hayatında otobüs sürmediği halde ‘bu işi yapabiliyorum’ diye geliyor. Sonra da üzücü kazalar yaşanabiliyor. Burada kamunun bir an önce adım atması gerekiyor” dedi.

İşbirliğimiz artarak devam edecek

Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün’de Cemre Turizm’in turizm taşımacılığı alanında başarıyla hizmet verdiğini, güvenlik ve kalite anlamında fark yaratma anlayışı ile hareket ettiğini belirterek, “Yeni Tourismo aracımız Cemre Turizm’e hayırlı, uğurlu olsun ve bol kazançlar getirsin. İşbirliğimiz artarak devam edecek” dedi.

Otokar Mega yatırımları

2023 yılında 2 adet 35 koltuklu Otokar Sultan Mega, 1 adet Sprinter, 1 adet Vito yatırımı yaptıklarını açıklayan Nuh Şenol, “Otokar Sultan Mega araçlardan da çok memnunuz. Yine servis ve yedek parça anlamında sıkıntı yaşamıyoruz. Elektrik aksamı noktasında da hiç sorunsuz ve sağlam araçlar. Tam bizim yolların aracı, kuvvetli bir araba. 2024 yılının son çeyreğinde 2 adet Otokar Sultan Mega yatırım daha planlıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159