banner69

Adıyaman Anka Turizm Maraton aldı, 4 otobüs sipariş verdi

banner113

Anka Turizm’in tercihi Maraton oldu. Aracı TEMSA Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat, Anka Turizm firma sahibi Kenan Taş’a teslim etti. Teslimatta Ahmet Taş ve şirket çalışanları da hazır

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.12.2022, 15:18 04.12.2022, 15:23 Taşıma Dünyası
Adıyaman Anka Turizm Maraton aldı, 4 otobüs sipariş verdi

Röp: Erkan YILMAZ 

2017 yılında şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanına adım atan filosundaki 14 aracın 12’sinin TEMSA Maraton olduğunu belirten Adıyaman Anka Turizm firma sahibi Kenan Taş, yeni yatırım ve sektördeki mevcut durumu Taşıma Dünyası’na değerlendirdi. Yeni Maraton yatırımı ile birlikte TEMSA’ya 4 adet daha sipariş verdiklerini belirten Kenan Taş, “ Araçları yıl sonuna kadar filomuza katacağımızı umuyoruz. Olmadığı taktirde 2023 yılında toplam 10 adetlik bir TEMSA Maraton yatırım hedefimiz var” dedi.

Yakıt tüketiminden çok memnunuz

Adıyaman Anka Turizm firma sahibi Kenan Taş, TEMSA Maraton tercihlerini de şu şekilde açıkladı: Yolcularımız araçların konfor düzeyinden çok memnun. Bizde araçların üst düzeydeki güvenlik donanımlarından, yakıt tüketiminden, bağaj kapasitesinden çok memnunuz. Yeni araçlar ile İstanbul seferinde yaklaşık 100 litre daha düşük yakıt tüketimi oluyor. 100 litre de bugün 2 bin 500 TL gibi bize bir tasarruf sağlıyor. Aylık da 80 bin TL’yi buluyor bu miktar” dedi.

2022 otobüsçüler için altın yıl

2022’nin otobüsçüler için altın yıl olduğunu vurgulayan Kenan Taş, “Hareketli ve kazançlı bir sezon geçirdik. Sadece maliyetleri yönetmekte zorlandık. Geçen sene 5 bin TL olan bir lastik 8 bin TL’yi geçti. Asgari ücrete yapılan zamlar personel maaşlarına yansıtma durumunda olduk. Bu sektörün her sürecinde personel istihdamı çok önemli. Çok fazla personel bulundurmak durumundasınız. Araçların bakım maliyeti, otoban ücretleri yüksek. Artan maliyetleri bilet fiyatlarını yüzde 100 olmasada yüzde 45 oranında  yansıttık. Araçlarımız doldu. 4-5 aylık süreçte paket çalıştı. Yaz sezonunda bilet fiyatları İstanbul için 550 TL idi. Mazotun o dönemde litre fiyatı 28 lira idi. Şu anda 23 lira. Bizde bu indirimi yolcumuza 480-490 TL civarına çekerek yansıtıyoruz ” dedi. 

2023 sonunda 28 araçlık filo 

2023 yılında hareketliliğin yine çok yüksek olacağını düşündüklerini belirten Kenan Taş, “Gelecek yıl seçim hareketliliği olur. Sonra bu hareketlilik sezon da devam eder. 2023 yılı sonuna kadar biz araç filomuzu 28’e tamamlamak istiyoruz. TEMSA araç temin edebilirse filonun yine yüzde 90’ı TEMSA olur. TEMSA ile işbirliği ve diyalog sürecinden çok memnunuz. Gecenin saat 01.00’inde bile gerek satış gerekse de satış sonrası tarafının en üst düzeyindeki yöneticisine ulaşabiliyoruz  ” dedi.

Asgari ücret artışında sektöre destek talebi 

Yıl sonunda asgari ücrete yönelik yapılan tahminlerin 8-9 bin TL civarında olduğunu belirten Kenan Taş, “Bu artışlar personel maaşlarının yanısıra primleri de arttıracak. Bizim devletten beklentimiz bu noktada istihdamın korunabilmesi için belirli vergi teşvikleri, destekler sağlaması. Çalışanların tabiki hayat koşullarının iyileştirilmesi önemli. Ama işverenlerin de belirli ölçüde korunması gerekiyor” dedi.

Yeni Yönetmelik beklentisi  

Kenan Taş, yıl sonuna kadar yayınlanması beklenen Yönetmelik ve gündeme gelen düzenlemelerle ilgili de şunları söyledi: Kaptan yaşının 24’e çekilmesi konuşuluyor. Bence trafik güvenliği açısından bu yalnış olur. Kaptanların sorumluluğu ağır. 24 yaş çok genç. 45-50 kişiyi teslim ettiğiniz insanların daha sorumluluk bilincinde olması gerekir. Tecrübesiz kaptan ile yola çıkmak gerçekten sıkıntı olur. Yine asgari özmal kapasitenin yaş sınırınında 12’den 15’e çekilmesi de yalnış olur. O zaman çok daha fazla aracın yolda kaldığını ve yolcuların mağdur olduğunu görebiliriz. Belgelerin birleşmesi noktasında yurtiçi ve yurtdışı belgelerin birleşme daha doğru olur. Bizim yük taşımacılığı tarafında da varız. Ben C2 belgesi ile ben yurtiçinde ve yurtdışında taşımacılık yapabiliyoruz. A-Taş Lojistik şirketimizin adı. 158 adetlik bir kamyon filomuz var. Yük taşımacılığı alanına 1959 yılında babam Hasan Taş faaliyet göstermeye başlamış ve bugünlere kadar devam edilmiş. Lojistik tarafı yolcu tarafını finanse eder halde biraz” dedi.

Adıyamanlı otobüsçülerin TEMSA ilgisi bizi mutlu ediyor

TEMSA Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat, “Adıyaman şehri ve otobüsçüleri TEMSA için özel bir önem taşıyor. Bu bölgede ağırlığımız çok yoğun. Yıllardır da bölge otobüsçüsünün tercihi TEMSA yönünde olmaya devam ediyor. Araçlardan duyulan memnuniyet de yeni yatırımların yine TEMSA yönünde olmasını sağlıyor. Anka Turizm ‘in 2023 yılına yönelik hedefleri büyük.Bizde bu hedeflerin hayata geçmesi için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız, yeni aracın Anka Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum”dedi. ■ 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159