Gelecek Otomotiv’den Muş Yolu Turizm’e Travego teslimatı

banner113

1990 yılında şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyetine başlayan Muş Yolu Turizm filosuna Mercedes-Benz Travego otobüs kattı. Aracın satışını Gelecek Otomotiv gerçekleştirdi. Muş Yolu Turizm firma sahibi Mazhar Özkan, 33 yıldır tercihlerinin Mercedes markası yönünde olduğunu, 2023 yılı için 6 Travego alımını yönelik anlaşma yaptıklarını söyledi.

banner114
PİYASA 07.03.2023, 16:10 Erkan YILMAZ
Gelecek Otomotiv’den Muş Yolu Turizm’e Travego teslimatı

Özel Röportaj /Erkan YILMAZ

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde 3 Mart 2023 tarihinde düzenlenen törenle Muş Yolu Turizm filosuna 2+1 koltuklu Travego otobüs kattı. Araç Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün tarafından Muş Yolu Turizm firma sahibi Mazhar Özkan ve firma yetkililerine teslim edildi.

Ülkemizin başı sağolsun

Muş Yolu Turizm firma sahibi Mazhar Özkan yeni yatırımlar ve bu yıla yönelik beklentilerini Taşıma Dünyası ile paylaştı. Açıklamalarına büyük yıkım yaratan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremle ilgili değerlendirmelerle başlayan Mazhar Özkan şunları söyledi: Çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Çok geçmiş olsun. Allah tekrarını göstermesin. Bu depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun. Ülkemizin her yerinde deprem olma olasılığı var. Bundan sonraki süreçte büyük acılar yaşamamak için depreme yönelik önlemlerimizi almalıyız” dedi.

Taşımacılar örnek bir dayanışma gösterdi

Mazhar Özkan, deprem sürecinde taşımacıların çok önemli bir dayanışma sergilediğine de dikkat çekti: 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından taşımacılar olarak hemen harekete geçtik. Her zaman birbiriyle çok acımasız şekilde rekabet eden taşımacılar deprem sürecinde çok güzel bir dayanışma sergiledi. Biz de Muş Yolu Turizm olarak Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan vatandaşların ücretsiz tahliyelerini gerçekleştirdik. Bölgeye giden otobüslerimizle yoğun şekilde yardım malzemesi ve erzak gönderdik. Yaraların hızlı şekilde sarılması için bundan sonraki süreçte elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

33 yıldır tercihimiz hep Mercedes

“1990 yılından tercihimiz hep Mercedes” açıklamasını yapan Mazhar Özkan, “Filomuzda 2’si Tourismo, 18’i Travego olmak üzere toplam 20 adet Mercedes otobüs var. 33 yıldır tercihimiz hep Mercedes oldu. Babam Kemal Özkan’ın çıktığı yolculuğu biz de yine aynı marka ile sürdürdük. 2023 yılı planlarımızı da 6 adet Travego yönünde oluşturduk ve alıma yönelik anlaşmayı ön ödemeli sistemle yaptık. Mercedes-Benz Kamyon Finansman A.Ş’den araçların alımına yönelik kredi de kullandık. 3 Mart 2023 tarihinde 6 adetlik alımın birincisini teslim aldık. Diğer araçların bir kısmı Mart ayında diğer kısmı da Nisan ayında teslim edilecek. Biz araç değişimlerini 2-3 yılda bir yapmaya çalışıyoruz. Genelde araçlar garanti süreçleri içinde kullanılıyor. Arıza kolay kolay olmuyor. Biz de yolcu da perişan olmuyor. Fazla bakım maliyeti oluşmuyor. Mercedes’in araçları çok yüksek teknoloji ve konfora sahip. Yapılan yenilikler hem yolcu açısından hem de işletme açısından çok önemli verimlilikler sağlıyor. Biz Türkiye’de her zaman Mercedes’in yenilenen araçlarını ilk alanlardan biri olduk. Şu anki araçlar da çok güzel. Biz hep ‘Yıldız’ dedik ve Mercedes aldık” diye konuştu.

2024’te 10 adetlik otobüs alım planımız var

2024 yılına yönelik de planlarını da şimdiden yaptıklarını ve Mayıs-Haziran ayı gibi görüşmelere başlayacaklarını belirten Mazhar Özkan, “ 2024 yılı içinde 10 adetlik bir alım planımız var. Gelecek Otomotiv ile bunu görüşüyoruz. Sayın Cüneyt Ergün’ü çok seviyoruz. Kendisi çok ilgili ve destekleriyle her zaman bizim yanımızda. Bundan sonraki süreçte de Gelecek Otomotiv ile işbirliği yapacağız” dedi.

Çok sahipsiz bir sektörüz

Muş-İstanbul bilet fiyatlarının 700 TL olduğunu ancak yaşanan yoğun rekabetle fiyatların 500 TL’ye kadar inebildiğine dikkat çeken Mazhar Özkan, “Bu yıla yönelik beklentilerimiz çok yüksekti. Deprem nedeniyle nasıl bir sezon yaşanır şu an bunu kestirmek çok zor. Şu an çok yoğun bir rekabet var aramızda. Deprem felaketinde çok önemli bir dayanışmamız var ama yıkıcı rekabetin olmaması noktasında bir dayanışma sergilemek mümkün olmuyor. Muş-İstanbul arasında gidiş-geliş sefer maliyeti 35 bin TL. 500 TL bilet fiyatı otobüs tamamen dolu gidip gelirse maliyeti karşılıyor. Bu noktada meslek örgütlerinin sektör mensupları ile daha fazla diyolog içinde olması gerekiyor. Çok sahipsiz bir sektörüz. Bir otobüs yatırımı dahi önemli bir seviye. Ayrıca yaratılan istihdam da çok yüksek seviyede. Yüzbinlerce insan bu sektörden ekmek yiyor. Bizim sorunlarımız hiçbir zaman mecliste dile getirilmiyor” dedi.

Sigortalara bir çözüm bulunmalı

Sigorta maliyetlerinin çok yükseldiğini belirten Mazhar Özkan, “Bu otobüsün kasko ve trafik sigortası 180 bin TL’yi buldu. Bu da hasarsızlık indirimleri sayesinde oldu. Yoksa 250-300 bin TL’yi bulan sigorta maliyeti var. Bu yüksek sigorta ücretini ödüyorsunuz ama yaşadığınız bir kaza sonrasında ise sigorta belirli bir miktar ödeme yapıyor sonrasında ise tazminat davaları açılıyor. Şirketler çok zor durumda kalıyor. Buna bir çözüm bulunması ve ödemelerin tamamımın sigorta tarafından yapılması gerekiyor” dedi.

En iyi hizmeti Mercedes araçlarla verdikleri için tercihleri Mercedes

Gelecek Otomoiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün Muş Yolu Turizm ile uzun yıllardır işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Muş Yolu Turizm 33 yıldır tercihi Mercedes yönünde olmuş. Bu yıl 6 Travego anlaşması oldu. Gelecek yılda yine alımları olacaktır. Sayın Mazhar Özkan yolculara en iyi hizmeti sunmayı gayretinde olan bir firma sahibi. Bu yüzden de en iyi teknolojiye ve konfora sahip Mercedes markasını tercih ediyorlar. Yeni araçların Muş Yolu Turizm firmasına hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum. 6 Şubat’ta ülkemiz çok büyük bir deprem felaketi ile sarsıldı. 11 il etkilendi. Çok fazla can kaybımız var. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Hep birlikte yaraların sarılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159