banner69

Seyyah Taşımacılık A.Ş filosuna 100 adet MAN TGX kattı

banner113

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Eskişehir merkezli Seyyah Taşımacılık’a dev bir teslimat daha gerçekleştirdi. Filosuna 100 adet MAN TGX 18.470 4x2 BL SA katan Seyyah Taşımacılık şirketine araçların satışını MAPAR Otomotiv yaptı. Şirketin siparişinin 70 araçlık kısmı İstanbul’da düzenlenen özel bir törenle teslim edildi. Geriye kalan 30 araç ise, Eylül ayı içerisinde teslim edilecek. Seyyah Taşımacılık A.Ş., yeni aldığı ‘2021 Yılın Kamyonu’ ödüllü MAN çekicileri, Avrupa’daki hizmet ağını daha da genişletmek için kullanacak.

banner114
PİYASA 06.09.2022, 23:35 14.09.2022, 15:13 Erkan YILMAZ
Seyyah Taşımacılık A.Ş filosuna 100 adet MAN TGX kattı

HABER-Erkan YILMAZ

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İstanbul’da yılın büyük teslimatlarından birini daha gerçekleştirdi. Avrupa’ya yönelik büyüme hedefleri doğrultusunda araç filosunu güçlendirmek isteyen Eskişehir merkezli Seyyah Taşımacılık A.Ş., yeni araç yatırımında MAN’ı tercih etti.  1958 yılından kurulan ve istikrarlı büyümesi ile hem yurt içinde hem de yurt dışında lojistik sektörünün lider firmalarından biri haline gelen Seyyah Taşımacılık, 2022 araç yatırımları kapsamında filosuna 100 adet, ‘2021 Yılın Kamyonu’ ödüllü MAN TGX çekici kattı. Firma, satın aldığı yeni MAN çekicilerden 70 adedini, 6 Eylül 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen bir törenle teslim aldı. Geriye kalan 30 adet MAN çekici ise, Eylül ayı içerisinde firmaya teslim edilecek.

MAN’ın İstanbul İkitelli’deki tesisinde düzenlenen teslimat törenine MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Kamyon Satış Bölge Koordinatörü Ataç Şeran ile Seyyah Taşımacılık A.Ş Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Baysal, Derviş Baysal ile MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu üyesi Hıdır Erdi Şahin, İzmir Şube Genel Müdürü Caner Perk ve Kamyon Satış Müdürü Şevki Atalay katıldı.

62 sene devam eden işbirliği çok enderdir

Teslimat töreninde konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, MAN’ın zor bir dönemde yaptığı dev teslimatlarla sektördeki farkını ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi: Bugün çok özel bir günü hep beraber kutluyoruz. Seyyah Taşımacılık A.Ş ile yaklaşık 62 senelik bir iş ortaklığımız var. Hep söylediğimiz gibi; biz müşterilerimizle yaşam boyu iş ortağı olmak istiyoruz. Bütün yaptığımız stratejiler, planlarımız, yatırımlarımız, çabalarımız bu yaşam boyu iş ortaklığını teşkil edebilmek için. Bugün Seyyah Taşımacılık ile burada buluşmamız bu iş ortaklığımızı ne kadar doğru tesis ettiğimizi en önemli göstergesi. 62 senedir devam eden işbirliği. Bu kadar uzun süre devam eden işbirlikleri tahmin ediyorum ki çok enderdir. Bunun içerisinde karşılıklı anlayış, karşılıklı güven var. Araçlarımızın Seyyah Taşımacılık nezdinde bizi utandırmayacak performansı ile ile maliyeti ile çok üstün bir teknoloji var. Aynı zamanda her zaman ürünün arkasında duran ve her zaman müşterisini yaşam boyu iş ortağı olarak gören bir anlayış ve teşkilat var. Ancak bu şekilde mümkün olabiliyor yaşam boyu iş ortaklıkları.”

Sektördeki çıtayı çok yukarı taşımış durumdayız

Düşük yakıt tüketimi ile sektörde çıtayı çok yukarı çıkardıklarını da vurgulayan Tuncay Bekiroğlu, “100 km’de 21 litre gibi yakıt tüketimi elde edildiği aktarıldı. Bu seviyedeki yakıt tüketimi Seyyah Taşımacılılık şirketini rakiplerinin önüne çıkaracaktır. Sektördeki çıtayı çok ileri taşımış durumdayız. Diğer iş ortaklarımızdan da sahadan aldığımız veriler de bunu teyit ediyor. Avrupa’da profesyoneller tarafından yapılan yol testleri de bu sonuçları teyit ediyor. Burada da rakiplerinin ne kadar önünde olduğu ortaya çıkıyor. Ben yeni araçların Seyyah Taşımacılık şirketine hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Seyyah Taşımacılık araçlarını uzun süre kullanan bir şirket. Bundan sonraki teslimat için toplandığımızda tahminim odur ki, elektrikli araçlarımızı teslim ediyor olacağız” dedi.

2024’de elektrikli araçların seri üretimi başlıyor

Elektrikli araçlarla ilgili çözülmesi gereken çok fazla konunun olduğunu belirten Tuncay Bekiroğlu, “Elektriği nasıl üretileceği konusu da var. Dünyada bu çok tartışılıyor. Elektrikli araçlar çevreyi daha mı az kirletecek, yoksa daha mı çok kirletecek? Evet dizel araca göre sıfır emisyon. Ama elektriğin üretimi konusu var. Bu seferde hidrojenle çalışan araçlar öne çıkacak deniliyor. Ama şu andaki gidiş MAN ilk seri elektrikli araçları üretmeye başlayacak. Fakat bunlar mevcut kamyonların elektrikli edilmiş hali ile başlayacak. Ama sıfırdan elektrikli araç olmak üzere üretilmiş seriler noktasında çalışmalar var. Bunların da piyasaya sürülme zamanı 2027-2029 olarak tahmin ediyoruz. Ama bizim boşa atacak kurşunu olmayacak bir ülkeyiz. Bu teknolojilerin gerçekten performans anlamında doğru sonuçlar verdiğini görmek istiyoruz. Ama şu kadarını söyleyeyim; elektrikli araç satışına başladığımız zaman ilk alan firmalardan birisi de Seyyah Taşımacılık olacak çünkü 62 yıllık bir işbirliği var” dedi.

Pazarı tahmin etmek çok güç

Pazarı tahmin etmenin güçlüğüne de dikkat çeken Tuncay Bekiroığlu şunları söyledi: Öyle bir zaman ki şirketlerin tercih edilebilirliğinden ziyade müşterinin bulabildiğini aldığı zamanlar. Dolayısıyla pazarı tahmin etmek çok güç. Kimin ne kadar araba üretebileceğini tahmin etmek de güç. İnşaat segmentinde müşterilerin ilk aklına gelen markayız. Ancak inşaat segmenti çok düşük seviyede. Araba satılmıyor. Altyapı projeleri ve inşaat sektörü durmuş vaziyette. Müşterilerimiz çok zor da kalmadıkça ve spesifik proje olmadığı takdirde araç almıyor. Dolayısıyla iş büyük ölçüde kargoya ve uluslararası nakliye alanına kaymış durumda. Burada da ne kadar arabanın tedarik edilebileceği konusu var. Ama 2023 yılında Avrupa’da ortaya çıkabilecek resesyon endişeleri var. İnşaat sektörün 2023’de 2022’den farklı olacağını düşünmüyoruz. Gene düşük bir seviyede devam edecek. Pazarı taşıyan uluslararası nakliye sektörü bugün ki seviyesinde olacak mı o soru işareti. Ama bu araçların çalıştığı Avrupa pazarı ne kadar bu araçlara ihtiyaç duyacak mal ve hizmetlere talep edebilecek bu da başka bir soru işareti.

MAN bizim için her zaman güvenilir bir çözüm ortağı oldu

Firma olarak, 1958 yılından faaliyete başladıklarını ve 1960’lardan bu yana da MAN ile iş birliklerinin devam ettiğini hatırlatan Seyyah Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Bülent Baysal, “Bu özel tören için başta Sayın Tuncay Bekiroğlu ve Sayın Serkan Sara olmak üzere MAN ailesine güzel ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz. Seyyah Taşımacılık A.Ş olarak uzun yıllardır MAN ile devam eden işbirliğimize yeni bir halka ekliyoruz. 1958 yıllında lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz, 1964 yılından beri MAN ailesi ile yolculuğuna devam ediyor. MAN araçlar hem yurtiçi hem yurtdışı faaliyetlerimizde şimdiye kadar güvenilir bir çözüm ortağı oldu. MAN küresel bir marka olarak tüm dünyada kendini kanıtlamış ve başarısını tescil etmiş bir marka. En yeni teknolojiyle donattığı araçları , dayanıklılığı, performansı ve düşük yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. MAN araçları bu özellikleriyle işletmelere önemli avantajlar sağlıyor. Yedek parça ve satış sonrası hizmet kalitesi ile MAN her zaman güvenilir bir partner oldu. Yarım asrı geçen bu dostluğumuz ve işbirliğimizin temelinde karşılıklı güven yatıyor. Biz şirket olarak MAN araçların kalitesine her zaman güvendik. MAN’da bizim güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadı” dedi.

İki önemli yatırım

“Seyyah Taşımacılık A.Ş olarak istikrarlı büyüme planlarımız doğrultusunda iki önemli yatırım planımız vardı” açıklamasında bulunan Bülent Baysal, “Birincisi Eskişehir’de 30 bin metrekarelik bir lojistik deposu inşa etmekti ki bu deponun inşası sürüyor. İkincisi de büyüyen lojistik sektöründe yeni hedefler için 100 yeni MAN TGX çekici katmaktı. Bugün bu teslimat için biraradayız. Bu yatırımla filomuzdaki araç sayısı 230’a ulaşmış olacak. Yeni MAN çekicilerin yüksek yakıt tasarrufu, güçlü ve çevreci motorları, dayanıklılığı ve performansı ile şirketimize büyük bir güç katacağına inanıyoruz. Özellikle yeni dönemde Avrupa’da açmayı planladığımız yeni şubeler ile daha büyük hedeflerimiz var. Yeni MAN TGX araçları Batı Avrupa başta olmak üzere tüm Avrupa kıtasındaki faaliyetlerimizde kullanmayı planlıyoruz. Amacımız; sektördeki gelişmeleri yakından takip edip sahip olduğumuz kurumsal bilgi ve birikim ile müşterilerimizin ihtiyaç duydukları en uygun çözümleri tek noktadan yenilikçi, güvenilir ve kalıcı şekilde sunmak. Bunu yaparken de lojistik sektöründe güven sağlayan hizmet süreçleri ile lider bir şirket olmayı hedefliyoruz. MAN ailesi ile olan yol arkadaşlığımızı yeni teslimat törenleri ile devam ettirmeyi de istiyoruz” dedi.

Düşük yakıt tüketimi bizi çok heyecanlandırdı

Araçları Ağustos ayı içinde teslim almaya başladıklarını ve yakıt tüketimine yönelik testleri de hemen yaptıklarını belirten Bülent Baysal, “Araçlarımız belli bir tonajlı yüklerle diğer muadil marka araçlarla gönderdik. Aradaki farkı kıyasladık ve eski araçlara göre de elde ettiğimiz verileri karşılaştırdık. Bu oranlarda ortalaması 13 tonla gelen ve giden aracımızda 23 litre gibi bir oran yakaladık. Bunun birden fazla aracımızda denedik. Biz ortalama 4 puan fark olduğunu düşünüyoruz. İlk testlerimiz bizi çok heyecanlandırdı. Bizim doğru yolda olduğumuzu kanıtladı” dedi.

Fiyatlamaları artık yıllık değil, 3’er aylık dönemlerle yapıyoruz

Sürekli değişen akaryakıt fiyatlarında artık fiyatlandırmaları dönemsel şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Bülent Baysal, “Eskiden fiyatlamaları yıldan yıla yapardık fiyatlandırmaları. Şu an ise 3’er ay şeklinde yapıyoruz. Müşterimizin de müşterisine bunu günlük olarak yansıtması mümkün değil. Bizde bu noktada elimizi taşın altına sokuyoruz. Bu süreci böyle yönetiyoruz” dedi.

Elektrikli araçlar

Elektirikli araçlara bir süre sonra geçileceğine dikkat çeken Bülent Baysal, “Otomobillerde elektrikli araçlara geçiş başladı. Ticari araçlarda da bu olacak. Zaten Avrupa uyum yasalarında elektrikli araçlara önem veriliyor. Biz istesek de, istemesek de bu geçişi yapacağız. Normal şartlarda gereklilik olarak düşünüyoruz. Elektrikli araçların çevre dostu ve ekonomik olması da önemli” dedi.

Ben doğduğumda kapımız da MAN araçlarımız vardı

“1977 doğumluyum. Ben doğduğumda babamın MAN kamyonları vardı. Biz MAN ailesi ile doğmuş, büyümüş bir aileyiz” açıklamasını da yapan Baysal,” O günden bu güne kadar da sadece Avrupa’ya çalışmadık. Ortadoğu’ya da, Rusya’ya da çalıştık. Çok zorlu şartlarda kullandığımızş günlerce şoförlere ulaşamadığımız, eski 30 derecelerde yük taşıdığımız zamanlarda bile MAN araçlardan çok memnun kaldık. Bu zamanki coğrafi şartlarda, şu anki yollarda memnun olmamak gibi, tercih etmede şüphe edecek bir durum yok. Biz çok zorlu şartları yaşadık MAN araçlarla. Biz yurtdışında aracımız arıza yaptığında bunu nasıl çözeriz noktasında bir huzursuzluk yaşamadık. Gerçekten biz MAN ailesinin bir parçasıyız ve MAN dostuyuz, MAN’ı seven bir aileyiz. Bizim birinci önceliğimiz hep MAN araçlar şeklinde oldu” dedi.

Seyyah Akademi’yi kuruyoruz

Bülent Baysal, şoför ihtiyacının çözümüne yönelik Seyyah Akademi’yi kuracaklarını da açıkladı: Şoförlerimizin yeni teknoloji araçlara uyumu noktasında sıkıntıları yok. Bilakis onların hayatlarını kolaylaştıran teknojilere sahip bu araçlar. Biz bağlantılı sistemler sayesinde binlerce km uzaklıktaki aracımızın yakıt tüketiminin ne olduğunu, arızasının ne olduğunu, üzerindeki tonajın ne olduğunu hepsini ekran üzerinde görüyoruz. Şoförün sürüşünün tamamlamasına ne kadar kaldığı, ihlal yapıp yapmadığı, ihlal yaptığında uyarıyı yapabilmek güzel özellikler. Şoför sıkıntısı çok büyük. Şoförle birlikte vize sıkıntısı da var. Sadece şoför bulmak değil, bulduğunuz şoföre vize almakta ayrı bir sıkıntı. Biz şoför sıkıntısının çözümüne yönelik uzun süredir bir çalışma içindeyiz. Son aşamaya geldik. Yurtiçinde şoför bulunurluğu daha fazla ama yurtdışına yönelikde bunu sağlamak için de kısa süre içinde Seyyah Akademi olarak faaliyetimiz olacak. Şoförleri kendimiz eğiterek araçlarımızda çalıştırmayı düşünüyoruz. Biz çözümü bu yönde düşünüyoruz. Bizim ihracat için hem şoför anlamında hem vize anlamında bu sorunu çözmemiz ve Avrupa ile bağımızı hiçbir şekilde kaybetmememiz gerekiyor. Bizde üzerimize düşen bu görevi yapmaya çalışıyoruz.

Düşük yakıt tüketiminde en iyisiyiz, iddiasındayız

Pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşı ve çip krizinin otomotiv sektörünü çok olumsuz etkilediğini belirterek konuşmasına başlayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “Bugün ise 1960’lardan beri MAN araçlarını kullanan Baysal ailesine 100 adet gibi çok yüksek bir seviye olan araç teslimatı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 60 yılı aşkın süredir lojistik sektöründe yer alan bu güzide Seyyah Taşımacılık A.Ş’nin MAN araçlarına gösterdiği teveccühten dolayı çok mutluyuz. Araçlarımızla ilgili yıllardır aktardığımız gibi yaşam boyu maliyetleri minumuma indirme peşinde olan bir şirketiz. Bunu da aracın ilk satın alma maliyeti ile, ikinci el değeri ile, bakım, onarım ve yakıt giderlerinde sağladığınız tasarruflarla yapabileceksiniz. Bizim dokunabildiğimiz yer özellikle yakıt giderleri. 4 yıllık kullanıma baktığınızda yaklaşık yüzde 55-60 maliyeti yakıt tüketimi oluşturuyor. 2021 yılında Yılın Kamyonu Ödülü alan TGX Euro 6 motorlu E araçlarımızda yakıt tasarrufunda en iyisi olduğumuzu iddia ediyoruz. İnanılmaz yakıt tasarrufuna sahip araçlarımız. Biz zaten Euro 6 D’den E’ye geçerken yüzde 4.2 daha fazla yakıt tasarrufu yapabileceğimizi söylemiştik. Görünen o ki pratikte iş çok daha güzel noktalara gitmiş. 100 km’de 21 litre seviyesinde yakıt tüketimi bizi inanılmaz mutlu ediyor. İnşallah uzun yıllar işbirliğimiz Seyyah Taşımacılık ile devam eder” dedi.

2023’ün ikinci yarısından sonra elektrikli araç siparişi başlar

MAN’ın elektrikli araçlarla ilgili ar-ge çalışmalarına devam ettiğine belirten Serkan Sara, “2024 yılı itibariyle elektrikli araçların süre üretimi başlayacak. Aynı yıl içerisinde Türkiye pazarında biz elektrikli araçları satacağız. Elektrikli araçların maliyetler açısından çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalle 2023 yılı ikinci yarısında elektrikli araçların siparişleri konuşulmaya başlanır” dedi.

Pazar 27 bin adetler seviyesinde kapanacak

Son iki yıldır pazar değerlendirmesi yapmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Serkan Sara, “Çünkü pazara ürün sunabiliyorsanız ürün satılıyor. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Öyle görünüyor ki, 2023 yılı da çok farklı olmayacak. Yeni krizler gündemde. Rusya doğal gaz akışını kesti. Avrupa’nın kışı nasıl geçireceği soru işareti. 2022 yılı en azından 2021 yılından kötü kapanmayacak. Biz kendi adımıza 2021 yılından daha fazla araç satacağız. Bu kesinleşmiş durumda. Türkiye ortalaması yaklaşık on yıllık 25 bin adetti. Bu ortalamaya yakın bir pazarla kapanacak. 27 bin adetler seviyesinde kapanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

100 adetlik teslimattan çok gururluyuz

Araçların satışını gerçekleştiren MAPAR Otomotiv’in Yönetim Kurulu üyesi Hıdır Erdi Şahin’de teslimat töreninde bir konuşma yaptı: Seyyah Taşımacılık A.Ş’nin yıllardır MAN araçlarını tercih ediyor olması bizleri gururlandırıyor. 100 adetlik teslimatı gerçekleştiriyor olmaktan da çok mutluyuz. Yeni araçların Seyyah Taşımacılık A.Ş’ne hayırlı,uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Teslimat törenin ardından günün anısına plaket sunuldu. Pasta kesildi. 

100 adetlik araç teslimatının ardından MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve ekibi, MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin ve ekibi, Seyyah Taşımacılık Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Baysal, Derviş Baysal yemekte buluştular.  

M

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159