ZF en yeni teknolojilerini tanıttı

banner113

ZF Friedrichshafen AG, midibüsler, şehiriçi ve şehirlerarası otobüsler için sunduğu geniş ürün gamını Busworld Turkey Fuarı’nda tanıttı. Yenilikler arasında start/stop fonksiyonu eklenerek yenilenen ZF-EcoLife şanzıman yer alıyor.

banner114
PİYASA 18.04.2016, 11:39 18.04.2016, 11:53 Taşıma Dünyası
ZF en yeni teknolojilerini tanıttı
ZF, ürün gamı ile günümüz ve gelecekteki otobüs uygulamalarına yönelik taleplerin tümünü karşılıyor. ZF‘nin Türkiye’de ilk kez sergileyeceği ürünler arasında midibüsler için 19,5” tekerlek ölçüsüne uygun, RL 55-EC bağımsız ön süspansiyona ilave olarak AV110 portal aks da yer aldı. Bu aks modeli ile tam alçak zeminli midibüsler için ZF aks ürün gamı tamamlanmış oldu. AVE 130 Elektroportal aksta yapılan yenilikler elektrik tahrikli otobüsler için uygun bir çözüm sunuyor. 

Yüzde 10 yakıt tasarrufu 
ZF, yakıt tüketimi, verimlilik ve performans olarak üst seviyede olan mevcut konvansiyonel şehiriçi otobüs şanzımanlarına uyguladığı, yakıt tüketimini yüzde 10’a varan oranda azaltan yenilikçi start/stop fonksiyonunu Türkiye’de kullanıcılarına ilk kez sundu. Bir diğer yenilik ise EcoLifeCoach şanzıman seçeneğinde kısa mesafe ve seyahat otobüsleri için şanzıman giriş torku 2.300 Nm’ye kadar yükseltildi.

Fuar standında ZF Türk Satış Müdürü Atilla Hassas, Yedek Parça Satış Müdürü Metin Ünlü ile görüştük. Tanıtımını yaptıkları ürünler hakkında bilgiler veren Hassas, “ZF ürünlerinden 9 metre küçük otobüsler için kullandığımız ön aksımız RL55 TC vardı, onun tam alçak zeminli portal arka aksını (AV 110) ürettik. 9 metre otobüsler için 19,5 inç. Arka aksı burada teşhir ediyoruz. AV 130 zaten bilinen bir ürünümüz. Ekolife’dan sonra yeni nesil manuel 9 metre ve 12 metre üzeri otobüslerde kullanılan 6 vitesli şanzıman Ecoshift’i ürettik. Arkasında nesil retarderimiz Interdar 3 var. Bu ürünü teşhir ediyoruz. Bunların yanı sıra kısa mesafeli otobüslerde kullanılan Ecolife Coach’u tanıtıyoruz” dedi. 

Comvex’te de olacağız
Yoğun bir müşteri buluşmaları yaşadıklarını da ifade eden Atilla Hassas, “7-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Automechanika 2016 Otomotiv Yedek Parça Sanayi Fuarı’na katıldık. Orada müşterilerimizle buluştuk. Ardından Busworld Fuarı’nda müşterilerimizle bir araya geldik. 21-24 Mayıs’ta Comvex Fuarı’na katılacağız. Orada kamyonlara yönelik ürünlerimizi de tanıtacağız” dedi.

İETT’nin 2015 tedarikçi ödülü ZF’ye
ZF Türk Satış Müdürü Atilla Hassas, geçtiğimiz hafta İETT’nin düzenlediği etkinlikte, 2015 yılının en iyi tedarikçisi ödülünü aldıklarını belirterek, “ZF olarak bir ürünün sadece satışında değil, satış sonrasında ve yedek parça sürecinde de arkasında durmaya öncelik veriyoruz. Zaten bu önceliğimiz sayesinde de ödüller alıyoruz” dedi. ■


ZF standını ziyaret eden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım’a ZF Türk Yedek Parça Satış Müdürü Metin Ünlü, ürünlerle ilgili bilgi verdi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159