İtalyan otobüs üreticisine ortak oldu

banner113

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan ve Bursa’da yer alan 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem ihracata yönelik çağın ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Menarinibus markasıyla üretim yapan IIA’nın (Industria Italiana Autobus)’un yüzde 5 hissesini satın aldı.

banner114
PİYASA 15.08.2016, 11:07 15.08.2016, 11:13 Taşıma Dünyası
İtalyan otobüs üreticisine ortak oldu
İtalyan otobüs firması IIA ve markası Menarinibus’a ortak olan Karsan, bu stratejik işbirliği sayesinde öncelikle Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinden biri olmayı hedeflerken, aynı zamanda ülkemizin zirveye oynayan otobüs ihracatçısı firmalarından biri olmayı amaçlıyor. Karsan CEO’su Okan Baş, “2010 yılından bu yana ülkemizde halihazırda işbirliği içinde bulunduğumuz üretim ve satış sorumluluğunu alarak aynı zamanda Avrupa pazarlarına da ihracat yaptığımız IIA çatısı altındaki Menarinibus markasının artık yüzde 5 hissesini alarak ortak olduk. Bu vesile ile hem Karsan hem de Menarinibus markası olarak gerek Bursa’da yaptığımız üretimde gerekse yapacağımız ihracatta önemli bir sıçrama yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Karsan’ın Türkiye’nin sınırlarını aşarak yurtdışında hem kendi markası hem bir üretici olarak boy göstermeye artık daha hazır olduğunu dile getiren CEO Baş, “Türkiye, otomotiv sektörünün her alanında global bir atağa kalktı. Bu dönemde Karsan olarak yaptığımız stratejik ortaklık ile Avrupa’da daha güçlü ve emin adımlar atabileceğiz” dedi. 2013 yılından bu yana Menarinibus markası için 1100 adete yakın sipariş aldıklarını da hatırlatan Baş, 2016 yılında ise bugüne kadar 100’e yakın yeni sipariş aldıklarını da vurguladı. ■

Türkiye’deki Stratejik Ortaklık
Karsan, Menarinibus’un bütün ürün gamının Türkiye’de münhasır olarak üretim, pazarlama, satış, satış sonrası hizmetler ve ihracatını sürdürmek üzere sorumluluğu üstlendi. Ocak 2011’de ilk üretimini hattan indirdi ve ilk toplu sevkiyatını Roma’da toplu ulaşımda hizmet vermek üzere İtalya’ya gerçekleştirdi. İETT’nin 240 adet solo tip (12 m.) doğalgazlı ve 300 adet körüklü (18 m.) dizel otobüs alımı için açtığı ihaleleri kazanan Karsan, Bursa’daki fabrikasında ürettiği Menarinibus markalı otobüsleri İstanbulluların hizmetine sunmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Menarinibus markalı 181 adet “Doğalgaz Yakıtlı Solo ve Körüklü Tip Otobüs” de Konya Büyükşehir Belediyesi,  240 adet CNG yakıtlı solo otobüs de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılıyor. 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159