banner69

Araba eskidikçe servetiniz azalıyor, yeni yatırım bir zorunluluk

banner113

“Teker dönmediği takdirde çark dönmez” açıklamasını yapan Yükseller Aksaray Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, “Maliyetlerimizin daha da artacağı endişesi taşıyoruz. İki cıvata sıktırmak için sanayiye gidiyorsunuz, ‘ver 300 lira, ver 500 lira’ yedek parçaların zaten yanına varılmıyor. Maliyetler çok ağır. Yeni yatırım artık bir zorunluluk oluyor. Araba eskidikçe servetiniz azalıyor. Eski arabanın değer artışı ile yeni arabanın artışı arasında büyük farklar var. Bu devirde peşin araba almak sıkıntı. Ödeyebilirsen borçlanarak alacaksın” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 24.05.2022, 16:48 24.05.2022, 16:54 Erkan YILMAZ
Araba eskidikçe servetiniz azalıyor, yeni yatırım bir zorunluluk

Yükseller Aksaray Birlik filosuna 3 adet Temsa Maraton VIP katma mutluluğunu yaşadı. Aksaray Birlik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, sektörün mevcut durumu ve sezona yönelik beklentilerle ilgili Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ/ Erkan YILMAZ

50 yılı aşkın süredir taşımacılık alanında olduklarını ve bu işin baba mesleği olduğunu belirten Ayhan Yüksel, “2008 yılında şehirlerarası alanına adım attık. Şehirlerarasının yanı sıra turizm taşımacılığı ve personel servis taşımacılığı işimiz bulunuyor. Turizm ve servis işi ile birlikte 50 civarında aracımız var” dedi.

2-3 bin TL kalırsa iyi, eski günleri arıyoruz

Ramazan Bayramı’nda yolcu talebinin eski bayramlar gibi olmadığını da aktaran Ayhan Yüksel, “3 gün gidiş, 3 gün dönüşte biraz hareketlilik oldu. Şu an talep daha düşük. Eskiden biz bayrama 5 gün kala her gün 10 araç kaldırırken maalesef 3 araba ile yetinebildik. Araçlar dolu gidip geldi. İstanbul-Aksaray hattı bilet fiyatlarımız bayram sürecinde 375 TL’ydi. Şu an düşük talep nedeniyle 300 TL’ye geriledi. İstanbul-Aksaray hattında geliş-gidiş maliyeti otoban, köprü, şoförle birlikte her şey dahil 14 bin TL. Aksaray transit geçiş noktası. Doğu’ya ve batıya geçiş yapan çok sayıda otobüs firması var. Onlar düşük kestiği için bizde bilet fiyatlarını geriye çektik. Biz artık sefer sonrasında 2-3 bin TL kaldıysa iyi diyoruz. Eski günleri arıyoruz” dedi.

Özel otomobil kısa hatlarda avantajlı

Yeni sezona yönelik beklentilerini açıklayan Ayhan Yüksel şunları söyledi: “Mazotun bu fiyat seviyeleri ile sezondan beklentimiz çok yüksek değil ama yapacak bir şey yok. Özel otomobilden otobüse yönelim olabilir,ama bu düşünce uzak mesafeler için çok daha geçerli. Aksaray-Konya 140 km, 3 kişi gittiği zaman her türlü otobüsten avantajlı. Ankara 230 km 3 kişi ile şu anda geliş/gidiş 600 lira, özel otomobille aynımaliyette. Üstelik gitmek istediği noktaya daha rahat ulaşım imkanı var, özel otomobiliyle. Otobüsle gitmek kısa yollarda pek avantajlı olmuyor.”

Turizm tarafında hareketlilik

D2 belgesi ve TÜRSAB belgesine de sahip olduklarını belirten Ayhan Yüksel, “Tur işi fena gitmedi. Okullar kapandıktan sonra o tarafta bir hareketlilik olabilir. Fabrika servisimiz var. Niğde’ye çalışıyorlar. Şu anda hayatımızı şehirlerarasından çok diğer alanlardan kazanıyoruz. Şehirlerarasındaotobüsten para kazanmaumudumuzu yitirdik. Taşımacılık alanı dışında başka alanlara yönelmedik. ‘Bir kötülüğümüz o” dedi.

Çocuklar okudu çok şükür

Çocukları bu işin içine çok katmadık. 4 kardeşiz. Bir kardeşimin 3 oğlu var. Onlar garajda. En büyük ağabeyimin 7 çocuğu var. 3’ü doktor, 1’i mühendis. Benim 3 çocuğum var. Kızım psikolog olacak. Oğlum mimar, yurtdışında kendine çalışıyor. Biri de işletmecilik yapıyor. Otobüsçülükte pek bir şey öğrenmedik ama çocukları okuttuk, çok şükür. Onlar okudular ama feleğin çemberinden de geçtiler, muavinlik yaptılar.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159