banner69

Man’dan LKS Group Lüks Karadeniz’e 5 Lion’s Coach 2+1 otobüs teslimatı

banner113

Yurt içi ve yurt dışı yolcu taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren LKS Group Lüks Karadeniz araç parkını, 5 adet Man Lion’s Coach 2+1 otobüs ile genişletti. Otobüsler, Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Ankara lokasyonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

banner114
Man’dan LKS Group Lüks Karadeniz’e  5 Lion’s Coach 2+1 otobüs teslimatı

 Erkan YILMAZ

Yurt içi ve yurt dışı yolcu taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren LKS Group Lüks Karadeniz araç parkını, 5 adet Man Lion’s Coach 2+1 otobüs ile genişletti. Otobüsler, Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Ankara lokasyonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

Şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren  LKS Group - Lüks Karadeniz, Man Lion’s Coach otobüslerle büyümeye devam ediyor. Araç parkına yaptığı yatırımlara son sürat devam eden LKS Group, son olarak Man Otobüs Kamyon Ticaret A.Ş. den aldığı 5 adet Lion’s Coach 2+1 otobüsleri de filosuna ekledi. 

Şehirler arası ve turizm yolcu taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren  LKS Group - Lüks Karadeniz, Man Lion’s Coach otobüslerle büyümeye devam ediyor. Araç parkına yaptığı yatırımlara son sürat devam eden LKS Group, son olarak Man Otobüs Kamyon Ticaret A.Ş. den aldığı 5 adet Lion’s Coach 2+1 otobüsleri de filosuna ekledi.

Man Otobüs Kamyon Ticaret A.Ş. Otobüs Fabrika’sında üretilen 2024 model Man Lion’s Coach 2+1 otobüsler için 7 Mart 2024 tarihinde bir teslimat töreni düzenlendi.

Törende 5 adet Man Lion’s Coach 2+1 araç, Man Otobüs Kamyon Ticaret A.Ş Satış Direktörü Can Cansu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Bölge Yöneticisi Ufuk Demirer tarafından LKS Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah İslam, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İslam ve Fatih İslam’a teslim edildi.

“Man marka otobüslerin kalitesinden ve müşteri geri dönüşünden çok memnunuz”

Törende konuşan LKS Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İslam, 1981 yılından beri şehirler arası, 2010 yılından beri turizm taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek şunları söyledi: “Büyüme stratejimizin bir parçası olarak araç parkına yaptığımız yatırımları aralıksız sürdürüyor, her geçen gün filomuzu daha da büyütüyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için sürekli çalışıyoruz. Sunduğumuz hizmet kalitesinin en temel göstergelerinden biri olan otobüslerimize yatırım yaparken çok seçici davranıyoruz.

Man marka otobüslere yaptığımız yatırımların firmamıza yansımaları pozitif yönde oldu.  Önceki yıllarda teslim aldığımız otobüslerden duyduğumuz memnuniyetin yanı sıra düşük yakıt tüketimi ve yolcu memnuniyeti yeni yapacağımız araç yatırımlarında Man’ı tercih etmemizi sağladı. Bugün teslim aldığımız 5 adet ve haziran ayında teslim alacağımız 2 adet Man Lion’s Coach 2+1 araç ile ortaklığımızın, karşılıklı güven içerisinde, daha uzun yıllar, verimli bir şekilde devam edeceğine inanıyorum.” ■

LKS Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İslam:

“Yaz aylarında sektörümüz kendi içinde fiyat rekabeti etmez ise para kazanır”

"Kış sezonunda yeni araçlara yaptığımız yatırım bedellerini düşündüğümüzde elde ettiğimiz kazançlar çok da tatmin edici olmadı. Yaz sezonundan beklentim güzel geçeceği yönünde yaz sezonunda sektör kendi içinde fiyat rekabetine gitmez ise para kazanır. Kendi içinde yine fiyat rekabeti olursa beklenilen paraların kazanılması çok mümkün olmayacak gibi."

LKS Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İslam ile sezon beklentilerine yönelik bir görüşme gerçekleştirdik.  

Sezondan umutlu olduklarını belirten Fatih İslam, “Kış sezonu bilet fiyatları açısından beklenildiği gibi iyi geçmedi. Enflasyon artışları fiyat konusunda hemen hemen her sektörde ciddi hissedilirken bizde Beklentileri çok karşılamadı. Bilet fiyatları sermaye ve hizmetimizin karşılığı değildi. Kış sezonunda sektör içinde Ciddi bir fiyat rekabeti oldu. Geçiş noktalarından büyükşehirlere çok düşük bilet fiyatları kesildi. Her sene yaşadığımız kış senaryosu aslında bu yıl da yaşandı ama geçmiş yıllardan farkı maliyetlerin daha ağır hale gelmiş olmasıydı. Araç yatırım maliyeti de çok yüksek hale geldi. Yatırım bedellerinin karşılığında elde ettiğimiz kazançlar tatmin edici olmadı. Kış sezonu boyunca koyduğumuz sermayenin karşılığını tam olarak alamadık. Yaz sezonundan beklentim güzel geçeceği yönünde. Uçak bilet fiyatları yaz aylarında yüksek olur düşüncesindeyim. Bayramda uçak bilet fiyatları az çok sezonda nasıl fiyatlama olacağını belli etti."

“Yaz sezonuna tüm sektör para kazanma beklentisi ile giriyor”

LKS Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İslam: "Emeğimizin karşılığını tam manasıyla alamadığımız kış sezonunun ardından gelen yaz sezonunda hepimizin ortak gayesi emeklerimizin karşılığını alabilmek. Yaz sezonunda da para kazanmazsak ayakta kalmak zorlaşacak. Bir diğer konuda Bireysel otobüsçülerimiz çok ciddi borçlanmalar  ile araç aldılar kredi taksitlerini otobüsünün geliri ile ödeyemez ise önümüzdeki kış sezonu aracını sürecek dermanı kalmaz. Firmaların birçoğu da ciddi ölçüde büyük yatırımlar yaptılar. Bu yatırımların bir kısmı özkaynak bir kısmı kredi. Firmaların filo yapısı büyük olabilir. Ama günün sonunda muhasebeye oturduğunda verdiği ile aldığı birbirini karşılamadığı takdirde ticari olarak hataya düşer. Bu sefer o da kendini sorgulamak zorunda kalır. Burada firmanın iyi olması, ödemeyi yapabilecek güçte olması önemli değil. Burada bir yatırımın karşılığında elde edilen kazancın tatmin edici olup olmaması önemli."

2024 yılının ilk çeyreğinde toplam 13 otobüs yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Fatih İslam, “Biz 6 adet Mercedes, 7 adet Man yatırımı yaptık. 13 adet 2024 model otobüs yatırımı ciddi bir maliyet. Biz çoğunu özkaynakla aldık, bir kısmı da kredi. Bizde sezon sonu baktığımızda kazanç bizi tatmin etmiyorsa hesaba kitaba baştan bakmamız gerekecek. Adetli araç sürüp bu işten tatmin edici para kazanamadığımız takdirde aldığımız riski ve yaptığımız işi sorgulamamız gerekecek. Sektör olarak çok iyi sorgulama yaptığımızı düşünmüyorum büyük bir kısım olarak firmalarımıza karşı duygusal davranıyoruz” diye konuştu.

Ramazan Bayramını kutlar, bereketli bir yaz sezonu dilerim

LKS Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İslam, sözlerini “Tüm sektör ve sektör paydaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, kazasız bereketli bir yaz sezonu geçirmesini dilerim” diyerek tamamladı. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159