banner69

PEGAS Touristik Renault Trucks yatırımı ile lojistik alanına adım attı

banner113

Turizm taşımacılığının önde gelen şirketleri arasında yer alan Pegas Touristik Renault Trucks çekici yatırımı yaptı. Aracı Renault Trucks bayii Özmutlubaş Otomotiv Satış Yetkilisi Abdullah Önal Pegas Touristik Baş Kaptanı Bülent Zabtiyeoğlu’na teslim etti.

banner114
PİYASA 22.01.2023, 13:17 22.01.2023, 13:38 Erkan YILMAZ
PEGAS Touristik Renault Trucks yatırımı ile lojistik alanına adım attı

Özel Haber-Erkan YILMAZ

Lojistik sektöründeki son yıllardaki yüksek hareketlilik yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaları da bu alanda yatırıma yöneltiyor. Turizm taşımacılığının en önde gelen şirketleri arasında yer alan ve kendi yolcusunu taşıyan Pegas Touristik, yeni iş alanı olarak lojistiği seçti. Pegas Touristik’in bu alanda ilk tercihi de Renault Trucks çekici oldu. Özmutlubaş Otomotiv Satış Yetkilisi Abdullah Önal, aracı Pegas Touristik Başkaptanı Bülent Zabtiyeoğlu’na teslim etti. Bülünt Zabtiyeoğulları çok tecrübeli bir isim. 42 yıldır taşımacılık alanında bulunuyor. Bunun 22 yılını da Pegas Touristik bünyesinde geçti.

Hedefimiz çekici tarafında filomuzu büyütmek

Yeni çekici yatırımı ve otobüs yatırımları hakkında Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan Bülent Zabtiyeoğlu, “Renault Trucks’ın daha önce kamyonunu aldık. Şimdi de çekicisini aldık. Hedefimiz çekici tarafındaki filomuzu büyütmek ama öncelikle önümüzü bir görelim istiyoruz. Ona göre yatırım planını oluşturacağız. Biz kendi lojistiğimizi yapabilmek adına bu alana adım attık. İl etapta Renault Trucks çekiciler ile yola çıktık. Hafta içinde dorsesini alacağız ve işe başlayacağız ” dedi.

Renault Trucks tercihi

Bülent Zaptiyeoğulları yeni çekici yatırımına yönelik planlamaları başladıklarında marka seçimi için uzun bir araştırma süreci yaşadıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde lojistik tarafına geçen tanıdığım kaptanları aradım. Onlardan araç seçimine yönelik bilgiler aldım. Yaptığımız araştırmada Renault Trucks çekiciler hem teknolojik donanımları hemde düşük yakıt tüketimi ile öne çıktı. Ayrıca araç yatırımı planı oluştururken en önemli önceliklerimden birisi de her zaman satış sonrası hizmet tarafı olmuştur. Özmutlubaş Otomotiv’den de çok mutluyuz

2022’de 115 adetlik araç yatırımı

2022 yılında yolcu taşımacılığı alanında filoyu büyütmeye yönelik Mercedes ve Otokar marka çok sayıda araç yatırımı yaptıklarını belirten Bülent Zabtiyeoğulları, “2022 yılı içinde 35 adet Tourismo aldık. 60 adet Sprinter, 20 adet Vito aldık. 10 adet Otokar Sultan Maxi aldık. 2023 başında ise 15 adetlik Sultan Maxi yatırımımız oldu. Araçlarımız parti parti gelecek. Toplam 115 adetlik bir yatırım yapmış olduk. 2023 Mart sonunda filodaki araç sayısı 160 olacak. Çok iyi bir yılı geride bıraktık ve 2023’den hareketlilik anlamında beklentimiz çok daha yüksek” dedi.

Pegas çalışanların haklarını korur

Pegas Touristik olarak hiç kaptan sıkıntısı çekmediklerini de belirten Bülent Zabtiyeoğulları, “Pegas’ın kurumsal kimliğinin çok iyi oluşturulması nedeniyle şirketimizde çalışmak isteyen çok fazla kaptan ve personel oluyor. Bizim çalışma anlayışımızla çalışanların tüm hakları en iyi şekilde ödenir. Hiçbir zaman çalışan ile mahkemelik olunmamıştır. Bizim bünyemizdeki kaptanların hiçbiri süre ihlali nedeniyle ceza almamıştır. Şirketimizin sahibinin babası da şoförlük yaptığı için çalışanların haklarının korunmasına kendisi çok önem veriyor. Biz metal yorğunluğu denilen sorunu da çözüyoruz. Bizim kaptanlarımızla birlikte araçlarımızda yatıyor.Bizde şoför ‘çalışma sürem doluyor’ dediğinde bulunduğu yere anında yeni şoför çıkartılıyor. Biz Kemer ve Belek bölgesinde kaza yapmayan, sıkıntı yaratmayan tek firma olduğumuz da yetkililer tarafından bize söylendi. Bizde gece 22.00’de işi biten şoföre başka iş yazılmaz. Tura gidecek arkadaşların mesaisi saat 18.00’de biter” dedi.

Yeni şoförler büyük otobüsten önce 1 yıl midibüs kullanır

Yönetmelik değişikliği ile büyük otobüsü kullanan şoförlerin yaş sınırının 24’e çekilmesini de Bülent Zabtiyeoğulları şu şekilde değerlendirdi: Ben arabalara bindirdiğim şoförün önce bilgisini, deneyimini ekibimle takip ederim. Yalnış bir durum görürsek, risk alarak onu istihdam edemeyiz. Bizde şoför büyük otobüsten önce de 1 sene midibüs kullanır. Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığı olmaz. Bu yüzden bizde midibüs kullanmadan, gerekli eğitimi almadan şoför direkt şekilde büyük otobüs kullanamaz. Aracı yıkatırken bile onu gözlemlemeniz, fırçayı tutuşu, bağajı açışı bile size bir fikir verir. Yeni Yönetmelikte şoför yaşının 24’e indirilmesi iyi oldu. Lojistik tarafına çok fazla kaptan geçiş yaptığı için sektörde sıkıntı var. 24 yaşa indirilmesi gençlerin bu işe daha erken yönelmesi için bir katkı yapabilir” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159