banner69

Çorlu Otobüs Terminali inşaatında son aşamaya gelindi. Trakya'nın en büyük terminali olacak

banner113

Gelişen ve büyüyen bir Tekirdağ için il genelinde tüm ilçelerde dev yatırımları hayata geçiren ve önemli projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesinde yapımı süren Çorlu ilçesi Otobüs Terminali inşaatında son aşamaya gelindi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, “Çorlu'nun en büyük eksikliklerinden biri olan, Çorlu'ya yakışan otobüs terminalimizi en kısa zamanda hizmete sunmak için çalışıyoruz. Trakya’nın en büyük otobüs terminali olacak inşaatımızda son aşamaya geldik. Terminalimiz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.07.2023, 10:59 13.07.2023, 11:08 Erkan YILMAZ
Çorlu Otobüs Terminali inşaatında son aşamaya gelindi. Trakya'nın en büyük terminali olacak

Terminal inşaatını yerinde inceleyen ve çalışmaları yürüten firma yetkililerinden inşaatın son durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Albayrak, "Çorlu'ya önemli bir katkı ve değer katacak olan Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu inşaatımız büyük bir hızla ilerliyor. Otobüs Terminalleri şehirlerin aynasıdır. Kente gelen insanları karşılayan ilk yerlerdir. Çorlu'nun en büyük eksikliklerinden biri olan, Çorlu'ya yakışan otobüs terminalimizi en kısa zamanda hizmete sunmak için çalışıyoruz. Trakya’nın en büyük otobüs terminali olacak inşaatımızda son aşamaya geldik. Terminalimiz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Çorlu Otobüs Terminali iki bölümden oluşacak

Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu'na yakın bir konumda, 51.084 metrekare alan üzerinde 17.363 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilen Çorlu Otobüs Terminali tamamlandığında, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi yer alacak. Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali'nde ise 10 gişe bulunacak.

Ayrıca terminal bünyesinde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM'ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC'ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159