banner69

Balıkesir Uludağ Turizm, 5 adet Mercedes-Benz Tourismo 16 2+1 satın aldı

banner113

50 yıldır şehirler arası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Balıkesir Uludağ Turizm, Mercedes-Benz Türk’ten siparişlerinin ilk5 adedini Mercedes-Benz Tourismo 16 2+1 RHD olarak teslim aldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 16.08.2022, 15:20 23.08.2022, 15:58 Taşıma Dünyası
Balıkesir Uludağ Turizm, 5 adet Mercedes-Benz Tourismo 16 2+1 satın aldı

Mercedes-Benz Kamyon Finansman A.Ş.’nin kredi desteği ile Mercedes-Benz Türk Bayisi Has Otomotiv tarafından satış işlemleri yapılan araçlar için 16 Ağustos 2022 Cuma günü bir teslimat töreni düzenlendi. Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük Kampüsü’nde gerçekleştirilen teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Filo Satış Koordinatörü Taylan Özyiğit, Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Özgür Taşgın, Mercedes-Benz Kamyon Finansman Otobüs Satış ve Pazarlama Müdürü Kemal Üşenmez, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Karaaili, Has Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban tarafından, Balıkesir Uludağ Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Şengörenoğlu ve F. Tağmaç Şengörenoğlu ile İşletme Müdürü Altay Ermin’e teslim edildi.

Teslimatlar devam edecek

Törende açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, “Bugün burada teslim ettiğimiz araçların bedelleri 3 ay öncesinden alındı. Şimdi teslimatları yapılıyor. Önümüzdeki aylarda da bu tür toplu teslimatlar için bir araya geleceğiz. Bu teslimat çok önemli. Balıkesir Uludağ 50 yıldır sektörde hizmet veriyor. Bu süreci başarılarla devam ettirmek gerçekten çok zor. Bundan sonraki süreci de başarıyla yöneteceklerine inanıyoruz. Markamıza tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Yüksek teknolojiye sahip son model araçlarımızın firmaya ve müşterilerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu yatırımlar takdire şayandır

Törende konuşan Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali’de, şunları söyledi: Böylesine zor bir dönemde, ekonomik pandemiyi yaşadığımız bu süreçte bu tür yatırımlar takdire şayandır. Yolcuların satın alma gücünün düştü, maliyetler arttı. Ancak otobüsçülükte yenilenmekte gereklilik. Hep söylediğim bir söz var; yenilenin, yenilmeyin. Yeni yatırımı için firma yönetimini tebrik ediyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum. Doğru bir zamanda yatırım. Bu işbirliği sürecinde emekleri olan Sayın Soner Gönültaş’a ve Mercedes-Benz Türk yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

50 yılımızda böylesine güzel bir tören nasip oldu

Törende Balıkesir Uludağ Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Tağmaç Şengörenoğlu’da açıklamalarda bulundu: Fehmi Şengörenoğlu’nun firmayı kurmasından bugüne 50 yıllık bir süreç geçti. 50. Yılımızda böylesine güzel bir tören yapmak çok şükür nasip oldu. Sektörün bu süreçte ne kadar zorluklar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bu süreçte filomuzun yenilenmesinin çok önemli olduğuna inandık. Mercedes-Benz Türk ‘de bu süreçte otobüsçünün yanında olduğunu gösteren bir duruş sergiledi. Satış sürecinde Mercedes-Benz Türk ve Has Otomotiv Yöneticileri çok destek verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizler bu firmayı çok daha uzun yıllar sürdürülebilir şekilde yönetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Burada yazıhanecilerimiz ve çalışanlarımız da bizi yalnız bırakmadılar. Yolcu memnuniyetini göz önünde bulundurarak bu yatırımlara devam etmek istiyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk’ten Türkiye’de bir ilk

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği son teknolojiye sahip seyahat otobüsleri ile uzun yıllardır pazardaki öncü konumunu koruyan Mercedes-Benz Türk, seyahat otobüslerindeki tüm yolcu koltuklarında üç noktalı emniyet kemerleri kullanan Türkiye’deki ilk marka oldu.

Mercedes-Benz Türk, Ağustos ayından itibaren tüm Mercedes-Benz Travego ve Tourismo modellerinin yolcu koltuklarını üç noktalı emniyet kemerleri ile üretim bantlarından indirmeye başladı. Marka, standart donanım olarak sunmaya başladığı üç noktalı emniyet kemerleri ile güvenlikte çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Söz konusu emniyet kemerlerinin kullanımı ile olası bir kazada yolcuların ağır şekilde yaralanma risklerinin yüksek oranlarda azaltılması hedeflenerek seyahatler daha güvenli hale gelebiliyor.

Türkiye’deki yasal düzenlemelere göre; sadece sürücü, host/hostes ve bazı yolcu koltukları için üç noktalı emniyet kemerleri zorunlu olmasına rağmen Mercedes-Benz Türk, Mercedes-Benz Travego ve Tourismo modellerinin tüm yolcu koltuklarında üç noktalı emniyet kemerlerini standart donanım olarak sunarak güvenlik standartlarını yasal gerekliliklerin de üzerine yükseltmiş oldu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159