banner69

Özlem Cizre Nuh - Burak Nur: Ya yenileyeceksiniz ya da işi bırakacaksınız!

banner113

Yeni araçlarla, İstanbul-Cizre gidiş-geliş yakıt tüketiminin 750 litre olduğunu açıklayan Burak Nur, “2015 model araçlar ise 1000-1050 litreye ulaşan yakıt tüketimine sahip. Bu durum yeni yatırımı tetikliyor. Ayakta kalabilmeniz için de yeni yatırım bir zorunluluk. Bugün almadığınız aracı, yarın daha yüksek maliyetle mecburen almak zorunda kalacaksınız, çünkü bu işi yapıyorsunuz. Babam ve kardeşlerimizle sürekli konuştuğumuz konu bu: Ya yenileyeceksiniz ya da bu işi bırakacaksınız, yani sanayiye çalışmak zorunda kalmayacaksınız. Normalde her iki yılda bir yenileme sürecine giriyoruz. Pandemi bunu etkiledi. Şimdi yeni yatırımlarla 2022 sezonuna bomba gibi bir giriyoruz ” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.05.2022, 12:09 06.05.2022, 13:28 Taşıma Dünyası
Özlem Cizre Nuh - Burak Nur: Ya yenileyeceksiniz ya da işi bırakacaksınız!

Röportaj: Erkan YILMAZ

Özlem Cizre Nuh’un 30’uncu yaşını otobüs filosunu yenileyerek kutluyor. 4 adet Travego 16 2+1’i araç yatırımına yönelik düzenlenen teslimat töreninde Özlem Cizre Nuh Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Nur ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Müthiş bir şey 

Özlem Cizre Nuh’un sektörde 30 yıllık öyküsünün olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Nur, “Babam bize müthiş bir marka ve çalışma alanı bıraktı. Babam Abdurrahim Nur’a buradan tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bu işi severek yapıyorum

Özlem Cizre Nuh’un 30 yaşında, kendisinin de 36 yaşında olduğunu belirten Burak Nur, “Ben bu işin içinde büyüdüm. Küçüklüğümden beri bu işin içindeyim. 7-8 yaşındayken babamla otobüsle her yere giderdim. Bu işin içinde olmayı babam değil, ben daha çok istedim. Babam da bana daha küçük yaşlarda sorumluluklar verdi. Bankoculuk yaptım. Bu işin her sürecini çok severek yaptım ve babamla birlikte bu işi bu noktaya getirdik” dedi.

İşinin başında olacaksın

Otobüs sektörünün de zaman zaman krizler yaşadığını ancak her krizin bir fırsat olacağına da vurgu yapan Burak Nur, “Önemli olan krizin yaşandığı dönemlerde işini koruyup, ayakta kalabilmektir. Bunu başarmanın en önemli kuralı da işinin başında olacaksın. Çünkü çok fazla kişinin istihdam edildiği bir iş bu: Yazıhanesi var, şoförü, muavini var. Çok titizlikle bakacaksın her sürece. Bir de ekibin sağlam olacak. Tecrübeli, eğitimli ve kullandığı araca iyi bakacak personeli bulundurmanız gerekiyor” dedi. 

Mercedes peynir ekmek gibi 

Şubat ayında filolarına 6 Tourismo kattıklarını, yeni yatırımla filoya 4 Travego 16’nın daha katıldığını belirten Burak Nur, “Toplam 10 adede ulaşan yatırımla filomuzdaki otobüs sayısı 68’e ulaştı. Filomuzda, aynı zamanda 17 adet Sprinter aracımız var. Şırnak Havaalanı’nın taşımacılığını biz yapıyoruz. Filomuzdaki tamamı Mercedes, toplam araç sayısı 85. 2 kere 2 nasıl 4 yapıyorsa, Mercedes de öyle, hiç tartışılmaz. Finansmanı da satış sonrası da hep kaliteli süreçler. Mercedes markası ekmek peynir gibi. Her zaman değerli. Her zaman kolay satılabiliyor, yedek parçası her yerde mevcut” dedi. 

Sanayiye çalışmayın

İstanbul-Cizre arasında yakıt tüketiminin yeni araçlarla 750 litre olduğunu açıklayan Burak Nur, “2015 model araçlar ise 1000-1050 litreye ulaşan yakıt tüketiyor, bu durum da yeni yatırımı tetikliyor. Ayakta kalabilmeniz için yeni yatırım da bir zorunluluk. Bugün almadığınız aracı, yarın daha yüksek maliyetle mecburen almak zorundasınız, çünkü bu işi yapıyorsunuz. Babam ve kardeşlerimizle sürekli konuşuyoruz: Ya yenileyeceksiniz ya da bu işi bırakacaksınız. Sanayiye çalışmak zorunda kalmayacaksınız. İki sene boyunca bu araçların bakımına para vermeyeceğiz, iki sene boyunca sanayiye gitmeyeceğiz. Normalde her iki yılda bir yenileme sürecine giriyoruz. Pandemi bunu etkiledi. Şimdi 2022 sezonuna bomba gibi giriyoruz” dedi. 

Sezondan çok umutluyum

Artan maliyetlerin bilet fiyatlarını da yükselttiğine dikkat çeken Burak Nur, “Şu an İstanbul - Cizre bilet fiyatı 500 TL. Tam dolu gidip gelirse araç, maliyetinizi karşılıyor. Kâr edebilmeniz için bilet fiyatınızın 750 TL olması gerekiyor, yalnız, bunu da uçak fiyatları ve halkın alım gücünün düşüklüğü engelliyor. Biz maliyetleri yönetme adına seferleri yeniden düzenledik ve dolulukları arttırmaya çalıştık. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, iyi bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum. Çünkü bizim gelenek ve göreneklerimiz içinde dünyanın neresinde olursanız olun; bayramlarda anne baba, kardeş, aile ziyaretleri büyük önem taşıyor. Bu bizim toplumumuza has. Ayrıca otomobil yerine otobüs tercihi artacak. Bunu şehirlerarası yollarda gözlemleyebiliyoruz. Otomobille seyahat çok azaldı” dedi. ■

30’uncu yaşını otobüs filosunu yenileyerek kutlayan Özlem Cizre Nuh, Şubat ayında satın aldığı 6 adet Tourismo 16 2+1’in ardından 4 adet Travego 16 2+1’i daha araç parkına ekledi. Firmanın bu yıl Mercedes-Benz Türk’ten teslim aldığı araç sayısı 10 oldu. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159