Bayraktarlar Merkon’dan Günaydın Tesisleri A.Ş’ye 2 adet Tourismo teslimatı

banner113

Özkaymak Turizm bünyesinde 2009 yılından beri hizmet veren Günaydın Tesisleri A.Ş Mercedes-Benz Tourismo yatırımlarını sürdürüyor. Şirketin Bayraktarlar Merkon’dan teslim aldığı 2 adet Tourismo ile Özkaymak Turizm filosunda bulunan otobüs sayısı 4’e çıktı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 29.03.2023, 19:39 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Günaydın Tesisleri A.Ş’ye 2 adet Tourismo teslimatı

Özel Haber/ Erkan YILMAZ

Günaydın Tesisleri A.Ş ve Gülpınar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gülpınar yeni yatırımlar ve sezona yönelik beklentilerini Taşıma Dünyası’na açıkladı.

Ön ödemeli sistemle aldık

2022 Temmuz ayında yine Tourismo yatırımı yaptıklarını ve o süreçte Mercedes-Benz Türk ile 2 adet daha Tourismo alımına yönelik görüşmelerde bulunduklarını belirten Kemal Gülpınar, “O dönemde araç temini noktasında sıkıntılar vardı. Biz siparişimizi verdik ve 2022 Eylül ayında ön ödemeli sistemle alıma yönelik adımlarımızı attık. Araç temininde sıkıntıların 2023 yılında da devam etmesi nedeniyle ancak 2 Tourismo aracımızı teslim alabildik. Ön edemeli sistem sayesinde araçlarda yaşanan fiyat artışlarından etkilenmemiş olduk. Bu bir avantaj oldu” dedi.

Tourismo’dan çok memnunuz

2 adet Tourismo yatırımı ile Özkaymak Turizm bünyesinde 4 aracın hizmet verir hale geldiğini belirten Kemal Gülpınar, “2021 ve 2022’de 1’er adet Tourismo aldık. 2023’de 2 adet ile toplam 4 adet Tourismo aracımız oldu. Mercedes-Benz Kamyon Finansman’ ının Ekim ayında yaptıkları kampanyadan kredi kullandık. Tourismo otobüslerden biz de yolcular da çok memnun. Otomatik vites oluşu ilk başta bizi biraz endişelendirse de 2021 yılından beri kullandığımız araçlarda hiçbir sıkıntı yaşamadık, Yakıt tüketiminden de çok memnunuz. Pandemi sürecinden sonra çok ufak tefek yedek parça temininden sorunlar yaşıyoruz ama onu da çözebiliyoruz. Özkaymak Turizm bünyesinde araçlarımızın çalışmasından zda çok memnunuz. Artık iş ortaklığının da ötesinde aile gibi olduk. Sağolsun Sayın Erol Özkaymak çok ilgili, eksiğimiz de hemen yardımcı oluyor. İlişkilerimiz çok güzel. Birbirimizi destekleyerek gidiyoruz” dedi.

Maksimum 4 yılda bir otobüsleri yenileriz

İhtiyaca göre yeni yatırımların da olabileceğini aktaran Kemal Gülpınar, “ Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Araçlarımızı da yenilemeye devam edeceğiz. Eski araba ile çalışmak istemiyorum. Çünkü eski araba ile sanayide uğraşacak vaktimiz yok. Bizim aracımızın yenileme süreci geldiğinde maksimum 4 yılda bir yenileriz, ya da ilave araç ihtiyacı var denildiğinde araç alırız. Şu an ilave araç almak istediğinizde yeni araç yok” dedi.

Pandeminin bedelini ödüyoruz

Araç temininde yaşanan sıkıntıların 1990’lı yılları hatırlattığını aktaran Kemal Gülpınar, “O dönemlerde de sıraya girer ekstra 10 bin mark fazla vererek (Euro değildi o zaman) araç alabilirdik. Otobüs 90’lardaki gibi bugün de adeta karaborsa oldu. Biz aslında bu yaşadıklarımızla pandeminin bedelini ödüyoruz. Sadece otobüs sektöründe yaşanan bir durum da değil. Otomobil de alsanız, konutta almak isteseniz aynı sorunu yaşıyorsunuz. Biz inşaat işiyle de uğraşıyoruz. Geçen yıl 700-800 bin TL’ye sattığımız konutlar şimdi 2.5 milyon TL’ye çıktı. 2 yılda pandemi de kaybettiğimiz süreç aslında yerine gelmek istiyor. Tüm dünyada da bunun etkileri yaşanıyor ” dedi.

Araçların kaskosunu 210 bin TL’ye yaptırdıklarını belirten Kemal Gülpınar, “En uygun verilen fiyatlar bu oldu. Sigorta maliyetleri çok arttı. Sigorta şirketleri bu rakamlara dahi otobüs sigortası yapmaktan kaçınıyor. Ama bizde yaptırmak zorundayız. Araçların fiyatları da çok yükseldi. Onlarda bir yandan haklı” dedi.

Ülkemizin başı sağolsun

Yaşanan ekonomik sıkıntıların atlatılmasının Türkiye’de daha da uzun süre alabileceğine de dikkat çeken Kemal Gülpınar, “Çok büyük bir felaket yaşadık. Büyük bir yıkım oldu. Çok büyük bir şok yaşadık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ülkemizin başı sağolsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması içinde elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Bölgedeki insanlara yardım bir iki ay ile halledilebilecek bir durum değil. Bölge insanına daha uzun süreli ve organize şekilde yardımlar yapmaya devam etmeliyiz. Bölge de kıyafet, gıda herşeye ihtiyaç var. Bunu da zamana yayarak yapmak önemli. Ben hadi yardım edeyim, gönlümü rahatlatayım denilmemeli. Bu sürekli aklımızda olmalı” dedi.

Taşımacılar çok önemli bir dayanışma gösterdi

Taşımacıların bu süreçte çok önemli bir dayanışma sergilediğini de belirten Kemal Gülpınar, “Özkaymak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erol Özkaymak bunun çok duyulmasını istemiyor ama depremin olduğu andan itibaren 10 aracı bölgeye tahsis etti. Ücretsiz taşımalar yapıldı. Yıl sonuna kadar da bu süreç devam edecek. Bölgede buna ihtiyaç hep olacak. Bizde elimizden gelen desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Türk milleti böyle bir durumda nasıl bir dayanışma içinde olabileceğini de göstermiş oldu” dedi.

Hareketlilik bayram ile artacak

Yaşanan sorunlara rağmen iyi bir sezon beklentisi içinde olduklarını da belirten Kemal Gülpınar, “Biz bölgesel olarak Akdeniz’e çalıştığımız için bazı avantajlara sahibiz. Bizim güzergahımız tatil yolu. Turizm olmadığı zaman iç piyasa hareketleniyor. Ramazan Bayramı ile de hareketlilik daha da artacak” dedi.

Otobüsçülüğü seviyoruz

Deprem sürecinde de bir hareketlilik oldu. Hatay’dan Konya’ya gelen çok sayıda depremzede oldu. Dinlenme tesisi tarafında da işlerimiz iyi gidiyor. Otobüsçüler ile de ilişkilerimiz çok iyi. Tesisimize gelen her müşterimizle bizim aracımız gelmiş gibi yakından ilgileniyoruz. Tesis tarafında olduğumuz için de otobüsçülüğü yapmayı seviyoruz. Bir yandan onların beklentilerini, isteklerini de çok iyi anlayabiliyoruz. Otobüsleri Mercedes-Benz Türk’ten teslim almaya özellikle ben gidiyorum. Araçla gelirken farklı tesislerde durup inceleme imkanı buluyorum. Otobüsçüye iletişimdeki farklılıkları gördüğümüzde bizde tesislerimizdeki hizmet sürecine bunları yansıtmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Bayraktarlar Merkon’a çok teşekkür ediyoruz

Bayraktarlar Merkon ile yıllardır çok güzel işbirliği içindeyiz. Bu süreçte Sayın Cezmi Ağırtaş ve yönetime verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz. Memleketimizin firması olması açısından da bizim için büyük önem taşıyor.

Günaydın Tesisleri A.Ş’ye 2 Tourismo hayırlı olsun

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş otobüs teslimatlarına yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: Özkaymak Turizm ülkemizin en önde gelen firmaları arasında. 60 yılı aşkın bir taşımacılık sürecine sahip bir firma. Özkaymak Turizm her zaman hizmet kalitesi ile de fark yaratıyor. Firma bünyesinde hizmet veren Günaydın Tesisleri A.Ş’de 14 yıldır bu bünye içinde hizmet kalitesi ile yerini alıyor. Sayın Kemal Gülpınar ile de işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni işbirliklerinde de birlikte olacağız. Yeni araçların hem Özkaymak Turizm’e hem de Günaydın Tesisleri A.Ş’ne hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159