banner69

Peron cezaları bizi üzüyor

banner113

Nişikli Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Nişikli, İstanbul Otogarı’nda peron arkasında bekleyen otobüslere yönelik 1 saatlik sınırlamanın ardından kesilen cezaların kendilerini çok üzdüğünü ve buna bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtiyor.

banner114
Peron cezaları bizi üzüyor

Uluslararası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren Nişikli Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Nişikli, son 1-1.5 yıldır uygulamaya geçen peron arkasında 1 saatlik sınırlamanın her firmanın çalışma biçimine uygun olmadığını ve karşılaştıkları cezaların kendilerini üzdüğünü vurguluyor: İstanbul Otogarı’nda araçlar yukarıda peron arkasında 1 saatten fazla durdukları anda ceza kesiliyor. Belediyeden firmaya 951 TL ceza geliyor. Biz şu ana kadar 121 bin TL ceza ödedik. Giriş ve çıkışlarda kamera var. Perona yaklaştıkları ve çıktıkları saatler belli. Ancak bizim şöyle bir durumumuz var. Günde 4 seferimiz bunlar sabah 2 akşam 2 şeklinde. Bütün gün peronumuz boş. Biz belediyeye iştigal ve kira parasını, otopark ücretini, reklam vergisini, çöp vergisini ödüyoruz. Bunun yanısıra böyle bir ceza ile karşılaşıyoruz. Öte yandan uluslararası alanda çalıştığımız için bizim durumumuz da farklı. Bizim araçlarımız gümrüklerde kontrollere tabii tutuluyor. Geçen gün haberlerde de aracın çamurluk kısmından Suriyeli göçmenin çıktığını gördük. Otogarın altında bu araçları korumak her zaman mümkün olmuyor” dedi. 

Sefer sayısına göre firmalara bir uygulama getirilsin

Belediyenin daha farklı bir uygulamayı hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Erdinç Nişikli, “Sadece bizim sıkıntımız olduğunu da düşünmüyorum. Günde 10 veya üzerinde sefer yapan firmalara yönelik uygulama 2 saat olsa bizim gibi günde 4 seferi olan ve bütün gün peron tarafı boş olan firmalara bu süre en az 3 saate çıkarılsa çok daha uygun olacaktır. Bizim peron arkamız bütün gün boş duruyor. Bizim aracımızın orada durmasının yarattığı bir sıkıntı da yok zaten. Ayrıca kaptanlar aracın çıkışını yaptırmak için gidiyor. Yoğun günlerde çıkış almak için 1 saat bazen bekleniyor. En son 92 dakika durmuş araba ceza kesilmiş. Bu durum bizi gerçekten üzüyor. Zaten ağır maliyetlerle mücadele ederken bir de ekstra kesilen bu cezalar gerçekten bizim canımızı çok sıkıyor. Bakın, peron arkasında araçlar yıkanmasın, çöpler bırakılmasın. Bu çok doğru bir karar. Bununla ilgili hiçbir itirazımız yok. Bu kadar sıkıntı içerisindeyken peron cezası nedir gerçekten anlamak mümkün olmuyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159