banner69

Transay Taşımacılık Başkanı Halim Aydın: Birinci Önceliğimiz Bireysel Esnafı Korumak Olmalı

banner113

Pandemi sürecinin çok zorlu geçtiğini ancak pandemi sonrasında servis sektörünün ayakta kalabilmesi için bireysel esnafın korunmasının önemini vurgulayan Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, “Bakın, net bir şekilde uyarıyorum: Bugün, bireysel esnafın yanında durmayıp, ‘kendi özmal aracımı çalıştırayım, bireysel esnafı çıkarayım’ anlayışı içinde olanlar sektöre ihanet ediyorlar. Bugün bireysel esnafı koruyamazsak pandemi sonrasında servis sektörünün de kendini toparlaması çok güç olacak. Bizim birinci önceliğimiz bireysel esnafı korumak olmalı” dedi.

banner114
RÖPORTAJ 16.05.2021, 14:54 16.05.2021, 15:20 Taşıma Dünyası
Transay Taşımacılık Başkanı Halim Aydın: Birinci Önceliğimiz Bireysel Esnafı Korumak  Olmalı

RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

1989 yılında hizmet sürecine başlayan Transay Taşımacılık, 10 bine yakın araç filosuyla personel servis taşımacılığının önde gelen şirketlerinden. Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Bireysel esnafın yanında durmalıyız 

Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, “servis sektörünün birinci önceliği bireysel esnafı korumak olmalı” diyor: Bu zorlu süreçte yapmamız gereken bireysel esnafın yanında durmak. Net bir şekilde söylüyorum: Bireysel esnafın yanında durmayıp, kendi özmal aracını çalıştırma anlayışı içinde olanlar sektöre ihanet ederler. Biz özmal araçlarımızı zorunlu olmadıkça kullanmıyoruz. Bireysel esnafı korumak adına onlara destek veriyor, araçlarının aktif şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Ama sahadan aldığımız duyumlar; bazı firmaların sadece kendi özmal araçlarını çalıştırma adına bireysel esnafı kendi kaderlerine terk ettikleri, bazı firmaların ise pandemiyi bahane ederek bireysel esnafa ödeme yapmadıkları veya geç yaptıkları yönünde. Biz bugün onları korumazsak, pandemi bittiğinde çalıştıracak bireysel esnafı nereden bulacağız? Böyle devam ederse, bireysel esnaf plakalarını ve araçlarını satmak zorunda kalacaklar. Sektörümüz için şu an en önemli konu bu. Birçok kişi şu an bunu düşünemiyor ama pandemi sonrasında bu durum bize çok büyük zarar verir. Çok dikkatli davranmalıyız ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz.

50 araç yatırımı 

Bu zorlu süreçte araç yatırımı yapabildiniz mi ? Yatırımlarınızda takas ve kredi imkanı kullanıldı mı? yönündeki sorumu Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın şu şekilde cevapladı: Pandemiye rağmen bu yılda  50 yeni araç yatırımımız oldu. Bu yatırımlarda takas ve kredi işlemi de olmadı. Alımlarımızı peşin yaptık. Transay kriz süreçlerine hazırlıklı bir firma. Zaten bir firma kurumsal değilse, finansına sahip değilse, yöneticiler bütün karanlık köşeleri göremiyorsa, böyle zor bir ortamda dibe vurur. Önemli olan zor günlerde de süreçleri iyi yönetebilmek. Bir tekneyi güzel bir havada kullanmak kolay, onu fırtınalı havada kullanabilmek ve sağ salim limana yanaştırabilmek önemli. Transay kurumsal altyapısını çok iyi oluşturmuş durumda. Bugün herkes iş süreçlerinde dijitalleşmeyi konuşurken, biz 3-4 yıl önce dijitalleşme adımları attık. Yeni oluşturduğumuz yazılım ekipleriyle işleyişi tamamen kontrol altına alabileceğimiz yazılımlar geliştirdik. Bu alana 20 milyon TL yatırım yaptık. Pandemi başladığında da yaptığımız yatırımların kazanımlarını gördük. Her zaman müşteriye en iyi hizmeti sunmaya odaklı bir firma olduk. Burada eğitimli personelin de önemini bilerek farkındalık oluşturduk. Transay’ı finansman açısından da güçlü bir firma haline getirdik. 

Gelecek çok parlak

Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın’a borsaya açılma planınız var mı sorusunu yönelttim: “Şu ana kadar böyle bir girişim düşünmedik. Ama gerekli olursa ilerde bu adımı atabiliriz. Transay kurumsal kimliği, güçlü finansman yapısıyla borsaya rahatlıkla açılabilecek bir firma. Transay’ın şu anda 900 çalışanı, 9-10 bin arasında bireysel esnafı var. Bizim 20 bin araç çalıştıracak altyapımız var. Bu zorlu süreçte eğer sektör bireysel esnafa sahip çıkabilirse, bilişim süreçlerine daha iyi entegre olursa pandemi sonrasında geleceği de çok parlak olacaktır.

Pandemi 1 yıl daha devam edebilir, dikkatli olalım

Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın’a; 2020 Mart ayında başlayan pandemi de 1 yılı aşkın bir süreyi geride bıraktık. Siz bundan sonrasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu da yönelttik?
En iyimser tahminle pandeminin 2022 Haziran ayına kadar devam edeceği düşüncesindeyim. Bunu göz önüne aldığımızda sektörün önde gelen firmalarının bugüne kadar elde edilen kazanımların kaybedilmemesi adına daha fazla sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Hep vurguladığım noktayı bir kez daha dile getiriyorum; bu zorlu süreçte bireysel esnafı korumaya, desteklemeye devam etmeliyiz. Umarız, bayram sonrasında tüm dünya ve ülkemiz adına çok daha olumlu gelişmeler olur.  Tüm ülkemizin, sektörümüzün Ramazan Bayramını bu vesileyle kutluyorum. ■

Yaptığın işi doğru yap

Transay Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın’a, lojistik sektörü bu kadar hareketliyken, ‘keşke bu alanda yatırım yapsaydım’ dediğiniz oldu mu sorusunu da yönelttim: “Hiç bir zaman bunu düşünmedim. Benim mesleğim servis taşımacılığı. En iyi bildiğiniz işi yapacaksın. Personel taşımacılığı zor bir iş. Her sürecinde insan var ve bu süreçleri yönetmek hiç de kolay değil. Sen yaptığın işi doğru yap, lojistiği başkaları yapsın.”

İzmir’de Transay lider konumda

İzmir’de Transay’ın servis taşımacılığında lider konumda olduğunu belirten Halim Aydın, “İzmir’de 1500’ün üzerinde araçla hizmet veriyoruz. Yatırımlarımıza da devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı son plaka ihalesine girdik ve 20 adet S plaka yatırımı daha yaptık” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159