TEB ARVAL Genel Müdür Yardımcısı Furkan Karaman; Müşterilerimize maliyet ve zaman avantajı sağlamayı hedefliyoruz

banner113

Karaman, 30 ülkede 1.5 milyonu aşkın aracı yönettiklerini belirterek, “Müşterilerimize araç filolarının finanse edilmesi ile başlayan ve araçların kullanım süresi boyunca ihtiyacı olan tüm satış sonrası hizmetleri içeren tam kapsamlı operasyonel kiralama çözümü sunuyoruz. Bunu yaparken de danışman yaklaşımımız ile müşterilerimizin mobilite imkânlarını geliştirmeyi, filolarında hem maliyet hem de zaman avantajı yaratmayı ve sürücü memnuniyetini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

banner114
PİYASA 30.04.2022, 14:13 30.04.2022, 14:21 Erkan YILMAZ
TEB ARVAL Genel Müdür Yardımcısı Furkan Karaman; Müşterilerimize maliyet ve zaman avantajı sağlamayı hedefliyoruz

Operasyanel Filo Kiralama sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan TEB Arval Genel Müdür Yardımcısı Furkan Karaman Taşıma Dünyası’nın sorularını cevaplandırdı.

Bize TEB ARVAL’den ve faaliyet gösterdiğiniz filo kiralama sektöründen kısaca bahseder misiniz?

TEB Arval 2007 yılından beri filo kiralama alanında faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin güçlü bankalarından TEB’in ve operasyonel kiralamada 30 yılı aşkın tecrübesi ile 30 ülkede yaklaşık 1,5 milyon aracı yöneten Arval’in global gücü ve tecrübesi ile bugün TEB Arval olarak pazarda önemli bir yere sahibiz.

Müşterilerimize araç filolarının finanse edilmesi ile başlayan ve araçların kullanım süresi boyunca ihtiyacı olan tüm satış sonrası hizmetleri içeren tam kapsamlı operasyonel kiralama çözümü sunuyoruz. Bunu yaparken de danışman yaklaşımımız ile müşterilerimizin mobilite imkânlarını geliştirmeyi, filolarında hem maliyet hem de zaman avantajı yaratmayı ve sürücü memnuniyetini sağlamayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz, günümüz koşullarında araç tedariki bir hayli önem kazandı. Bu noktada da müşterilerimize yeni çözümler sunmaya başladık. Örneğin müşterilerimize ikinci el araç kiralama hizmetimiz sayesinde bir yandan araç kiralama süresi ve fiyatı konusunda esneklik sunarken diğer yandan hızlı araç tedariki konusunda önemli bir avantaj sağlamaktayız.

HAFİF TİCARİ ARAÇ KİRALAMA ÇÖZÜMÜ SUNUYORUZ

Ticari araçlar için kiralama konusunda pazarı nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz bu alanda nasıl bir hizmet paketi sunuyorsunuz?

2019 yılında van, kamyonet ve pick-up sınıflarındaki hafif ticari araçların kiralanmasını mümkün kılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenleme ile TEB Arval olarak hafif ticari araç kiralama çözümü de sunuyoruz. Hafif Ticari Araç kategorisindeki oldukça karışık olan belge süreçlerini konusunda uzman danışmanlarımız ile müşterilerimiz adına bizzat biz takip ediyoruz. Sunduğumuz bu kolaylık firmalarımıza hem zaman hem de maliyet avantajı sağlıyor. Bu avantajlar sayesinde öz mal uygulamasından kiralamaya geçen işletmeler sermayelerini, araç satın almak yerine kendi işletmelerine yönlendirerek, çok daha etkin ve verimli bir şekilde kullanabiliyorlar.

Ayrıca pandemi sürecinde artan talepleri karşılamak adına firmaların ihtiyaç duydukları soğutuculu hafif ticari araç kiralamasını da ürün yelpazemize ekledik. Çok yeni başlattığımız bu hizmetimizle özellikle soğuk zincir alanında faaliyet gösteren işletmelerin tercihi olacağımızı düşünüyoruz.

FİRMALAR KİRALAMAYI NEDEN TERCİH ETMELİ

Yönetilmesi daha da güç hale gelen maliyet artışları noktasında firmalar neden araç sahibi olmak yerine kiralamayı tercih etmeliler?

Maliyet artışlarının olması firmaların daha fazla öz sermayelerini satın almaya ayırmalarını zorunlu kılıyor. Firmalarsa genel olarak sermayelerini kendi ticari faaliyetlerinde değerlendirme taraftarı oluyorlar. Kiralama yapıldığında aracın değer kaybı riski yaşanmaz, sigorta, onarım, bakım gibi durumlarla uğraşmak zorunda da kalmazlar, bu da yoğun iş temposunda bir hayli önemli bir etken.

Ayrıca; İşletmeler bir araç satın aldıklarında o araca dair vergiler, bakım masrafları, lastik değişimi ve benzeri pek çok ek maliyetle de karşılaşıyorlar. Operasyonel araç kiralama ve filo yönetimi çözümleri sunan sektör öncülerinden TEB Arval olarak biz aylık kira bedeline dahil olan; periyodik bakım, lastik değişimi, yol yardım, sigorta, hasar onarım, HGS, yakıt yönetimi hizmetlerimizle, müşterilerimizin operasyonel ihtiyaçlarına cevap vererek hem zaman tasarrufu hem de uzman bakış açısıyla filo yönetiminde kolaylık sunuyoruz. Müşterilerimize sadece operasyonel kolaylık sunmakla da kalmıyor, sürücü eğitimleri gibi katma değeri yüksek eğitimler de sağlıyoruz. Bu eğitimler sayesinde kaza ve hasar riskini düşürmeyi, yakıt tüketiminin optimal olması için sürücüleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

Hizmet politika ve kurum odağımızda daima müşteri olduğu için sunduğumuz tüm hizmetlerin değerlendirme ve geri bildirimleri için düzenli olarak sürücü ve filo yöneticilerimize memnuniyet anketleri düzenliyoruz. Onları dinleyerek gerekli alanlarda iyileştirmeleri hızlıca hayata geçiriyoruz.

SEKTÖRÜN GELECEĞİ MOBİLİTE KAVRAMINA DAYANIYOR

Değişen ve gelişen teknoloji ve yaşam biçimleri ile mobilite çözümleride değişiyor. Sizin bu konudaki çalışmalarınız nelerdir?

Alternatif ulaşım çözümleri ve enerji dönüşümü gibi sektörümüzde etkisini artıran çevre dostu trendlerin güçlü bir şekilde devam edeceğini öngörüyoruz. 2019 yılına kadar kullandığımız marka sloganımız olan “We care about you, we care about cars” ile daha çok iş ortaklarımızı ve sahip olduğumuz araçları işimizin merkezinde bulundurduğumuzu vurgulardık. Sektörün geleceği ise artık tek bir aracı kullanmaktan ziyade, farklı seyahat modellerini içeren mobilite kavramına dayanıyor. TEB Arval olarak biz de Arval Beyond stratejimizin bir parçası olarak, müşterilerimizin yolculuklarında yanlarında olacağımızı vurguladığımız mottomuz ile planlarımıza ışık tutuyoruz; “For the many journeys in life”

TEB Arval’in sponsorluğu ile gerçekleştirilen ve bu yıl 300’ü Türkiye’den olmak üzere 20 ülkeden 5 bin 600 filo yöneticisinin görüşünün alındığı Arval Mobility Observatory Barometre 2021’nin sonuçlarına göre Avrupa’da şirketlerin yüzde %66’sı elektrikli, hibrit veya şarj edilebilir hibrit araçlardan en az birini filosuna dahil etmiş veya önümüzdeki 3 yıl içerisinde dahil etmeyi planlıyor. Türkiye’de bu oran yüzde 39 seviyesinde.

TEB Arval olarak amacımız, sektörümüzün geleceği olan enerji dönüşümü ve alternatif ulaşım çözümleri konusunda müşterilerimize yol göstermek. Bu kapsamda Arval’in inovatif yaklaşımlarından biri olan SMaRT (Sürdürülebilir Mobilite ve Sorumluluk Hedefleri) bakış açısını ve danışmanlığımızı da müşterilerimize sunmaktayız. 5 adımdan oluşan SMaRT yaklaşımı hibrit ve elektrikli araçlarla birlikte filoları daha çevreci ve kurumsal sosyal sorumluluk hedefleriyle paralel hale getirmeyi amaçlıyor. Tüm dünyanın odağı haline gelen sürdürülebilir konusunda Global stratejimiz doğrultusunda bu alanda daha aktif olarak müşterilerimizin farkındalığını arttırmak ve doğru yönde aksiyonları almalarına yardımcı oluyoruz.

HEDEFİMİZ 2022’Yİ BÜYÜME İLE TAMAMLAMAK

Bu yılın ilk ceyreğini değerlendirdiğinizde, 2022 yılına yönelik beklentileriniz neler?

Aşılamanın yaygınlaşması ile birlikte artan mobilite sayesinde 2022 yılının ilk çeyreği  geçtiğimiz döneme göre daha hareketliydi. Firmaların nakit akışını yönetmedeki ihtiyaçları çok daha önem kazandı. Ayrıca dünya genelinde sahiplik yerine ihtiyacı kadar kullanma modeline yönelik gittikçe artan eğilim sektörümüze olan ilgiyi de canlı tutuyor. Hem bu eğilimler, hem de yılın ilerleyen dönemlerinde araç tedarik sürecinin de rahatlayacağını ümit ederek kolaylaşacağını öngörerek 2022 yılını da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz tabii ki sadece ticari başarılardan ibaret değil. TEB Arval olarak verdiğimiz tüm hizmetlerimizi Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışı ile sunuyoruz. Çevreye, topluma, müşterilerimize ve çalışanlarımıza hep bu bilinç ile yaklaşıyoruz. Hedefimiz müşterilerimize sürdürülebilir bir dünyada kendimizi sürekli yenileyerek sürdürülebilir bir mobilite hizmeti sunmak. Kiralanan her bir araç için bir ağaç dikme projemizde geçtiğimiz yıl için yaklaşık 5.000 fidan diktik. 2022 yılı için hedefimiz bunun da üzerine çıkmak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159