Adnan Bulut Otomotiv’den Görele Seyahat’e 2 Travego

Denizli Çivril merkezli Adnan Bulut Otomotiv, Görele Seyahat’e 2017 model 2 adet Travego teslimatı gerçekleştirdi. Aracın teslimatını Adnan Bulut Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bulut Görele Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal’a yaptı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 15.11.2022, 17:49 22.11.2022, 11:20 Taşıma Dünyası
Adnan Bulut Otomotiv’den Görele Seyahat’e 2 Travego

Haber-Röportaj: Erkan Yılmaz

Denizli Çivril merkezli Adnan Bulut Otomotiv, Görele Seyahat’e 2017 model 2 adet Travego teslimatı gerçekleştirdi. Aracın teslimatını Adnan Bulut Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Murat Bulut, Görele Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal’a yaptı. 

Görele Seyahat filosunda yeni yatırımla birlikte tamamı Mercedes markasından olmak üzere toplam 12 adet büyük otobüs bulunduğunu belirten Hasan Ali Kodal, “Sıfır araçlara erişim fiyatlar açısından kolay olmadığı için filomuzdaki araçları gençleştirme yoluna gittik. Adnan Bulut Otomotiv ile yaptığımız işbirliği ile filomuza 2 adet 2017 model Travego kattık. Şehirlerarasının yanısıra turizm taşımacılığı alanında da faaliyet gösteriyoruz. Turizm tarafı ile baktığımızda filomuzda küçük ve büyük otobüsün sayısı 32 adet” dedi.

Adnan Bulut Otomotiv ile 30 yılı aşkın işbirliği

Adnan Bulut Otomotiv ile 30 yılı aşkın süredir iş birliği yaptıklarını da açıklayan Hasan Ali Kodal, “İkinci el araçlarda tercihimiz hep Adnan Bulut Otomotiv oldu. Herkesin ticaret yaparken iyi anlaştığı, güven duyduğu bir kişi, bir kurum vardır. Bizim de Adnan bey ile 30 yılı aşkın süredir güvene, dostluğa dayanan bir sürecimiz var. Karşılıklı birbirimizden çok memnunuz. Küçük otobüs veya büyük otobüs tarafında ikinci elde işbirliğimiz hep Adnan Bulut Otomotiv ile oldu. Sayın Hasan Murat Bulut’ta yeni yatırım sürecinde bize çok destek verdi” dedi.

Mercedes tercihi 

Genelde yeni yatırım tercihlerinin Mercedes markası yönünde olduğunu belirten Hasan Ali Kodal, “Türkiye koşullarına en uygun araç Mercedes. Yedek parçasını, ustasını her yerde bulabiliyoruz. Mercedes’in her yerde servisi var” dedi.  

Otobüslere “Tek Rakibimiz THY” diye yazılırdı, şimdi bu gerçek oldu 

Görele Seyahat’in 2001 yılında şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyetlerine başladığına dikkat çeken Hasan Ali Kodal, “Bizim aile olarak şehirlerarası alanda bulunduğumuz süre çok daha uzun ama Görele Seyahat olarak 21 yıldır bu alandayız. Kooperatif şeklinde başlayan süreç daha sonra ekonomik koşullar sonucunda tek bir kişiye kadar düştü” dedi. 

Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte bilet fiyatlarının düştüğünü belirten Hasan Ali Kodal, “Eskiden otobüsçüler şaka olsun diye.. ‘Otobüslere Tek Rakibim THY’ yazdırırdı. Şimdi gerçekten otobüsçünün rakibi THY oldu. Artık uçak bilet fiyatlarına bakıyoruz, onlar bilet fiyatlarını düşürünce bizde düşürüyoruz. Onlar yükseltince bizde yükseltiyoruz. Trabzon-Ankara, Ankara-Bursa, Trabzon-İstanbul hattında hizmet veriyoruz. Yazın Trabzon-İstanbul hattında bilet fiyatı 750 TL iken, şu anda 500 TL. Şimdi geliş-gidiş 70 kişi taşınacak ki maliyet kurtarsın. Trabzon-İstanbul seferi geliş-gidiş otobanla birlikte 23-24 bin hatta 25 bin TL’yi bulabiliyor ” dedi.

Cirolar yükseldi ama... 

Yaşanan ekonomik gelişmeler sonucunda alım gücünün düştüğünü belirten Hasan Ali Kodal, “1 sene öncesine göre cirolar yükseldi. Ama paranın da bir değeri kalmadı. 2021’e göre bu yıl daha iyi para kazandık ama masrafların artması nedeniyle paramızın bir değerinin olmadığını fark ettik. 1 otobüs lastiği 10 bin TL oldu. Daha önce 2 bin 500 TL’ye alıyorduk. Sizin kazancınız 50 iken, 100 oldu ama maliyet 2.5’dan 10’a çıktı. Masraflarda 4 kat artış var. Herkes elde ettiği ciroya baktığında iyi ciro elde ettiğini gördü. Ama arabasına bakım, sigorta, yedek parça aldığında elde ettiği para yetmedi. Murat beyden aldığımız otobüslerin altına 6 lastik aldık. 70 bin TL para ödedik. Kaskosu 200 bin TL. Bu maliyetlere baktığınızda yapılacak bir iş gibi görünmüyor. Ama 21 yıllık bir firmamız var. Yatırımımız, bir geçmişimiz, emeğimiz var. Mecburen sabır diyerek gidiyoruz” dedi.

2023 hareketli geçecek

2023 Haziran ayında yapılacak genel seçimin bir seyahat hareketliliği getireceğini, yaz sezonunda da bu hareketliliğin süreceğini belirten Hasan Ali Kodal, “2023 inşallah bereketli olacak. Gelecek yıldan en büyük endişemiz akaryakıtın daha da yükselmesi” dedi. 

Mart ayında otobüs yatırımı 

2023 yılının Ocak ayından sonra gelişmelere bakacaklarını ve Mart ayında yine ikinci el otobüs yatırımı yapabileceklerini vurgulayan Hasan Ali Kodal, “Şu anda krediye erişimde sıkıntı var. 12-24 ay vade ile maliyeti çok yüksek olan bir aracı aldığınızda onun faiziyle birlikte ödemek çok güç hale geliyor. Biz ikinci eli tercih edeceğiz. Eğer ödeme koşulları uygun olursa tabi ki sıfır almak isteriz” dedi.

D1 ve D2 birleşmeli

Yeni Yönetmelikte belgelerin birleştirilmesine yönelik açıklamaları izlediklerini de belirten Hasan Ali Kodal, “Belgelerin birleşmesinde bizim beklentimiz D1 ve D2’nin tek belge haline gelmesi. Araç sayımız yetersiz olduğunda sıkıntı yaşıyorum. Belgeye araç kaydırmak istediğimde ücret ödemek zorunda kalıyorum. Bence D2 ve B2 yerine D1 ve D2 birleşse. Araç almak çok zor hale geldi. Asgari özmal araç yaşının 15’e yükselmesi doğru. Şoför yaşının da 24’e çekilmesi de doğru bir adım. Ancak bu sektörün en önemli sorunlarından birisinin de bir meslek lisesinin, üniversitesinin olmaması. Keşke bu sektörün bir okulu olsa. Bizim yaptığımız iş hiç basite alınacak bir iş değil. 50 kişiyle 17 saat, 24 saat birarada yolculuk yapıyorsunuz. Hizmet süreçlerinde yer alan insanların da eğitimli olması önemli” dedi.

Görele Seyahat müşterileri ile gönül bağını iyi kurmuş bir firma

Görele Seyahat ile işbirliğine yönelik açıklamalarda bulunan Hasan Murat Bulut, “30 yılı aşkın süredir Görele Seyahat ile işbirliğimiz var. Gerek küçük otobüs, gerekse de büyük otobüs olsun hepsinin alımını, satımını bizle yaparlar. Bu süreçte çok güzel anlaştık. Görele Seyahat yöresel bir firma. Müşterileri ile gönül bağını iyi kurmuş bir firma. Bu işi ticaretin çok ötesinde gönülden, büyük bir sevgiyle yapmaya çalışıyorlar. Yeni araçlarımız Görele Seyahat ailesine hayırlı olsun, bol kazançlar getirsin” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159