banner69

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: Yeni tedarikçi girişi mevcut esnafın para kazanması ile olur

banner113

2022 yılından en büyük beklentimiz ise pandeminin ve yaşadığımız ekonomik zorlukların sona ermesi. Sektöre yeni tedarikçi girişi olabilmesi için öncelikle mevcut esnafın para kazanması gerekiyor. Esnaf para kazanacak, kazandığını da çevresine aktaracak ki, yeni tedarikçi gelsin.

banner114
RÖPORTAJ 12.01.2022, 12:02 12.01.2022, 14:25 Taşıma Dünyası
İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: Yeni tedarikçi girişi mevcut esnafın para kazanması ile olur

Röportaj: Erkan Yılmaz

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, servisçi esnafının çok zor bir yılı geride bıraktığına dikkat çekti:  Hem pandemi, hem de fırsatçılık peşinde koşulması nedeniyle çok zor bir yıl oldu. Servisçi ayakta durabilmenin mücadelesini veriyor. Son gelen akaryakıt zamları işin tuzu, biberi oldu. Hiç mutlu değiliz. 2022 yılından en büyük beklentimiz ise pandeminin ve yaşadığımız ekonomik zorlukların sona ermesi.  Sıfır araç temini noktasında konuştuğumuz otomotiv yöneticileri Şubat ayı ile birlikte yeni araç temin edilebileceğini söylüyorlar. Ama burada da araç ve bakım fiyatlarının çok artması da yeni araç alımını zorluyor.  İkinci el 2015 model bir araç bile 285 bin TL. Sektöre yeni tedarikçi girişi olabilmesi için öncelikle mevcut esnafın para kazanması  gerekiyor. Esnaf para kazanacak, kazandığını da çevresine aktaracak ki, yeni tedarikçi  gelsin. Şu anda kalkıp ta, ‘300 bin TL araç alıyım, 120 bin TL’de plakaya verelim’ diyecek kişiyi bulmak zor. Personel tarafında şimdi yeni yıl sözleşmeleri yapılıyor. Umarız esnafın hak ettiği düzeylere gelir fiyatlar.

Okul ücret tarifesinin uygulaması 7 Şubat’ta. Esnaf tepkili. 

Başkan Hamza Öztürk, okul servis ücret tarifesinin uygulanmasının 7 Şubat 2022’ye bırakılmasını da değerlendirdi. “Esnaftan gelen tepkiler; Ekim-Aralık döneminde mazot fiyatlarına gelen zammı nedeniyle kazandıklarımız zaten yetmiyordu, şimdi tarifenin uygulanmasının da 7 Şubat 2022 tarihine bırakılmasını anlamakta zorlanıyoruz. Bize ceza mı kesildi ? diye soruyorlar. Bu zamlar bizi ne kadar kurtaracak, bunu da öngöremiyoruz” dedi. Başkan Öztürk, “umarız 2022 çok daha iyi bir yıl olur. Tüm servis sektörünün yeni yılını kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir yıl diliyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159