Turse Turizm YKÜ Efe Ünver: 2022 beklentimiz, 2019 iş hacmine ulaşabilmek

banner113

Turse Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Efe Ünver, 2021 yılı ve 2022 beklentilerine yönelik sorularımızı cevapladı. Efe Ünver, 2022 hedeflerinin 2019 sezonunu tekrar yaşamak olduğunu belirtti. 

banner114
RÖPORTAJ 12.01.2022, 12:54 13.01.2022, 17:39 Taşıma Dünyası
Turse Turizm YKÜ Efe Ünver: 2022 beklentimiz, 2019 iş  hacmine ulaşabilmek

Röportaj: Erkan Yılmaz

Turse Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Efe Ünver, 2021 yılı ve 2022 beklentilerine yönelik sorularımızı cevapladı. Efe Ünver, 2022 hedeflerinin 2019 sezonunu tekrar yaşamak olduğunu belirtti.  

■ 2021 yılını nasıl geçirdiniz, belirlediğiniz hedeflere ulaşabildiniz mi? 2022 yılına yönelik beklentilerinizi, hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

- Sezon Pandemiden dolayı geç açılmasına ve yaklaşık yarım sezon geçirmemize rağmen kalan sürede hedeflerimizin ciro ve iş hacmi olarak çok üzerine çıktık. 2022 sezonu normal şartlarda iyi geçecek. 2022 hedefimiz 2019 sezonunu tekrar yaşamak.

■ 2022 yılına ilişkin otobüs ve diğer alanlarda yatırım planlarınız nelerdir? Artan maliyetler bu planlarınızı ne kadar etkiliyor?  

- Çalışmış olduğumuz firma misafirlerinin bireysel taşımaya artan talepleri üzerine özmal filomuza 2022 yılında minibüs alımı yapacağız. Turse Premium adı altında üst segment taşımacılık yapmayı planlıyoruz.

■ Artan enflasyon ve döviz kurları nedeniyle tüm maliyetlerde önemli artışlar olmaya devam etmekte. Bu durum sizin genel politikalarınızı ve ücret politikalarınızı ve sözleşmeli (kiralık otobüs) çalıştırma politikalarınızı nasıl etkileyecek? Bu konularda firmaların ortak hareket etmesi önerilerine nasıl bakıyorsunuz? 

- Maliyetlerin artması kaçınılmaz. Bu anlamda satış fiyatlarız da kiralama fiyatlarımız da tabi ki yansıyacaktır. Hiçbir fiyat eski mantıkla hesaplanamaz ve sürdürülemez. Sektörde ortak hareket etmek  bilinçli olmak uzun vadeli planlar yapmak herkese fayda sağlayacaktır.

■ 2022’de araç ve şoför temini noktasında sıkıntılar yaşanabileceği dile getiriliyor. Bu konuda düşünceleriniz ve sizin kendi firmanız adına bu soruna yönelik çözüm için yürüttüğünüz çalışmalarınız neler? 

- Araç ve şoför temini zaten son yılarda yaşadığımız ve bildiğimiz sıkıntılar. Hep yaşadık ve yaşayacağız da Araç sıkıntısını özmal yatırımlar ve farklı kiralama yöntemleri ile çözeceğiz. Şoför ihtiyacını da bünyemizde ki Turse Akademi çerçevesinde kendimiz yetiştirip meslek sahibi yaparak, üniversitelerin ilgili bölümleriyle koordine olarak çözeceğimize inanıyoruz. Artık bir şeyleri dışarıdan bekleme şansımız yok. Kendi içimizde ama akademi ama eğitim ile çözeceğiz. ■

Yorumlar (6)
Dursun ozkan 2 yıl önce
Sofor 24 saat çalışmaz hakkı 8 saattir
Attila öncü 2 yıl önce
Attila öncü iş 7/24 paraya gelince asgari ücret sonrası şöför sıkıntısı var çünkü şöförler mesleği terkediyor
ramazan ömer yildiz 2 yıl önce
turse Ailesiyle birlikte çalışmak onur duyuyorum sayiin suat bey sayiin efe suat bey rabbim islerinde kolayliklar dilerim saygilarimla ramazan ömer yildiz zonguldak eregli
Veysel yalçı 2 yıl önce
Antalya'da turizmin tek adresi TURSE
ANTALYA /MANAVGAT NAZMİ TAŞ 2 yıl önce
TURSE AİLESİNDE ÇALIŞMAK GÜZEL BİR DUYGU İNSALLAH SEZONA YİNE TEKRARDAN TURSE TURİZM DİYECEĞİM SAYIN SUAT ÜNVER EFE ÜNVER BEYE İŞ HAYATLARINDA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM
Feysel sudemir 2 yıl önce
Biz iki sene tursede çalıştık Suat ve ede beyden çok memnunuz Allah yardımcıları olsun ekmeklerini yedim Antalya’nın en sağlam şirketidir
banner117
15
açık
banner159