Otokar’ın 50 adet doğalgazlı şehir içi otobüsü Azerbaycan’da hizmete başladı

banner113

Otokar tek kalemde aldığı en büyük doğalgazlı otobüs siparişini teslim etti. Bakü toplu taşımacılığındaki çevreci dönüşüm için 50 adet doğalgazlı otobüs siparişi alan Otokar, araçların üretimini 6 ay gibi kısa sürede tamamladı. 48’i 12 metre solo, 2’si ise 18,75 metre körüklü olan Otokar KENT CNG otobüsleri, Bakü'de düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

banner114
PİYASA 22.02.2022, 12:52 23.02.2022, 09:47 Erkan YILMAZ
Otokar’ın 50 adet doğalgazlı şehir içi otobüsü Azerbaycan’da hizmete başladı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar,dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği otobüs teslimatlarına devam ediyor.Araçları başta Avrupa olmak üzere 50’den fazla ülkede kullanılan ve şehirlerin ulaşımına nefes aldırarak yolculara güvenli bir seyahat imkanı sunan Otokar, son teslimatını Azerbaycan’a gerçekleştirdi. Azerbaycan’ın önde gelen toplu taşıma şirketi Xaliq Faiqoglu tarafından alınan 50 adetlik doğalgazlı şehir içi otobüsü, Bakü’de gerçekleştirilen törenle hizmete başladı.

Otobüsler Bakü toplu taşıma hizmetlerine nefes aldıracak

Azerbaycan’ın toplu taşımacılık faaliyetlerinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak olan doğalgazlı KENT otobüslerin teslimatını değerlendiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Alternatif yakıtlı araçlar konusunda önemli bir global oyuncu olan Otokar, şehirlerin çevreci araç ihtiyaçlarına geniş ürün ailesiyle hizmet veriyor. Doğalgazlı otobüslerimizin şimdi de Azerbaycan Bakü caddelerinde hizmet verecek olmasından heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Araçları, Azerbaycan'da 20 yıla yakın süredir hizmet veren, ülkenin en büyük şehir içi otobüs operatörü Xaliq Faiqoglu şirketinin talepleri ve Bakü toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak ürettik. Modern tasarımı, geniş iç hacmi ve üstün konfor özellikleriyle Bakü toplu taşıma hizmetlerinde fark yaratacak ve şehrin ulaşımına nefes aldıracak araçlarımızın Bakü halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159