banner69

Güneş Otomotiv’den Ümit Turizm’e 31 kişilik Otokar Sultan

banner113

İstanbul merkezli Ümit Turizm filosuna 31 kişilik Otokar Sultan kattı. Otobüsün teslimatını Otokar bayii Güneş Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 23.10.2022, 14:30 23.10.2022, 14:33 Erkan YILMAZ
Güneş Otomotiv’den Ümit Turizm’e 31 kişilik Otokar Sultan

Özel haber: Erkan YILMAZ

31 koltuklu Otokar Sultan Güneş Otomotiv Şirket Müdürü Ali Can tarafından Ümit Turizm Taşımacılık firma sahibi Ümit Yılmaz ve annesi Ayşe Yılmaz’a teslim edildi. Yeni yatırım ve sektördeki mevcut durumla ilgili Ümit Yılmaz Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

Şirketin resmi olarak 2014 yılında İstanbul Anadolu Yakası merkezli olarak kurulduğunu ve şehiriçi ve şehirlerarası turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiğini belirten Ümit Yılmaz, “Taşımacılık alanında ben 3’üncü nesil olarak bulunuyorum. Dedem şehirlerarasında otobüsler çalıştırıyor. Babam Fehmi Yılmaz da o araçlarda muavin olarak bu işe başlıyor. Daha sonra babam turizm taşımacılığı alanına adım atıyor ve hala da ortaklığımız bulunan başka bir şirkette yine bu alanda çalışıyor. Bende çok küçükken bu mesleğe ilgi duydum. Gözümü açtığımızda evimizin önünde otobüs vardı ve bende taşımacılık alaınna yöneldim. Ayrıca Beykent Üniversitesi’nde turizm bölümünü bitirdim” dedi.

2023’de de Otokar Sultan yatırımımız olacak

Yeni teslim aldıkları araçla birlikte şu anda 2 adet 31 koltuklu Otokar Sultan araçla hizmet verdiklerinin bilgisini veren Ümit Yılmaz, “Daha önce filomuzda 12 adet aracımız bulunuyordu. Ancak araçların model yaşı çok eski olması nedeniyle satmak durumunda kaldık. Şu an yeni araç yatırımına yöneldik. 2 adet Otokar Sultan aldık. D2 belgesinde asgari özmal kapasite şartını sağlamak için bize tanınan 550 günlük bir süre var. Bu süre zarfında yeni araçlar alarak hem belge şartına uyum sağlamayı hem de daha fazla sayıda araçla hizmet vermeyi istiyoruz. Otokar Sultan araçlarda yeni kasanın çıkacağını ifade ettiler. 2023 yılında yeni Otokar Sultan araçlardan almayı planlıyoruz” dedi.

Otokar Sultan bize sanayiye gitmeyi unutturdu

Ümit Yılmaz, Otokar Sultan tercihlerinin nedenlerini de şu şekilde açıkladı: Aslında dedem, babam hep büyük otobüs yatırıım yapmışlar. Şu anda ise küçük otobüs ve büyük otobüs arasında çok ciddi işletme maliyetleri var. Bu aracın zorunlu sigortası ve kaskosu 40 bin TL tutuyorsa, büyük otobüsün 100 bin TL’nin üzerinde oluyor. Yeni aracı 42 bin TL sigorta, kasko maliyeti oldu. Geçen sene bu tutar 12 bin TL idi. Öte yandan bir tura gittiğinde küçük otobüs için günlük 2 bin 500 TL ücret alıyorken, büyük otobüs için de size verilen fiyatlar 2750, 3000 TL civarında oluyor. Büyük araçlar ayrıca daha yüksek yakıt tüketimi ile bize sıcak gelmiyor. Bu noktada biz de küçük otobüs yatırımına yöneldik. Tercihimiz bu noktada Otokar Sultan oldu. Daha öncesinde farklı bir marka araçlar kullanıyorduk. Ama o araçlarda bir takım sıkıntılar yaşayınca Sultan’a yöneldik. Kasasının dayanıklılığını, yakıt tüketimininde daha düşük olduğunu gördük. Km’de 5.5, 5.75 yaktığını hesapladık. Masrafsız araçlar bunlar. ‘Sultan araçlar bize sanayiye gitmeyi unutturdu’ diyebilirim. Sultan araçlar ile turlarda herhangi bir şikayet yaşamadık. Araçlarımız yolda kalmadı. Bağaj kapasitesinden de memnunuz. Özellikle şehirdışı turlarda bağaj kapasitesi çok önemli hale geliyor ” dedi.

Çok güzel bir sezon geçirdik

Bu yılın beklentilerin de üstünde verimli geçtiğine de dikkat çeken Ümit Yılmaz, “Geride kalan 9.5 aya baktığımızda bu sezona‘Maşallah’ diyorum. Çok güzel ve gerçekten hareketli bir dönem yaşadık. Hatta araç yokluğu ve şoför temininde yaşadığımız sorunlar nedeniyle birçok işi de kaçırdık. Bir tek maliyetlerin çok yükselmesi bizi zorladı. Para kazanma olanağımız azaldı. Bu yıla baktığımızda 2023’ün de hareketli olacağını düşünüyoruz. Ama belli de olmuyor. Yaz sezonu tamamen kapandı. Karadeniz turları satışa kapandı. Arap turistlerin de talebi düştü. Günde 50-60 araç kalkarken ancak 5 araç kalkıyordur. Şu anda revaçta olan yerli turistler için Gap turları, yabancı gruplara da Anadolu turları var. Yediğöller turları başladı. Yavaş Yavaş Abant, Uludağ, Kartepe, Kartalkaya turları başlar. İnşallah diğer sezonlarda bu yılki gibi yüksek verimlilikle geçer. Bizde araç sayımızı artırabiliriz” dedi.

Yorumlar (1)
Murat Durak 1 yıl önce
Hayırlı olsun inşAllah
banner117
15
açık
banner159