banner69

Meryıldız Lojistik, yeni 30 adet Renault Trucks aracını filosuna katıyor

banner113

2012 yılından bu yana düzenli Renault Trucks çekici alımına devam eden Meryıldız Lojistik, yeni 30 adet Renault Trucks aracını filosuna katıyor. Özel sarı renkte Renault Trucks T EVO 480 çekici ve 1 adet D-Med 280 araçlarını tercih eden Meryıldız Lojistik, optimum performans için %10’a kadar yakıt tasarrufu sağlayan Turbo Compound teknolojisi donanımı ile araçlarını alıyor. Meryıldız, yeni araçları için aynı zamanda Renault Trucks Excellence Predict önleyici ve öngörülü bakım onarım sözleşmesi de yaparak toplam sahip olma maliyetlerini her yönden güçlendirmeyi hedefliyor.

banner114
PİYASA 27.07.2023, 10:28 27.07.2023, 13:15 Erkan YILMAZ
Meryıldız Lojistik, yeni 30 adet Renault Trucks aracını filosuna katıyor

Meryıldız Lojistik’in yeni 30 araçlık alımında ilk 11 adet Renault Trucks T EVO 480 çekici ve bir adet Renault Trucks D-Med kamyonun teslimatı, Koçaslanlar Otomotiv’in Hadımköy Şubesi’nde gerçekleştirildi. Teslimat törenine Meryıldız Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat, Bölge Müdürü Tolga Aykaç ile Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Genel Müdürü Mesut Süzer ve İstanbul Satış Direktörü Ahmet Sezer katıldılar. Bu teslimat ile Meryıldız filosunun yüzde 75’i Renault Trucks araçlardan oluşuyor.

Doğa Avrupa, Baltık, Balkan ve İskandınav ülkeleri ağırlıklı olmak üzere hizmet sunan Meryıldız, büyüme ivmesiyle doğru orantılı olarak yatırımlarına da devam ediyor. Çatalca’da yeni yönetim binası ve depo yatırımlarının yanı sıra ekibini de genişleterek son iki yılda yüzde 50’nin üzerinde büyüme kaydettiklerini belirten Meryıldız Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız; “Var olan müşterilerimizle artan iş hacmimizin yanı sıra yeni müşterilerimiz ile iş birlikteliklerimiz sayesinde büyüme trendimizi sürdürüyoruz. Bu ivmede müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak üzere çözümlerimizi geliştirirken rekabet gücümüzü ve karlılığımızı da korumaya odaklanıyoruz. Son olarak 2021 yılında teslim aldığımız Renault Trucks T480 çekiciler ile performans ve toplam sahip olma maliyeti açısından oldukça efektif sonuçlar sağladık. Bunu Turbo Compound teknolojisine sahip motorlar ile bir adım öteye taşımayı hedefliyoruz. Böylece son teknolojileri takip ederek sektörümüze de örnek olacağımıza inanıyoruz” diye belirtti.

Turbo Compound teknolojisine sahip daha güçlü motorlar ile daha yüksek yakıt tasarrufu

Renault Trucks, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını daha da düşürmek üzere T EVO çekicilerini opsiyonel olarak Turbo Compound teknolojisine sahip DE13 motorlarla donatıyor. Bu motorlar, yeni teknolojilerin ve özel hizmetlerin entegrasyonu ile birleştiğinde önceki nesil Renault Trucks motorlarına kıyasla %10'a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Halihazırda filolarında bulunan Renault Trucks çekicilerin yakıt tüketiminden memnuniyetlerine değinen Ömer Yıldız, şu şekilde açıklıyor; “Araç başına yılda ortalama 100 bin km yol katediyoruz ve yakıt, operasyon maliyetlerimizde en üst sırada yer alıyor. Yakıt fiyatları ise her geçen gün artıyor. Bu nedenle Renault Trucks’ın sunduğu Turbo Compound teknolojisini de deneyimlemeyi tercih ettik. Halihazırda Renault Trucks çekicilerimiz ile filomuzda bulunan diğer araçlara kıyasla 2-3 puan yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Turbo Compound teknolojisine sahip motorlar ile bu grafiğin yukarı doğru seyredeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla Turbo Compound için yaptığımız yatırım kısa zamanda kendini kompanse edecek.”

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine ise; “Meryıldız Lojistik ile 12 yılı aşkın bir iş birliğimiz söz konusu. Memnuniyetlerini Turbo Compound teknolojisi ve Excellence Predict ile taçlandırmaları ise bizler açısından markamıza ve geliştirdiğimiz teknolojilere duydukları güveni temsil ediyor. Renault Trucks T EVO çekicileri, ticari hızdan veya manevra kabiliyetinden ödün vermeden önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Turbo Compound teknolojisine sahip DE13 TC motor ile opsiyonel olarak sunuyoruz. Meryıldız’ın tercih ettiği Excellence Predict sözleşmemiz ile de araçlarımızdaki olası arızaları 3 hafta ile 3 ay öncesinden tespit ederek müşterilerimizin hizmet süresini maksimum seviyeye çıkartırken bakım-onarım maliyetlerinden de tasarruf sağlamalarını hedefliyoruz. Meryıldız, bu çözümlerimizi bir arada kullanarak toplam sahip olma maliyetlerinde kaydedeğer bir avantaj sağlayacak” şeklinde belirtti.

“Renault Trucks Excellence Predict sözleşmesi ile araçlarımız güvende”

Meryıldız Lojistik, Renault Trucks araçlarında şu ana kadar Renault Trucks Excellence bakım paketlerini kullanıyordu. Kullanım ömürleri boyunca Renault Trucks çekicileri ile ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirten Ömer Yıldız; “Her aracımız, bakım paketleri sayesinde garanti altındaydı. Şimdi ise Renault Trucks Excellence Predict önleyici ve öngörülü bakım onarım sözleşmesi, araçlarımızın güvencesini başka bir noktaya taşıyacak. Sözleşmelerimiz kapsamındaki bakımlar ile minimalize olan arıza riksleri artık daha önceden de ön görülebilecek. Bu hem risk yönetimimiz hem de zaman ve maliyet tasaruuflarımız açısından çok kıymetli bir gelişme” dedi.

“RTFS finansal hizmetler ile tercihimiz belli”

Meryıldız, araç alımlarında Renault Trucks Finansal Hizmetler’in sunduğu çözümlerden faydalanıyor. Bankalarda da yüksek kredileri olduğunu belirten Ömer Yıldız; “Buna rağmen alımlarımızda RTFS ile iş birliği yapmak bizim için özel bir tercih. İhtiyaç duyduğumuzda uygun koşullarda sunulan faiz oranları ve ödeme seçenekleri ile tek noktada çözüm sağlayabiliyoruz. Bu da iş süreçlerimizi kolaylaştırıp, hızlandırıyor” diye ekledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159