Volvo Trucks 2020’yi 850 çekici satışı ile kapatıyor

banner113

Temsa İş Makinaları’nın distribitörlüğünü üstlendiği Volvo Trucks Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya, “Bu yıl 16 ton ve üzeri pazar 16 bin adet seviyesinde kapanıyor. Volvo Trucks olarak yılı 850 adet ile kapatıyoruz. Pazar payımız da yüzde 7.4 seviyesinde oldu. 2021 yılında ise yüzde 15 civarında büyüme ile 18 bin adetlik bir pazar beklentimiz var. Bizde yüzde 7 ve daha üste bir pazar payı bekliyoruz. 2021 Nisan veya Mayıs ayında yeni ürünlerin tanıtımını da yapmayı planlıyoruz” dedi.

banner114
PİYASA 24.12.2020, 19:14 Erkan YILMAZ
Volvo Trucks 2020’yi 850 çekici satışı ile kapatıyor

2017 yılı itibarıyla Türkiye distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Volvo Trucks Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya 2020 yılı pandemi sürecini ve gelecek hedeflerini 24 Aralık Perşembe günü düzenlenen online toplantıda değerlendirdi.

Çift haneli pazar payına emin adımlarla ilerliyoruz

2021’e yönelik umutlu olduklarını dile getiren Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya basın toplantısında Volvo Trucks işbirliğiyle ilgili şunları aktardı: “İsveç’in güçlü markası Volvo Trucks ile 2017 yılında stratejik bir iş birliğine imza attık ve 3 yılı geride bıraktık. Temsa İş Makinaları olarak teknolojiye yatırım yapan ve oyunun kuralları yeniden belirleyen Volvo Trucks’ın geniş ürün gamını Türkiye’deki müşterilerle buluşturmak hedefimizdi ve bunu başardık. Çift haneli pazar payına doğru emin adımlarla gidiyoruz. Eylül ayında adetsel anlamda rekor seviyeye ulaştık. Türkiye çekici pazarı yüzde 150 büyüme kaydetti. 35 yıllık satış ve sonrası hizmetler bu büyümemizde önemli etken, bu büyümede bizde 7.4 pay elde ettik” dedi.

Volvo Trucks’ı vazgeçilmez yapan 4 unsur

Volvo Trucks’ı vazgeçilmez yapan 4 unsurun olduğunu belirten Kıvanç Kızılkaya şunları söyledi: Bunlardan birincisi güvenlik. Güvenlik denince akla gelen ilk markalar arasındayız. Bunun altyapısında çok ciddi ar-gemiz var. Otomotiv sektörüne emniyet kemerini kazandıran marka olmak bizim bakış açımızı da gösteriyor. İkinci unsur; müşterilerimizin araçlarının maksimum sürede çalışır durumda olmasını sağlamaktaki başarımız. Bu konuda sektörde lider konumdayız. Volvo Trucks müşterileri periyodik bakım dışında servise uğramıyorlar. Hem yurtiçinde hem de uluslar arası taraf da 7 gün 25 saat müşterilerimizin yanındayız. 3’üncü unsur; yakıt ve performans unsuru. Biz terzi usulü olarak araçlarımızı piyasaya sunuyoruz. Müşterilerimizin yol koşullarına, taşıma kapasitesine göre ayarlıyoruz. En uygun komponetli aracı sunuyoruz. Bu da çok verimli bir performans sağlıyor. 4’üncüsü de şoför arkadaşlarımız çok iyi biliyor. Konfor.”

Hizmet noktalarımızın sayısı artacak

Daha fazla hizmet noktası açmaya yönelik bir yapılanmanın olduğunu aktaran Kıvanç Kızılkaya, Bizim en büyük gücümüzü satış sonrası hizmet ve yetkili satıcılarımız oluşturuyor. 10 yetkili servisimiz ve 2 yetkili satıcı olmak üzere 12 hizmet noktamız var. 2021 yılında bir bayimiz hem satış hem satış sonrası olarak hizmet verecek. Bunun dışında iki yeni daha yetkili servis aramıza katılacak. Müşterilerimize daha fazla yerlerde hizmet verebileceğiz” dedi.

1000 adet Mavi Kontrata ulaştık

En başından beri söylemlerinin müşterinin çözüm ortağı olmak olduğunu vurgulayan Kızılkaya, “Bu anlayış doğrultusunda müşterilerimize yönelik oluşturduğumuz mavi kontrat hizmeti. Yaptığımız satışların yüzde 57 civarı mavi kontratlı. 1000’inci mavi kontrata ulaştık. Bu kontrat ve randevu sistemi çerçevesinde araçların bakımlarının hepsi yetkili servislerde yapıldığı için ikinci elde de önemli bir artı değer yaratıyor. Pandemi sürecinde yedek parça stok yapısına çok dikkat ettik. Parça bulunurluk seviyesi şu anda da yüzde 95. Gerçek bir hizmet şirketi olma yolunda devam ediyoruz. Volvo Finans ile finansman çözümleri ile kredilerde avantajlı imkanlar sunuyoruz. Satış ağındaki organizasyon yapımızı takas ve ikinci el konusunda ihtiyaca cevap verebilecek şekilde kurguluyoruz. Yol Yardım ve İletişim Hattı ile ücretsiz sürücü eğitimi gibi hizmetlerimizle de müşterimizi desteklemeye devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra; Volvo Trucks Action Service hizmetimizle, uluslararası nakliye yapan araçların Avrupa sınırları içinde arıza yaşaması durumunda da yanındayız. Müşterilerimize her alanda artı değer yaratmayı hedefliyoruz.

Kıvanç Kızılkaya, Türkiye’nin 16 ton ve üzeri pazarında gerçek potansiyelin hala gerisinde olunduğunu belirterek, “Pazarın gerçek seviyesi 25 bin adetler seviyesi. Her yıl bu seviyeye doğru yavaş yavaş gidiyor dedi” dedi.

2021’de 18 bin adetlik pazar beklentisi

Bu yıl16 ton ve üzeri pazarın 16 bin adet seviyesinde kapandığını belirten Kıvanç Kızılkaya, 2020 ve gelecek yıla yönelik şunları söyledi: Mart- Nisan aylarında 2019’a göre Mart-Nisan bir düşüş vardı. Hazirandan sonra pazar çok hızlı toparlandı. Temmuz ayında yüzde 442’lik bir büyüme oldu. Geçen seneye göre 4.5 kat hacim büyüdü. Şu anda normal seyirde devam ediyor. Geçen seneye göre biz yüzde 75 büyüdük. Kasım ayında 122 adet çekici satışımız var. Yılı 850 adetlik bir satış ile kapatıyoruz Bunu bir kez 3’üncü havalimanının yapımının başladığı 2014 yılında yaşamıştık. 16 ton üzeri pazarda çekici grubunun yüzde 70 ağırlığı var. Kamyon ve inşaat grubu ise yüzde 30’larda. Müşteriler filo büyütmekten ziyade filo yenilemeye gittiler. İkinci el değerlerinin artması araç yenilemesini de getirdi 2021’de yenileme ve filo büyümelerinin yüzde 10-15 civarında olacağını ve pazarında 18 bin adetler seviyesinde olacağını biz de yine bizde yüzde 7’ler üstünde bir pazar payı hedefledik. Çift haneli Pazar paylarına önümüzdeki iki veya üç yıl içinde ulaşmak istiyoruz. 2021 yılında Nisan veya Mayıs ayında yeni ürünlerin tanıtımını yapmayı planlıyoruz.

Faiz artışları

Kızılkaya, faiz artışlarının uluslar arası nakliyeciyi çok olumsuz etkilemeyeceğini ama yurtiçi tarafında olumsuz yaratabileceğini belirterek, “Faiz artışları uluslar arası nakliyecinin iştahını kapatacak gibi görünmüyor. Bu noktada Volvo Finans ve Volvo Trucks olarak biz faize nasıl destek verebileceğimizi planlıyoruz” dedi.

İkinci el ve yeni kampanyalar

2020 yılında ikinci el pazarında çok yüksek hareketlilik yaşandığını aktaran Kıvanç Kızılkaya, “Sabah aldığımız ve öğleden sonra satışı olan ikinci el araçlar oldu. Şu an ikinci eldeki seviyeyavaş yavaş yerine oturdu. Haziran ve Temmuz’daki gibi hızlı değil. Böyle devam edeceğini düşünüyorum. 2021 yılında yeni kampanyalar planlıyoruz. Özellikle yılın ikinci çeyreğinden sonra araçların birçoğunu mavi kontratla birlikte satma yönünde bir düşüncem var. Bunu tartışıyoruz. Firma sahipleri sadece şoförlere işleriyle ilgilensinler araçlar bize kalsın istiyoruz. Mavi kontrat müşterilerinin yüzde 65-70 filo, yüzde 30’uda perakende müşterisi” dedi.

Elektrikli kamyonlar

2021 yılında Avrupa’da elektrikli versiyonların tanıtımı yapılacak ve yıl sonunda ticarileşecek. Ülkemizde elektrikli ve çevreci araçlara uygun altyapı sağlanması halinde sağlanacak teşviklerle müşterilerimizi elektrikli ve otonom araçlar ile buluşturabiliriz. Biz kendimizi bu yönde programlamaya başladık. Sıfır karbon salınımı Avrupa’da bir numaralı öncelik. Aslında Volvo Trucks olarak taşımacılığın geleceğini de planlıyoruz. Vera ismini verdiğimiz araç İsveç Terminali’nde denenmeye başlandı. 10 yıl içerisinde zorlu koşullara ve uzun yol taşımacılığına yönelik, daha uzun menzile sahip elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli kamyonları da satışa sunacak. Bu sürecin ikinci yarısında ise hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyonların satışına başlanması planlanıyor. 2040 yılına kadar sa,Volvo Trucks ürün yelpazesinin, fosil yakıt kullanmayan kamyonlardan oluşması hedefleniyor.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159