banner69

Hastalya Otomotiv’den Kırmızıgül Turizm’e 2 adet Travego teslimatı

banner113

Mercedes-Benz Türk bayii Hastalya Otomotiv Kırmızıgül Turizm’e 2 adet Travego 16 2+1 koltuklu otobüs teslimatı gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 15.09.2023, 15:27 15.09.2023, 16:02 Erkan YILMAZ
Hastalya Otomotiv’den Kırmızıgül Turizm’e 2 adet Travego teslimatı

Özel Haber/ Erkan YILMAZ

Araçlar, 12 Eylül 2023 Salı günü Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle Hastalya Otomotiv Satış Müdürü Ahmet Koray Erdoğan tarafından Kırmızıgül Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırmızıgül'e teslim edildi. Teslimatta firma çalışanları Abdurrahman Yıldız ve Hafız Alpaslan’da yer aldı. İstanbul’dan Irak’ın Erbil kentine seferler gerçekleştiren Kırmızıgül Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fasih Kırmızıgül yeni yatırımlar ve sektördeki mevcut duruma yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

2023 yılı içerisinde 4 adet Travego yatırımı planladıklarını ancak yaşanan ekonomik gelişmeler sonrasında bunu 2 adete düşürmek zorunda kaldıklarını belirten Fasih Kırmızıgül, “Ekonomik şartlar giderek ağırlaşıyor. Maliyetlerimiz çok yüksek. Araç fiyatları da artıyor. Biz bu yıl içerisinde 4 adetlik yatırım planımızı da 2 adete çekmek zorunda kaldık. Yeni aldığımız araçlarla birlikte filomuzdaki araç sayısı 12’ye ulaştı. Eğer iş olsaydı bütün arabaları değiştirme planını da konuşmuştuk” dedi.

Travego harika araçlar, bundan iyisi can sağlığı

Filolarındaki otobüslerin tamamının Mercedes markasından oluştuğunu aktaran Fasih Kırmızıgül, “ Mercedes otobüslerden çok memnunuz. Yeni otobüsler de tek kelimeyle ‘harika’ araçlar. Çok çok güzel araçlar üretmişler. Teknolojik seviye ve donanım olarak çok üst seviyede araçlar. Yakıt noktasında da eski araçlara göre daha düşük bir yakıt tüketimi var. Bundan iyisi can sağlığı. Hastalya Otomotiv’e bu süreçte bize verdikleri destekler için de teşekkür ediyoruz” dedi.

İstanbul-Erbil hattı

İstanbul-Erbil hattının en önde gelen firmalarından biri olduklarına dikkat çeken Fasih Kırmızıgül, “ İstanbul-Erbul hattında bilet fiyatımız 50 dolar. Bu hatta 35-40 dolara bile bilet kesen firmalar var. Maliletlerin ağırlığına rağmen yoğun bir yıkıcı rekabet yaşanıyor. Ama biz yine de kendimizi ayrıştırıyoruz ve yıkıcı rekabete girmiyoruz. Yolcumuz bize güveniyor ve firmamızı tercih ediyor. Çok fazla firma var ve çok sefer yapılıyor. Biz bu yüzden seferlerimizi azalttık. Çünkü önceki yıllarda 3-4 sefer yapabilirken şu an 1 sefer yapabiliyoruz. Bir seferde de otobüslerimiz dolu gidip- geliyor. Bazen 2 sefere çıktığımız günler de oluyor. İstanbul-Erbil hattında gidiş-dönüş sefer maliyeti 2500 doları buluyor” dedi.

Sınır kapısında 30 saate varan bekleyişler yolcu kaybettiriyor

Sınır kapılarında çok sorunlar yaşadıklarını da belirten Fasih Kırmızıgül, “Özellikle Erbil tarafından gelen otobüsler Türk tarafında 30 saate kadar sınırda bekletildiği oluyor. Sırf bu yüzden yolcu kaybı da yaşadığımız oluyor. Kapıkule’den geçişler 10 dakika da olabiliyorken 30 saat bekleyen otobüsler oluyor. Bu bekletmeye gerekçe olarak araçları arama gerekçesini söylüyorlar. Bunun daha doğru bir süreçle yapılması gerekiyor. Eğer yalnış yapan bir firma varsa onu zaten arasınlar gereğini yapsınlar. Ama düzgün çalışan firmalara da bunu yapmasınlar. Bakanlıkların bu konuda harekete geçmesini talep ediyoruz” dedi.

2024’de zor geçecek

2022’nin 2023’den daha iyi olduğuna, 2024’ün de, 2023 gibi zor geçeceğini düşündüğünü ifade eden Fasih Kırmızıgül, “Bu yıl geçen yılın yarısı kadar iş yapabildik. İşimiz çok daha zor hale geliyor. Bu maliyetlerle çalışmak hiç kolay değil. Biz 10 yıl önce 100-120 dolar alırken şimdi 50 dolar alıyoruz. Kur arttı ama yakıt son 3 ayda yüzde 100 zamlandı. 25 bin TL kasko 300 bin TL’leri aştı. Bakım maliyetleri de inanılmaz seviyelere geldi. Bütün bunları dikkate almamız gerekiyor. Bu maliyetler altında otobüsçülük geriye gidiyor. İstanbul-Erbil hattında 5 yolcu eksik gidip gelirsek o seferden zarar ederiz” dedi.

Kaptanlara hak ettiği ücreti veriyoruz, bu yüzden sorun yaşamıyoruz

Sektörün genelinde yaşanan kaptan sorununu Kırmızıgül olarak yaşamadıklarını aktaran Fasih Kırmızıgül, “Sektörde kaptan sorunu giderek büyüyor. Bizim bu sorunu yaşamamazın en büyük nedeni 10-15 yıldır sabit şekilde bizde çalışıyorlar. Tabii bizde onlara haklarını veriyoruz. Haklarını vermezseniz, çalışmazlar. Şehirlerarasına göre çok daha iyi ücret alıyorlar. Ayrıca primleri de var. Sefer sırasındaki tüm harcamaları da bize ait. Gelişigüzel şoförlere artık araçların verilmemesi gerekiyor. Bu yapıldığında taşıma güvenliği tehlikeye atılıyor” dedi.

Yeni Travego araçlar Kırmızıgül Turizm’e hayırlı, uğurlu olsun

Hastalya Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Ahmet Koray Erdoğan, “Kırmızıgül Turizm ile işbirliği yapmaktan mutluyuz. Yeni araçların Kırmızıgül Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte işbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (3)
VAHAP ALBAYRAK 8 ay önce
HAYIRLI OLSUN RABBİM KAZADAN BELADAN KORUSUN BOL Kazançlar diliyorum
Mehmet Bedii KIRMIZIGÜL 8 ay önce
Allah muvaffak etsin. Rabbim kaza ve belalardan korusun. Devletimizin yetkilileri, belirtilen sorunlara çözüm bulacağına gönülden inanıyoruz. Sonuçta ülkemize ekonomik açıdan hizmet eden bir sektör olduğunu unutmamak lazım.
İsmail özekin 8 ay önce
Hayırlı ve uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşAllah
banner117
15
açık
banner159