banner69

Hasmer Otomotiv’den Çağdaş Güven Turizm’e 3 Adet Tourismo

banner113

1998 yılından beri şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Çankırı Ilgaz merkezli Çağdaş Güven Turizm, filosuna 3 adet Tourismo 2+1 otobüs kattı. Araçların satışını Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.11.2023, 09:07 13.11.2023, 14:10 Erkan YILMAZ
Hasmer Otomotiv’den Çağdaş Güven Turizm’e 3 Adet Tourismo

HBER - ERKAN YILMAZ

3 adet Tourismo’nun teslimatı 10 Kasım 2023 Cuma günü Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin tarafından Çağdaş Güven Turizm Ankara Bölge Müdürü Aytaç Nizam’a yapıldı. Araçların teslimatı sonrasında Aytaç Nizam ve Yaşar Şahin Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundular.

100 Yılda, 25’inci yaşımızı kutluyoruz

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çağdaş Güven Turizm olarak da 25 yılını yaşadıklarını belirterek açıklamalarına başlayan Aytaç Nizam, “1998 yılında kurulan firmamız Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu özel yılda 25. Yaşını kutluyor. Bu bizim için mutluluk verici. Nice yüzyıllara Cumhuriyet ile birlikte” dedi.

20 adet özmal otobüs bulunuyor

Çağdaş Güven Turizm filosunda yeni alınan 3 adet Tourismo ile birlikte toplam 20 adet öz mal otobüs bulunduğunu belirten Aytaç Nizam, “Firmamızda bireysel otobüsçü bulunmuyor. Özmal araçlarla çalışmayı tercih ediyoruz. Araçlarımızın 4 adeti Temsa Safir Plus diğer 16 adeti de Mercedes-Benz marka araçlardan oluşuyor” dedi.

2024’de de otobüs yatırımı yaparaz

2023 yılında 4 adet otobüs yatırım planı yaptıklarını açıklayan Aytaç Nizam, “4 adet yatırım planımızdan 1 adetini Safir Plus diğer 3 adetini de Tourismo yatırımı yaparak gerçekleştirdik. 2024 yılında hem yeni hatlar açarız hem de yeni otobüs yatırımımız olur ve yine Hasmer Otomotiv’den alırız” dedi.

Mercedes tercihi: Kalite, Yıldız

Çağdaş Güven Turizm Ankara Bölge Müdürü Aytaç Nizam, otobüs yatırımında Mercedes tercihlerinin nedenleri de şu şekilde açıkladı: Mercedes’i ifade etmek gerekirse, kalite ve yıldız. Araçların yüksek teknolojiye ve konfora sahip olması tercih nedelremiz arasında en ön sırada. Bu araçlardan hem kaptanlarımız, hem yolcularımız memnun. Bu memnuniyet bizleri de mutlu ediyor. Yeni aldığımız araçlarda her koltukta USB girişi, type c girişi var. Araçlarımıza artık koltuk arkası ekran taktırmıyoruz. Kare kodlu sistemler var. Priz taktırmayacağız. Yolcularımız artık USB ve type c girişi ile telefonlarını şarj edebilecekler. Araçlarımız çok güzel. Geldiler, sıralarını açtık ve ilk seferlerine de çıktılar. Kaptanlarımızdan ilk seferleri sonrasında geri dönüşleri de aldım. Araçların sensörleri güvenlik için çok önemli. Kaptanlarımız, ‘Sinyal vermeden değiştiremiyorum, koltuğum titriyor, arabalarımız çok akıllı Maşalllah’ dediler. Otomatik vites nedeniyle de memnuniyetlerini dile getirdiler. Koltuk konforu da arttı. Arkadaki buzdolabı aşağı indirilmiş ve orası da genişlemiş. Kaptan yatma yerleri noktasında da artan konfor ve genişlik memnuniyet verici oldu” dedi.

Yaşar Şahin, Aytaç Nizam

Hasmer Otomotiv ile işbirliğinden çok memnunuz

Hasmer Otomotiv ile otobüs alımlarında uzun yıllardır işbirliği gerçekleştirmekten de mutlu olduklarını belirten Aytaç Nizam, “Hem Hasmer Otomotiv’in Hem Sayın Yaşar Şahin’in bu süreçte bizlere verdikleri destekler ve ilgiden çok memnunuz. Yaşar beyi biz Hasmer Yaşar olarak biliriz. Böyle bir bütünlük vardır. Bütün alışverişlerimizi Hasmer Otomotiv ve Yaşar abimizden yapıyoruz. Çok memnunuz. Kendisi ailemizden biri. Bundan sonra da alışverişlerimiz hep Hasmer Otomotiv ve Yaşar Şahin ile olacaktır” dedi.

Sezon dolu dolu geçti, paramızı kazandık

Yaz sezonunda yolcu talebinden memnun olduklarını açıklayan Aytaç Nizam, “Sezon güzeldi. Çok şükür, kazasız, belasız sezonu da bitirdik. Dolu, dolu geçti. Paramızı kazandık. Sezonda Kastamonu kalkışlı Antalya Manavgat seferleri gerçekleştiriyoruz. Bölgede bunu yapan tek firma da biziz. Sezon bitince bu hattı kapatıyoruz. Ankara-Çankırı-Ilgaz-Kastamonu hattında çalışıyoruz. Çankırı’dan İstanbul çalışıyoruz. Kastamonu’dan İstanbul’a da sömestr tatilinden sonra çalışacağız” dedi.

Sezon bitince rekabet çok yoğun yaşanmaya başladı

Aytaç Nizam, sezonun sona ermesi ile birlikte rekabetin çok yoğun şekilde yaşandığına dikkat çekti: Sezon sona erince birçok firma bazı sıralarını kapatıyor ve herkesin elinde daha çok araç bulunuyor. Bu durum rekabeti yoğunlaştırıyor ve bilet fiyatlarının gerilemesine neden oluyor” dedi.

2024 sezonundan endişem yok

2024 yılı sezonuna yönelik beklentilerini de açıklayan Aytaç Nizam şunları söyledi: Maliyetler artıyor ama biz Türk halkı olarak hiçbirşeyden de geri kalmıyoruz. Tatilimizi de yapıyoruz. Okullar ara tatile girdi. Biz Tourismo araçları aldık ve yola çıktık. İstanbul’dan Ankara’ya zor geldik. Hem İstanbul yönüne gidiş-hem çıkış o kadar kalabalıktı. Bir haftalık tatilde bile biz gezmeyi seviyoruz. Ara tatille birlikte doluluk oranlarımız arttı. Çankırı ve Kastamonu’da üniversite var. Bu hareketliliği arttırıyor. Çankırı’ya İstanbul veya Ankara dışından başka bir şehirden direkt araba yok. Örnek, Kayseri’den, Malatya’dan veya Afyon’dan direkt bir araç yok. Ankara’ya gelecek ve oradan bizle devam edecekler. Böyle bir avantajımız var. 2024 sezonuna yönelik endişem yok. Hatta Antalya arabamın seferini ikiye çıkartırım. İzmir-Kuşadası-Çeşme yapabiliriz. 2024 için yeni hatlar planlıyoruz.

Artık sektörde bir farklılık yok

Kaptan ve muavin bulmanın zorlaştığına dikkat çeken Aytaç Nizam, “Kaptanlık tesislerde, yolcuların gözünde çok değerliydi. Yıllar içerisinde bu iş sıradanlaştı. Eski dönemlerde firmaların da daha özel yapıları vardı. Tek tip araçlarla çalışan, kendilerine ait özel terminalleri, dinlenme tesisleri olan firmalar vardı. Şimdi ise bütün firmalar aynı özelliklere sahip. Artık farklılık yok0. Kaptan ve muavin bulmak çok zor. İnsanlarımızda artık kolay yollardan zengin olmanın peşinde. Sektöre çalışmak için gelenler bir hedef belirlemiyor. Bir hobi veya bir telefon alabileceği parayı biriktirmek için geliyor. Bir süre sonra işi bırakıyor. Biz peronda araba bırakmak gibi bir durumu asla bilmezdik” dedi.

Hostluk ve muavinlikten Ankara Bölge Müdürlüğü’ne

Çağdaş Güven Turizm Ankara Bölge Müdürü Aytaç Nizam’ın sektör yolculuğunun öyküsü de ilginç. Ziraat, organik tarımla ilgili eğitimde alan Aytaç Nizam’ın sektöre adımı çok önceki yıllarda faaliyet gösteren Bos Turizm’de host olarak çalışma ile olmuş: “5 çeşit yemek servisinin yapıldığı bir dönemdi. Daha sonra Varan Turizm’de devam ettim. Sonrasında ben Çağdaş Güven Turizm’e muavin olarak geldim. Benim hedefim kaptan olmak değil, firmada yönetici olmakti. Şu anda Ankara Bölge Müdürüyüm. Hostluk ve muavinlik yapmak yöneticilik sürecimde de bana çok büyük katkıları oldu” dedi.

Yaşar Şahin, Aytaç Nizam

Yeni Tourismo’lar Çağdaş Güven Turizm’e hayırlı, uğurlu olsun

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, Çağdaş Güven Turizm ile çok uzun yıllardır işbirliği içinde olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Çağdaş Güven Turizm, sektör yolculuğunda 25. Yaşını kutluyor. Uzun yıllardır süre gelen işbirliği artık dostluğa ve ailenizden biri gibi görmenize katkı sağlıyor. Çağdaş Güven Turizm firma sahibi Orhan Çayır ve firma yönetimine Mercedes markamızı ve bayimizi seçtikleri için teşekkür ediyoruz. Çağdaş Güven Turizm, her zaman kaliteli hizmet sürecine ve güvenliğe çok önem verdi. Bundan sonraki süreçte de önceliklerinin bu olacağına inanıyorum. Yeni Tourismo araçlarımızında firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum. Bundan sonraki süreçte de her zaman yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159