Metro Turizm’de değişim başladı

banner113

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım’dan Taşıma Dünyası’na özel açıklamalar.

banner114
RÖPORTAJ 06.07.2015, 12:25 16.01.2016, 21:17 Taşıma Dünyası
Metro Turizm’de değişim başladı
RÖP: ERKAN YILMAZ

Yıldırım, “Metro Turizm, en büyük olmanın sorumluluğuyla en iyi olmanın gereklerini yapmaya başladı. 10 Temmuz itibariyle İDO ile ilk projemizi hayata geçiriyoruz; devamı da gelecek. Özel olarak 2+1 suit otobüslerimizle, birtakım yeni yatırımlarla kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Bayram hareketliliğin 10 Temmuz süreci ile başlayacağını ve bu talebe yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Mustafa Yıldırım, “1508 kayıtlı aracımızın yanında, en az 300 otobüsü de anlaşmalar çerçevesinde filomuza kattık. Bizim amacımız; insanların ihtiyaçlarına cevap vermek, insanları bayrama taşımak. insanların ulaşım taleplerini doğru bir şekilde nasıl karşılayabiliriz? Bunun çalışmalarını yürüttük ve çözüme yönelik her çalışmayı hayata geçirdik” dedi.  

2023 hedefi 60 milyon yolcu 

Bu bayramda 650 binin üzerinde yolcu taşıma hedefi belirlediklerini belirten Yıldırım, “Bu bayram Metro’nun tarihinde bir rekor olabilir. Nitelikli araba seçip kaliteli yolculuk yaptıracak, her türlü aracı -tedbirlerini de alıp- yola çıkarmaya çalışıyoruz. Rekor bizim için daha çok insana, daha iyi hizmet verme rekoru olmalıdır. İşin ticari boyutu ikinci planda. Metro Turizm’in 2023 hedefi, yılda 60 milyon yolcu olmalı. Bu hedefe ulaşma anlayışıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.  

Metro dünya markası olacak

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile Batum’da bir araya gelerek, 2016’ya yönelik yapılması gerekenleri konuştuklarını belirten Mustafa Yıldırım, “Metro Turizm hedefleri olan bir firma. En büyük olmak yetmez. En kaliteli ve güvenli firma olacak. Yolcu payını da bu doğrultuda kullanacak. Satışta akıllı sistemleri de kullanacağız. Metro, bana göre, Türkiye markası olmanın ötesinde, dünya markası olma yolunda önemli adımlar atacak” dedi.

Kalkış noktalarında CIP salonları 

Yıldırım, Metro Turizm’in 12 bin insana istihdam sağladığına dikkat çekti: “Metro çalışanlarındır, Metro yolcularındır, Metro Türkiye’nindir. Türkiye Metro’nundur. Metro Turizm’in böyle algılanmasını ve bundan sonraki kurgusunun bu olduğunu, ulusal bir marka olarak uluslararasına açılacağını, dünya markası olma yolunda önemli adımlar atacağını söylüyorum. Metro, bundan sonra yüksek hedeflere, kaliteli hedeflere koşacak. Önümüzdeki dönemde kalkış noktalarımızda, müşterilerimize ücretsiz olarak yiyecek içecek alanı yapacağız. Aynı havaalanında olduğu gibi CIP salonları oluşturuyoruz. Bu anlayıştayız, herkesin bunu bilmesini özellikle istiyoruz. Otobüs filomuzda 5 yaşından büyük araç çalıştırmayacağız. Bunları bugün konuşmak için erken ama attığımız adımlara tanık olacaksınız. Daha büyük hedefleri olan firmayız.” ■

ÖNE ÇIKANLAR... ÖNE ÇIKANLAR...

Otobüsler İDO’ya binecek 

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, 10 Temmuz itibariyle entegre taşımaya yönelik, İDO ile birlikte yepyeni bir hamle başlatacaklarını söyledi: “Taksim’den Beşiktaş’tan servis arabaları ile yolcuyu Yenikapı’ya getireceğiz. Yenikapı-Yalova arasında otobüs de gemiye binecek. Yolcu bagaj sıkıntısı yaşamadan, Yalova’ya geçecek. Yalova’dan da transit olarak Susurluk’taki tesisimize kadar gidecek. Bu, entegre taşımacılığın bugüne kadar yaşadığı başarısız deneyimlerin Metro Turizm’le önümüzdeki dönemde, mutlak başarıya ulaştığını kanıtlayan bir proje olacak. Ege yolculuklarını üç saat kısaltıyoruz. Metro’da artık değişim başladı. Metro da bundan sonra en büyük olmanın sorumluluğuyla en iyi olmanın gereklerini yerine getirmeye başladı… Devamı da gelecek. Birtakım yeni yatırımlarla 2+1 suit otobüslerimizle kamuoyunun karşısına çıkacağız” dedi.

İstanbul’dan Berlin’e 

İstanbul-Sofya üzerinden yolcuları Berlin’e de taşıyacaklarını belirten Yıldırım, “İstanbul’dan Sofya’ya kadar seferlerimiz var. Sadece Berlin değil, Münih, Frankfurt, Köln’de de hizmet vermeye başlayacağız. Daha kısa hatlarda, Avusturya gündemimizde. Bunlar önümüzdeki dönemin hedefleri. Metro en iyisi olmanın gereklerini yerine getirecek, en iyisi de olacak. Herkes de bunu böyle bilsin” dedi. 

Yorumlar (1)
gül yigit 9 yıl önce
Istanbul berlin otobüs seferinize cok sevindim cünkü ben ucaga binemiyorum bu yüzdende türkiyeye gidemiyordum insallah sürekli olur bu seferler.
banner117
15
açık
banner159