Otokar Sultan Latin Amerika Pazarında

banner113

Türkiye’nin öncü otomotiv sanayi şirketi Otokar, servis ve turizm sektörünün Sultan'ını Busworld Latin Amerika'da sergiledi

banner114
PİYASA 15.12.2016, 13:50 15.12.2016, 13:58 Taşıma Dünyası
Otokar Sultan Latin Amerika Pazarında
Koç Topluluğu şirketlerinden olan ve 40'tan fazla ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştiren Otokar, Kolombiya'nın Medellin şehrinde düzenlenen Busworld Latin Amerika fuarına katıldı. Organizasyona  katılan tek Türk otobüs markası olan Otokar, turizm sektörünün en beğenilen aracı Sultan'ı sektör profesyonellerinin beğenisine sundu.

Üstün Ar-Ge kabiliyetleri ile sektörde birçok ilke imza atan Otokar, ürettiği araçlarla Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da büyük beğeni topluyor. Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Romanya, Slovenya, Malta, Belçika gibi ülkeler başta olmak üzere yurt dışında her geçen gün satışlarını artıran Otokar, turizm ve servis sektörü için özel donanımlarla üretilen Sultan aracı ile fuarın yıldızı oldu. 

Otokar'ın 40'ın üzerinde ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Otokar Avrupa Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Berkan Sağlam, "Bu yıl katıldığımız her fuarda modern tasarıma ve güçlü teknik özelliklere sahip araçlarımızla büyük beğeni topladık. Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen önemli satışlar gerçekleştirdik. Busworld Latin Amerika’da 3 gün boyunca sergilediğimiz ve kısa süre önce 20 binincisini Fransa’ya sattığımız Sultan, büyük ilgi gördü. Sultan, konforu ve kalitesi ile ziyaretçilerden tam not aldı" dedi. 

Yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye'de üretilen Otokar araçlarının, yurt dışındaki başarılı satış grafiğini sürdürmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Berkan Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Latin Amerika, turizmin yanı sıra ulaşım ihtiyaçlarının da sürekli artması ile yolcu taşımacılığı alanında büyüyen ve yürür şasi üzerine gövde üretimi yapan üreticilerin ağırlıkta olduğu bir pazar. Otokar olarak hedef pazarlarımız arasında yer alan bu pazarda satış ve satış sonrası kanallarımızı oluşturarak farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159