banner69

Otobüsçünün yaraları büyüyor

banner113

Adıyaman Kahta Petrol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Salih Beyazyıldız, “Depremin yaraları sarılıyor ama otobüsçülerin yaraları daha da büyüyor. Çünkü depremden bu yana Adıyaman’a yapılan uçak seferlerinde bilet fiyatları 550 TL’ye fikslendi. 14 Mayıs 2023 tarihine kadar bu uygulamanın devam edeceği söyleniyor. Zaten bizim de kış boyunca fiyatlarımız 550 TL’ydi. Uçak ile fiyatlarımız aynı. Tabii bundan dolayı yolcu uçağa yöneliyor. Şu anda bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durum, depremin etkilediği diğer illerde yok. Adıyaman’a has bir durum yaşanıyor. Nedenini de bilmiyoruz, soracağımız kimse de yok” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 08.05.2023, 13:10 08.05.2023, 22:41 Erkan YILMAZ
Otobüsçünün yaraları büyüyor

Kahta Petrol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Salih Beyazyıldız’a ilk olarak depremden çok yoğun şekilde etkilenen Adıyaman’ın yaralarının sarılıp sarılamadığını sorduk. “Depremin yaraları sarılıyor ama otobüsçülerin yaraları daha da büyüyor” açıklaması ile değerlendirmelerine başlayan Salih Beyazyıldız, “Enkazlar tamamen kaldırıldı. Ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Barınma sorununu çözebilenler normal hayata geçmeye başladı. Adıyaman’ın 200 bine yakın  merkez nüfusunun yüzde 50’si göç etti. Koyteyner kentlerin tamamlanması bekleniyor. 

Adıyaman’a uçak bilet fiyatları 550 TL’ye fikslendi

Göç edenlerin geri dönüşü en az 1 yılı,  Adıyaman’ın tamamen normal hayata geçişi ise en az 4-5 yılı bulacaktır. Bu süreçte depremin yaraları sarılmaya çalışılırken otobüsçülerin yaraları ise daha da büyüyor. Çünkü depremden bu yana Adıyaman’a yapılan uçak seferlerinde bilet fiyatları 550 TL’ye fikslendi. 14 Mayıs 2023 tarihine kadar bu uygulamanın devam edeceği söyleniyor. Zaten bizim de kış boyunca fiyatlarımız 550 TL’ydi. Uçak ile fiyatlarımız aynı. Tabii bundan dolayı yolcu uçağa yöneliyor. Şu anda bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durum, depremin etkilediği diğer illerde yok. Adıyaman’a has bir durum yaşanıyor. Nedenini de bilmiyoruz, soracağımız kimse de yok. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’den yapılan tüm uçuşlarda bilet fiyatları bu şekilde. Üstelik daha önce İstanbul Havalimanı’ndan 1 tane uçak seferi vardı. Bu ikiye çıkartıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftada 3 gün olan seferler, haftanın her günü şeklinde olmaya başladı. Hem sefer sayısı arttı hem de bilet fiyatı fiks. Daha önce yapılan açıklamada; bu uygulama için belirlenen tarih 1 Nisan’dı. Daha sonra 1 Mayıs sonra da 14 Mayıs şekline dönüştü. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, deprem sürecinde Adıyaman’a yönelik Koordinatör Bakan olarak sorumluydu. Herhalde bunun etkisi oldu. Bayramda bile bırakın ek sefer yapmayı, normal sıralarımız dahi dolmadı. Adıyaman’ın yolcu potansiyeli belli. Günde 3 uçak seferi 150 civarı yolcu olsa, toplam 450 yolcu. Bizim potansiyelimizin büyük bölümü uçağa gitmiş oluyor. Şu anda bizim bilet fiyatımız geçen yılın altına 500 TL’ye indi. Bunu artırma imkanımız olmuyor çünkü uçak 550 TL. 1 Mayıs itibariyle uçak bilet fiyatları ne olursa olsun, bilet fiyatlarımızı 600 TL’ye çıkarma kararı aldık. Seçimden sonra akaryakıt fiyatlarında yükselme olursa tekrar fiyatlarımızı revize etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yorumlar (1)
Fırat 13 ay önce
Hızlı tren yayginlasinca ne diyeceksiniz.bu işlere yatırım yapmayın artık.
banner117
15
açık
banner159