Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, Yenikapı Fuar alanında yapılacak

banner113

Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, 16-18 Kasım 2022 tarihlerinde Yenikapı Fuar alanında yapılacak.

banner114
PİYASA 21.10.2022, 18:31 Taşıma Dünyası
Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı, Yenikapı Fuar alanında yapılacak

Türkiye’nin mal ihracatı ile birlikte büyüyerek uluslararası lojistik gelirlerini 2025’de 20 milyar dolara, 2030’da 30 milyar dolara yükseltmeyi amaçladığına dikkat çeken EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, Logitrans’ın bu süreçte lojistiğin tüm tarafları için katma değer yaratan güçlü bir platform haline geldiğini söyledi.

Logitrans fuar alanını bu yıl Türkiye’den önde gelen kuruluşların ve şirketlerin yanı sıra 21 ülkeden katılımcılar da ayrı bir zenginlik katacak.

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çekya, Mısır, Estonya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Letonya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Hollanda, Türkiye, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık katılacaklarını açıklandı.

Almanya, Çekya, Rusya, Letonya ise pavilyon olarak temsil edilecek.

Fuarda 164 katılımcı kuruluş ve şirket yer alacak. Logitrans’ın katılımcıları arasında Türk lojistik sektöründen Sarp Intermodal, Arkas, Galata, Evolog, Omsan, Karınca, Ulusoy, Tırsan gibi lojistik sektörünün dev yer alacak. Ayrıca Turkish Cargo vitrin katılımcılarından olacak.

Fuarın yabancı katılımcıları arasında DFDS, Kazakhstan Railways, Qatar Airways, Lufthansa Cargo, Port of Trieste, DSV, Port of Toulon, Port of Marseille gibi önemli isimler kuruluşlar alacak. Alman Pavilyonu’nda ise Dachser, Interrail Europe temsil edilecek.

Türkiye Lojistikte Hub Olma Yolunda

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın Türkiye’nin lojistik alt yapısını ve servis üstünlüklerini görmek adına tüm dünyanın ilgisini çektiğini belirten EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, “Logitrans bu yıl her zamankinden daha güçlü bir odak noktası olarak büyük bir ilgi çekiyor. Dünyada tüketim hacminde önemli bir büyüklüğü oluşturan Avrupa ve batı bloku pandemi sürecinde yer yer kopan dünya tedarik zincirine şimdi çok daha stratejik bir gözle bakıyor. Türkiye’nin konumu, tüm coğrafyalara olan erişim olanakları, lojistik alt yapısı ve kendi sektörlerinde yetkin şirketleri ile çok daha önemli hale geldi. Türkiye sadece bir bölgesel çözüm merkezi değil, tesisleri, depoları, karayolları, deniz ve hava limanlarıyla dünyanın lojistik hublarından biri olma yolunda.”

Lojistik teknoloji yoğun ve modern bir sektör

Küresel ekonomilerin büyümesinde lojistiğin öneminin pandemi döneminde çok net anlaşıldığını belirten Ekin Seren Ünsaç, “Tedarik ve üretim zincirinin başarısı, kesintisiz faaliyet sürdürmesi lojistik olanakları ve teknolojik yetenekleri ile artık doğrudan ilgili. Karayolu ve deniz taşımacılığı kuşkusuz lojistiğin en önemli damarlarını oluştursa da hava kargonun ve demiryollarının giderek artan önemini hep birlikte izliyoruz. İntermodal taşımacılık hızla evriliyor. Lojistiğin başarısı yerel güç ile küresel gücün birleşmesi kaçınılmaz. Türk lojistik sektörü teknolojisiyle, intermodal taşımacılık olanakları ve altyapısıyla, insan kaynaklarıyla hep birlikte dünyada güçlü bir küresel oyuncu olarak kabul ediliyor”.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159